Najdi forum

še otok murter

Živjo!

Prosim vse, ki imate kakšno dobro izkušnjo z otoka Murterja, da jo delite z nami. Mi si želimo letos na otok. Veliko sem že brala o Hvaru in je visoko na lestvici, glede na to, da pa je Murter bližje in, da bosta v avtu še dva mičkana otroka, midva pa sploh nisva nočna šoferja, me mika kaj bližjega. Ne bi šli radi kampirat, zato me zanimajo apartmaji. Malo sem že brskala po netu in ni videti, da bi imel Murter kakšne ljubke male plažice, ki bi bila primerna za otroke. Povsod sem videla samo skalovje… razen v kampih seveda.
SO kje na Murterju apartmaji ob vodi in prijetni plaži?

Hvala za vse vaše izkušnje.

Žal ne!
Po mojem mnenju Murter ni primeren za vas.
Murter je varijanta samo če imaš čoln, tako smo bili mi tam. V apartmaju in smo se vsak dan vozili ven kopat. Tudi samo mestece Murter in manjsi kraji Betina,Tisno in Jezera niso prav nič posebnega.
Seveda pa je to moje mnenje.
LP

Midva sva bila dvakrat na Murterju, ko sva bila še brez otroka. In bilo je super! Seveda sva bila v kampu, plaža je bolj divja, ampak neokrnjena narava…!Morje je daleč najčistejše na hrvaški obali! Tudi v hiškah in apartmajih so bili nekateri naseljeni, vendar so se do plaže kar morali malo sprehajat. V kampu, kjer sva bila midva , je bila na začetku ena laža, velika z mivko, kjer se je trlo mladih družin in zelo so uživali. Zdajle se ne spomnim ime kampa….joj. Drugače je mestece Murter za naju prav čarobno malo mesto. Dobiš vse kar rabiš, ni pa ravno Portorož. Skratka, jaz vam priporočam Murter in moram rečt, da so ljudje zelo prijazni tam. Midva imava same dobre izkušnje! In ko bo najina mala malo zrasla se bomo sigurno še kdaj odpravili tja.

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Lani smo v poznem avgustu nekaj dni preživeli na Murterju v campu Slanice. Camp je sicer po komfortu bolj žnj kategorije (ena zvezdica), je pa zraven ena ful lepa plaža z mivko in krasno vodo. Žal je tudi temu ustrezno naseljena. Na koncu kampa je še en tak zaliv (voda res kot na kakšnem koralnem atolu), vendar tudi kar huda gužva. Ob tem prvem zalivu je tudi cel kup restavracij, fast foodov, tobogan. Na levi strani istega zaliva (torej bi šli lahko peš) pa je zagotovo 1,5 km v dolžino nanizanih apartmajskih privatnih hiš. Tam mimo smo se sprehajali in tudi po 20 avgustu so imeli zelo polno, v glavnem Madžare in Čehe. Videti so bile zelo urejene hiše, veliko jih je bilo s klimo. Prvi večji kraj zraven teh Slanic je Betina, ki ima tudi veliko marino (se da priti peš zvečer v mesto, vozi tudi en mali vlakec.
Ne znam ti svetovati ali bi to bilo za vas, se mi zdi da mora biti v visoki sezoni huda gužva. Sicer je pa kar lepo in mi bomo najbrž še kdaj ponovili. Ena od prednosti je ta, da nimaš trajekta na otok (most) in da ravno do tja seže trenutno njihova avtocesta.

lp tinca

V avtokampu Slanica sta dve lepi plaži. Prva pri hotelskem kompleksu je večja in je mivka že na obali, nadaljuje se v plitvo morje. Tukaj je huda gužva in direndaj. Ta plaža je za tekstilce. Druga, manjša je na koncu avtokempa in je prekrasna. Ta ima na obali prod in prodnate dostope (med večjimi kamni) do vode. Par m od obale se kamenje konča in začenja prekrasno dno z belo mivko, na tem delu je voda plitka (0,5 do 1,0 m – odvisno od plimovanja, vendar pregloboko, da bi zares majhen otrok lahko stal). Ta plaža je zmeraj bila tradicionalno nudistična. Žal (za nas nudiste) se je s spremenjeno strukturo turistov (vzhodni evropejci, hercegovski hrvati, ipd), spremenilo tudi vzdušje na tej nekoč mirni plaži. S tekstilci je prišla tudi umazanija, nespodobno vedenje in neznosna gneča.

