Se strinjate?
Izjavo sem si izposodila iz SČ.
Bi se strinjali z njo?[/quote]Ti si ena ,da ne rečem kaj,kod da ne moremo ali ne gremo si tut sami na SČ POGLEDAT DEJ RAJ SAMA KAKŠNO IZJAVO,KI BO DOBRA ZA PREDELAT …))))))[/quote]
Jaz tam nic ne gledam. 🙂
Forumski zupniki sicer radi pisejo, da je uzivanje za sebicne. Ampak udobno zivljenje je krasna stvar. Zal pa ima tudi udobje svojo ceno. Zato jebes “udobno zivljenje”, ce za to “udobje moras cele dneve garati. 🙂
Kar se pa preseravanja tice… To kar je za nekoga preseravanje, je za koga drugega pod mojo sprejemljivega. Majhna zaprta slovenska druzba se sicer zelo rada ukvarja s vprasanji, kaj je se normalno in kaj je ze preseravanje.
Ja, se strinjam s citirano izjavo. Saj pa logicno da vsak razume po svoje, zato pa se temu rece izmenjevanje mnenj lol Kam bi prisli, ce bi vsi tulili v isti rog? Boooorring.
Ne vidim smisla v tem, da se cele dneve preganjas za zasluzkom, delas kot vol doma in si na razpolago vsem, sam pa nimas od tega nic. Zgolj zadovoljstvo, da pomagas drugim, npr. Jasno, treba uzivat vsak dan v situaciji, ki ti je dana, in obcasno spremenit okoliscine in uzivat na polno, si privoscit kaj “eksoticnega”. In kasneje ne imet slabe vesti, da si potrosil nek kes za svoje zadovoljstvo. Kes je zato, da se obraca. V grob bomo vsi sli “goli”, tako da….
It, kaj pa ti mislis?
Bi se strinjali z njo?[/quote]
To je vse preveč relativno. Nezahteven in zelo zahteven človek se lahko preseravata na dva zelo različna načinam tudi uživanje lahko dojemata popolnoma različno. Rabim(o) bolj eksakten primer, da podam(o) oceno. Sicer pa se strinjam, vendar kot pravim, zastavljeno je zelo relativno, kar pa lahko hitro preide v ekstreme.
Menim, da je pri svojem početju potrebno gledati tudi na prihodnost. Kje pa piše, da s smrtjo naše bivanju tukaj konča? Kaj pa če se vrnemo v kakšni drugi obliki? 😉
To je vse preveč relativno. Nezahteven in zelo zahteven človek se lahko preseravata na dva zelo različna načinam tudi uživanje lahko dojemata popolnoma različno. Rabim(o) bolj eksakten primer, da podam(o) oceno. Sicer pa se strinjam, vendar kot pravim, zastavljeno je zelo relativno, kar pa lahko hitro preide v ekstreme.
Menim, da je pri svojem početju potrebno gledati tudi na prihodnost. Kje pa piše, da s smrtjo naše bivanju tukaj konča? Kaj pa če se vrnemo v kakšni drugi obliki? ;)[/quote]
Saj zato naj vsak zase pove koliko in v kolikšni meri uživa. Tudi, če bi podala eksakten primer, je to še vedno primer nekoga drugega, ki ima svoje kalkulacije in svoj način življenja.
Če se vrneš nazaj na zemljo v obliki komarja, ti € ne bodo pomagali:).
Menim, da je pri svojem početju potrebno gledati tudi na prihodnost. Kje pa piše, da s smrtjo naše bivanju tukaj konča? Kaj pa če se vrnemo v kakšni drugi obliki? ;)[/quote]
Saj zato naj vsak zase pove koliko in v kolikšni meri uživa. Tudi, če bi podala eksakten primer, je to še vedno primer nekoga drugega, ki ima svoje kalkulacije in svoj način življenja.
Če se vrneš nazaj na zemljo v obliki komarja, ti € ne bodo pomagali:).[/quote]
To pa imaš prav. Vendar vprašanje je bilo, če se strinjamo z napisanim. Ne morem odgovorit, če ne poznam točno, zakaj se gre. :))
Ne glede na to, v kateri boliki se vrneš, ne vem, kako bi ti € lahko pomagali. Misliš, da te čakajo z njimi, da prideš skozi črvino oziroma teleport nazaj?
Ne glede na to, v kateri boliki se vrneš, ne vem, kako bi ti € lahko pomagali. Misliš, da te čakajo z njimi, da prideš skozi črvino oziroma teleport nazaj?[/quote]
Kaj si pa imel v mislih? Kaj bi te lahko počakalo in da bi se tega spomnil tudi, ko bi se teleportiral?:)[/quote]
Nisem rekel, da bi se spomnil. Počaka te pa vseeno lahko, brez da se zavedaš. 🙂
Recimo šola življenja. V tem življenju si kradel, v naslednjem boš za nagrado žrtev kraje. Laičen primer. 🙂
Kaj si pa imel v mislih? Kaj bi te lahko počakalo in da bi se tega spomnil tudi, ko bi se teleportiral?:)[/quote]
Nisem rekel, da bi se spomnil. Počaka te pa vseeno lahko, brez da se zavedaš. 🙂
Recimo šola življenja. V tem življenju si kradel, v naslednjem boš za nagrado žrtev kraje. Laičen primer. :)[/quote]
V stilu vse se vrača, vse se plača:)). In poznaš koga konkretno, ki se mu je to zgodilo ali se mu dogaja?:) Al samo verjameš v nekaj:)).
