Se objemate s starši?
To temo sem drugače ukradla s SČ. Upam, da avtorica podobne teme na SČ ne bo jezna.
Kaj pravite to objemanje s starši, sorodniki v otroštvu, v odraslosti, kako vpliva na odnose v odrasli dobi?
Recimo, če kdo ni imel toplih odnosov, da ga doma niso objemali, da se tudi v odrasli dobi s starši nikoli ne objame, da ima bolj pogosto težave v razmerju?
Jaz recimo sem kar začudena, ko preberem, vidim, da se drugi objemajo. Pri nas ni bilo nič tega. Priznam pa, da sem prav lačna objemov.
Jaz starše ne vidim pogosto in kadarkoli se dobimo jih objamem in polupčkam. Predvsem pogrešam obe sestri in mi je žal, da zaradi vseh obveznosti ne moremo biti pogosteje skupaj kot nekajkrat na leto. Skupaj preživimo kakšen krajši dopust (vikend varianta) in to je to. Pri partnerju situacija pri starših enaka.
Pri meni je bil enak primer. To mi je škodovalo, saj sem potlačil ta čustva, ki jih nisem prejemal, posledično sem bil na določene trenutke v partnerkski zvezi čustveno hladen in otopel, nisem znal izraziti tega, kar sem čutil, pa se niti sam nisem zavedal, kaj je narobe. Veliko časa sem potreboval, da sem prišel do te stopnje, da danes drugače delujem in dojemam čustva in pripisujem velik pomen temu, da starši otroku dajejo tisto pravo toplino, ki jo rabi – tudi v obliki objemov.
Sedaj staršev več nimam, tako da lahko povem samo za preteklost. In sicer ja, ja (kot odrasla) in ja in ja. In sedaj isto tudi jaz počnem z otroci, primerno letom (otrok) in njihovi zaželenosti po objemih, poljubih.
Sicer pa mislim, da moški oz. fantje kot otroci, ne potrebujejo oz. si ne želijo toliko objemov, poljubčkov. Fantki že kot otroci so bolj neodvisni oz. ne potrebujejo toliko nekega fizičnega stika, kot deklice. Sploh ga ne iščejo v takšni meri, kot deklice.
A ti to resno?[/quote]
Ja. Ja . Ja in ja. Do crkljanja s starši mi pa res ni bilo nikoli. Čeprav če sem pošten, verjetno je bilo, ampak še preden sem hodil v šolo. Potem pa bolj redko. Sem pa potem nadoknadil ko sem svojo familijo… delal;-)
Forum je zaprt za komentiranje.