no, evo! tudi mi smo bili v Slanici…nikakor se nisem mogla spomnit :-))) buča pozabljiva

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Tudi mi smo bili v Slanici in nam je bilo všeč ravno zato, ker je bolj “kavbojski” kamp. Edini problem je bil takrat zelo mrzla voda (lani v začetku julija).

mi smo bili na Murterju v kempu Jezera (mislim 🙂 … kemp je ful lep čist drag 🙂 … plaža mali kamenčki … smo se hotli it kopat tja na lepo mivkasto plažo … pa je bila taka gužva da smo obrnili.
morje tam je res čisto … mi smo se imeli lepo … dvomim pa … da se bomo kdaj vrnili 🙂

B.

Bila sem na Hvaru, bila sem na Murtru.

In če mi daš na izbiro, se takoj odločim za Murter.
Bolj čiste vode ne vidiš kar tako.
Bila sem konec avgusta, ko je sezona mimo, zato tudi ni bilo več gužve in smo uživali na plaži skoraj sami na 100 m2.

Hvar je drugačen – tudi zelo, zelo lep, vendar drugače.

Na Hvaru se nekaj dogaja, na Mutru je mir. Odvisno kaj od dopusta pričakuješ in želiš.

Nataša

Za apartmaje ne vem, smo pa lani šli na izlet na Murter, ustavili smo se na plaži pri hotelu Colentum, plaža je bila res primerna za male otroke. Ravno sedaj gledam Kompasov katalog, hotel je ***, imajo tudi AI ponudbo in nov bazen. Cene pa zelo odvisne od termina, kot ponavadi 🙂

LP,
ALenka

Mene pa zanimam od kdaj je odprt tobogan tam?

Midva sva bila od 8-15/7/2017 v app v mestu Murter, locirani na Ulici Žrtava ratova, kjer smo bili na sredini med centrom in plažo Slanice. Zvečer se ni dogajalo, samo en koncert je bil en dan. Vse je pač skoncentrirano v sam center, relativno majhen, kjer imaš sladolede, par stojnic, trgovinc, v glavnem imaš vse kar rabiš, celo avtomehanično delavnico v Betini, kjer so mi zakrpali gumo od avta za 80 kn. Opozoril bi, da bodite pazljivi na plačilo parkirnine, ker v Tisnem v nedeljo zvečer sem pozabil dat listek in me je doletela kazen 100 Kn. Večinoma smo hodili se kopat v Čigrađo, kjer je dnevno parkiranje 30 Kn, je pa veliko sence. V Slanice smo šli samo 1x zaradi velike gužve, relativno majhna plaža. Bolje it še mal naprej skozi kamp kjer prideš v Podvrške kjer je bilo za naju bolj primerno, vendar popoldne tam piha, mogoče je mal moteče. Je pa idealno mesto za slikat sončni zahod! Šli smo pogledat tudi v kamp Koširina, vendar se nismo kopali ker se nam je zdelo vse preveč divje, robinzonsko. Šli smo tudi na 1dnevni izlet z ladjico na Kornate za 300 Kn, je bilo veliko vožje ker greš praktično čez cele, okrog Kornatov, z enim kopanjem na enem otoku, kjer preseneča kristalno čista voda. Priporočam da greste ko je zelo mirno morje, saj ko ladja gre na drugo stran Kornatov kjer so klifi je že odprto morje in se je ladja zelo zibala, kar nekaj otrok je bruhalo dokler nismo zavili nazaj noter med otoke v zavetje kjer se morje umiri. En dan smo šli na Slapove Krke, 180 Kn z ladjico iz Skradina do Skradinskega buka. Samo potovanje z ladjico ni bilo nič atraktivno, bolj dolgočasno, lahko se ga tudi izpusti in se gre direkt k Skradinskem buku. Bila je velika guzva na mostu pri glavnem slapu, preveč ljudi, komaj smo se premikali. Šli smo se tudi kopat pred slap ker je prijetno topla voda in bolj doživiš slap. Preko glavnega mostu smo šli po stopnicah mimo muzejev , ostankov hidroelektrarne, tako da smo naredili cel krog in bilo je super, samo zelo vroče. Otok je majhen, cca 10 km, v 2 dneh ti je vse znano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close