Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Še sprejemljivo število partnerjev

Še sprejemljivo število partnerjev

Neumna vprašanja o preteklosti… kaj pa ko ti tvoj bodoči/bodoča prizna: moj bivši je sedaj klošar, ali pa ko je ločen trikrat ali več. Recimo vem tudi za vdovo, ki sta se ji oba obesila. Preteklost in prihodnost nimata ničesar skupnega, morda pa? A so to res samo predsodki.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Se enkrat, kdo si ti (kot njen bodoci sedanji oartner), da si drznes razpravljat o tem, o njenih bolecih tickah?! Ce ti vrnem zogico, kaj je pa tu s sprejemanjem drugacnisti pri partnerju?

Spb je stvar tudi sedanjosti, ce je se okuzen/a, kot tudi ne zatajis otroka iz prejsnje veze.

O cemer antilopa pise, splav, kazenska kartoteka… to so zeli osebne stvari. Scasoma, ko sta si blizje in si bolj zaupata, pride morda na plan tudi ta info. Koliko ljudi bi vrgla na rit in koliko jih upa priznat, da bi ta info spremenila njihov pogled na partnerja? Zakaj bi nekdo moral “placevat” za svoje napacne ali bolece odlocitve pri vsakem partnerju? Te stvari naj predeluje s svojim terapevtom. Sicer je to mazogisticno. Brezpogojnega sprejemanja ni.

Vprašanje teme je bilo o številu spolnih partnerjev … zdaj ste zraven privlekli tudi CVje, pa vdove.. mešate hruške, repo, korenje…
Jasno je da je moralno prav, da se pove ali ima kdo kakšno bolezen ali kaj takega… ampak govor je o številu spolnih partnerjev

Kot sem rekel, človek mora k zaupanju in zrelosti svojega partnerja prispevati tudi sam, saj ljudje na nek način rastemo in se medsebojno spoznavamo, ves čas. Če si dovolimo in nismo preveč skrivnostni, seveda. :)[/quote]
Matkic je dobro razložil. V ozadju je strah, da tistega kar pri sebi ne sprejemamo, potem tudi partner ne bo sprejel in s tem ne nas. Gre se za strah pred obsojanjem, zaradi česar potem manipuliramo z realnostjo in s tem postajamo vedno bolj neiskreni. Odnos pa hladen, kjer partnerja postajata vedno bolj tujca ali pa neka sostanovalca.
Bistvo partnerskega odnosa je zaupanje in intimnost. Če tega več ni, se odnos degradira na neko prijateljstvo ali pa še to več ne.

Če je moški star nad 30 in, če reče, da je šel nedolžen – odpade. Torej 0 ni sprejemljivo.
1 je tako, tako tako, za silo.
20 je pa recimo zgornja meja.

To je zdaj tisti praktičen primer, kjer se potem začnejo očitki. 🙂
Ni krivda pri partnerju, če nečesa nekdo ne more pri sebi sprejeti.
Saj niti ne veš, če te bo partner obsojal zaradi nečesa. Problem je, ker se že človek sam obsoja in to je razlog, da mu je težko govoriti o tistem.

vsaki odkrito povem, da najmanj še enkrat toliko kot ona — gobec zaprt za vedno ☺

Robi, zakaj bi njena pret.imela problem na vaju oba? To je njena stvar; ce ima probleme Zdaj, imata oba problem. Ce je to zaradi njene slabe pret., zna ocenit samo strokovnjak, ne partner. Nisi njen terapevt.

Wd40, take stvari ti mora sama zaupat. Res ne vem, zakaj bi morala odpirat se kufre iz pret.in si.nalagat dodatno delo za sedanjost.

Je tezko.sprejet cloveka taksnega,.kog ga vidis zdaj oz.pocakat, da se ti sam odpre?