Kot vedno s tvoje strani še ena zanimiva tema. Ti kot večratna mati in žena gotovo veš da se brez muje še čevelj ne obuje. Če hočeš kaj imeti v življenju pač brez odrekanja ne gre.[/quote]
True! Seveda, tisti, ki zivijo iz meseca v mesec, bodo “ziveti za danes in uzivati” razumeli kot potrditev pravilnosti svojega zivljenja. Ze tisti poskus z bonboncki solarckom so pokazali, da vecina prvega raje poje kot prihrani, pa ceprav jim je se en obljubljen kot nagrada za “varcevanje”.
Moj moto je maksimiziranje uzitka na dolgi rok. To vcasih zahteva odrekanje, da bi se na dolge steze bolj uzivalo. 🙂
Kot vedno s tvoje strani še ena zanimiva tema. Ti kot večratna mati in žena gotovo veš da se brez muje še čevelj ne obuje. Če hočeš kaj imeti v življenju pač brez odrekanja ne gre.[/quote]
True! Seveda, tisti, ki zivijo iz meseca v mesec, bodo “ziveti za danes in uzivati” razumeli kot potrditev pravilnosti svojega zivljenja. Ze tisti poskus z bonboncki solarckom so pokazali, da vecina prvega raje poje kot prihrani, pa ceprav jim je se en obljubljen kot nagrada za “varcevanje”.
Moj moto je maksimiziranje uzitka na dolgi rok. To vcasih zahteva odrekanje, da bi se na dolge steze bolj uzivalo. :)[/quote]
Sicer se strinjam samo če sva realna, če uživaš iz dneva v dan, na koncu pride konec, in če do tistega neva vsak dan uživaš, kaj bi lahko rekli za nazaj kot da je to uživanje na ”dolgi rok” 🙂 🙂 🙂 🙂
Samo za razmislek!
True! Seveda, tisti, ki zivijo iz meseca v mesec, bodo “ziveti za danes in uzivati” razumeli kot potrditev pravilnosti svojega zivljenja. Ze tisti poskus z bonboncki solarckom. so pokazali, da vecina prvega raje poje kot prihrani, pa ceprav jim je se en obljubljen kot nagrada za “varcevanje”.
Moj moto je maksimiziranje uzitka na dolgi rok. To vcasih zahteva odrekanje, da bi se na dolge steze bolj uzivalo. :)[/quote]
Sicer se strinjam samo če sva realna, če uživaš iz dneva v dan, na koncu pride konec, in če do tistega neva vsak dan uživaš, kaj bi lahko rekli za nazaj kot da je to uživanje na ”dolgi rok” 🙂 🙂 🙂 🙂
Samo za razmislek![/quote]
Clovek ima izbiro, da si vsak dan sproti rece, danes bom maksimalno uzival. Npr., se zbudis in si reces “k vragu pa sluzba. Meni se danes spi”. In uzivas. 🙂
Samu s tem si utegnes zmanjsati uzitek na dolgi rok. Npr. lahko da s taksnim pocetjem drugo leto niti postelje vec nimas, lol.
Po drugi strani pa “prevec” odrekanja pripelje kdaj do tega, da na “koncu” ali “skupno gledano” se manj uzivas. Sparas in sparas… potem te pa kap zadane. Sparas se in sparas za eno/enega…. potem pa nic iz vsega. 🙂
Zato maksimizacija uzitka ni tako preprosta rec kot se slisi. Je kar umetnost. Vsak pa zase ve kako mu uspeva. Jaz sem v fazi nesramnega uzivanja. Sem pa svoj cas tudi jaza od zadaj jahal, lol.
To uci budizem. Ravnovesje.
Je pa diskutabilno, ce je za vsakega konec dneva idealni cas za “obracun” ravnovesja. Eno to “naredijo” konec tedna, konec meseca, konec leta, konec zivljenja.
Drugace povedano. Eni jedo salado skupaj s spageti. Drugi pa najprej salato in sele potem spagete. Tretji pa petkrat kresnejo po salati, zvecijo in zvecijo, pogoltnejo, potem pa en cas spagete kresejo, pa spet vajo ponovijo. Ji tako ze najbolj pase. Razumes kaj zelim povedati?
Ja, tisti, ki delate z vecjim veseljem kot jaz seksam, vi ste pa zmagali. Vam iskreno zavidam. 🙂
Hmmmmm kaj pa če 3 mesece skup ješ jagode (ko je pač njihov čas) in potem 9 mesecev ne…. ali izgubijo užitek?
Meni ne……
Če 10 let nič ne uživaš in potem 5 let skupaj ali izgubi užitek?
Meni ne 🙂
Kot je dejal dater….. vsak naredi obračun tega ravnovesja med užitkom in neužitkom ob drugačnem času…. nekdo na koncu dneva, drugi tedna, tretji meseca četrti leta… peti pa življenja….
In temu primerno so potem tudi strnjeni časi užitka….
Forum je zaprt za komentiranje.