Se enkrat, kdo si ti (kot njen bodoci sedanji oartner), da si drznes razpravljat o tem, o njenih bolecih tickah?! Ce ti vrnem zogico, kaj je pa tu s sprejemanjem drugacnisti pri partnerju?

Spb je stvar tudi sedanjosti, ce je se okuzen/a, kot tudi ne zatajis otroka iz prejsnje veze.

O cemer antilopa pise, splav, kazenska kartoteka… to so zeli osebne stvari. Scasoma, ko sta si blizje in si bolj zaupata, pride morda na plan tudi ta info. Koliko ljudi bi vrgla na rit in koliko jih upa priznat, da bi ta info spremenila njihov pogled na partnerja? Zakaj bi nekdo moral “placevat” za svoje napacne ali bolece odlocitve pri vsakem partnerju? Te stvari naj predeluje s svojim terapevtom. Sicer je to mazogisticno. Brezpogojnega sprejemanja ni.[/quote]

Oprosti ampak kazenska kartoteka moje bodoče partnerice se tiče tudi mene, če je ona (recimo) umorila svojega bivšega moža s strupom in sedela 5 let, je to jebeno pomembno za mene preden se odločim ali želim bit s tako osebo ali ne….

Torej če sem jaz bil posiljevalec prej, se to danes ne tiče moje partnerke in ji zamolčim tako pomembne podatek da se ne bi mogla pravilno odločit z vsemi podatki? Ali pa če je nekdo bil pedofil, ali pa morilec…….

VSAK mora ”plačevat” za svoje grehe v preteklosti…………. saj jih je takrat zavestno počel… zakaj ne bi plačeval za njih mi povej? Se tebi zdi pošteno, da pol dejstev ne veš o svojem dragem? Meni je pač pomembno, če je moja potencialna bodoča partnerka bla prej narkomanka, če je morila, če je pedofilka, če je bolana, če se je hodla/hotla v Sirijo borit za IS……………….

Zakaj pa poveš za otroke? A to pa je čisto nekaj drugega pa izobrazba? Saj otroke si tudi naredla v PRETEKLOSTI, pa te spremljajo v sedanjost, kot te v sedanjost spremlja kartoteka, zdravje (ki je lahko slabo zaradi drog ipd you name it)

Dejstvo je, to da nekaj zamolčiš(oz da se pravilno izrazim se braniš povedat ko si bila vprašana) pomeni v 99,9% samo dve stvari, da se tega sramuješ ali pa te je strah odziva, torej partnerju ne zaupaš da bo tvoje katastrofalne grehe sprejel, ker ima drugačne vrednote (ali pa si izbrala nezrelega partnerja potemtakem)

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ravno zato, ker sem njen partner in z njo živim.
In običajen partner niti ni sposoben ugotoviti ali prepoznati vzroka. K čemur pa seveda pripomore njena neiskrenost, saj bi lažje razumela neke težave, če bi ženska bila iskrena. Do sebe in do partnerja.

Vem, da bi ženske rade bile popolne. Ko pa pride do težav, pa je potem kriv partner ?
Ker je ne more sprejemati ? Kako le, če pa še sama ne more sebe ?

Po mojem gre za neko povprečje, a ne?
Da se določi, kaj “je normalno”? (ja vem, da je beseda “normalno tle čudna)
Pa zgornjo starost je tudi fajn določiti, ker ne more biti število enako pri 22 ali pri 42…
Jaz sem recimo imela težave s prvim fantom, s čisto prvim, s katerim sem spala…ker je zaradi tega
sčasoma postal nesrečen. Izjavil je, da bom gotovo “hotela probat še druge moške”, si “nabrat izkušnje”
in ga bom pustila…. in ja, sva šla narazen, ampak ne zaradi moje potrebe po izkušnjah 🙂
Jaz kakšne bistvene razlike v sprejemljivem številu za moške in ženske ne vidim. Zame (za moj osebni
občutek “normalnosti”) se število giblje med 5 in 20. Enako za moške in ženske.
Niti najmanj se ne razburjam, če je število večje, govorim samo o povprečju….kaj mislite ostali?

To je zdaj tisti praktičen primer, kjer se potem začnejo očitki. 🙂
Ni krivda pri partnerju, če nečesa nekdo ne more pri sebi sprejeti.
Saj niti ne veš, če te bo partner obsojal zaradi nečesa. Problem je, ker se že človek sam obsoja in to je razlog, da mu je težko govoriti o tistem.[/quote]
Točno tako. Pika.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To vprašanje moraš obrnit vase. Se težko sprejmem takšnega, kot sem bil oziroma takšnega, kot sem zaradi preteklosti postal? Je pa res, da silit nekoga, da ti pove nekaj, kar ne želi, nima smisla, ker se ponavadi še bolj zapre. Lahko se ga pa malo vzpodbudi. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni ni težko sprejeti nobenega človeka. Dokler ne mislim z njim nekaj imet. Potem pa se zaplete. Če mu hočem zaupat, moram o njem kaj vedet. Če ni iskren, je konec. In to je to.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Meni ni težko sprejeti nobenega človeka. Dokler ne mislim z njim nekaj imet. Potem pa se zaplete. Če mu hočem zaupat, moram o njem kaj vedet. Če ni iskren, je konec. In to je to.[/quote]

Če nekoga blazno zanima točna cifra, mi je ni problem povedat. Se pa komot zgodi, da katerga
pozabim, ko štejem na prste… 😉
Čist nenamerno, prsežem…

Meni ni težko sprejeti nobenega človeka. Dokler ne mislim z njim nekaj imet. Potem pa se zaplete. Če mu hočem zaupat, moram o njem kaj vedet. Če ni iskren, je konec. In to je to.[/quote]

Če nekoga blazno zanima točna cifra, mi je ni problem povedat. Se pa komot zgodi, da katerga
Čist nenamerno, prsežem…[/quote]
Sicer (pozabil pripisat) so stvari, ki so bolj važne, kot število partnerjev. Kar se tiče iskrenosti. Je pa dober štart.

Čist nenamerno, prsežem…[/quote]
Sicer (pozabil pripisat) so stvari, ki so bolj važne, kot število partnerjev. Kar se tiče iskrenosti. Je pa dober štart.[/quote]

Men se tud zdi…

Jp, komot se pove izobrazba, to je končni status…kako si do njega prišel pač ne razlagaš…a moraš potem še za vsak ponesrečen izpit in popravca povedat zraven?

Pa za vsako konferenco posebej… Čisto enako to ravno ni. Če nekomu ni šlo z petdesetimi pred menoj, koliko časa bo pripravljen biti z mano. Ima sploh smisel tratiti čas… in podobno.

Jp, komot se pove izobrazba, to je končni status…kako si do njega prišel pač ne razlagaš…a moraš potem še za vsak ponesrečen izpit in popravca povedat zraven?[/quote]

Saj je vsak spolni odnos ki je zaključen z orgazmom tudi končni status 🙂 Ali še traja z bivšimi seks ko si z novim?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jp, komot se pove izobrazba, to je končni status…kako si do njega prišel pač ne razlagaš…a moraš potem še za vsak ponesrečen izpit in popravca povedat zraven?[/quote]
Zakaj pa ne? To so zanimive prigode, zgobice, debate. Razen, če se jih preveč sramuješ, da bi te zabavale. :))

Saj je vsak spolni odnos ki je zaključen z orgazmom tudi končni status 🙂 Ali še traja z bivšimi seks ko si z novim?[/quote]
Nekateri so še pri predigri z bivšim, ko so že v zvezi s ta novim. :))

definitivno ne moreš zanikat prve in zadnje :),torej dve
ko ti ena glavo zmeša ,je valjda ne boš spraševal koliko jih je imela prej….
me pa zanima vaša reakcija če bi vam ob tem rekla da imate največjega v ulici 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close