Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Se nekaj slikc :)

Se nekaj slikc :)

Hej!

Ce pritisnete na link, se vam odpre… in v seznamu pritisnite na

barbs.hot.cross.buns.2002

So lepi, kaj? Se mi zdi, da kar disi:) Pekla jih je 29. marca 2002. Se lepo vidi, kako je zaradi cimeta in ostalih zacimb testo temnejse.
Jaz jih bom pekla jutri (dezevna napoved) in jih bom nekaj spravila v zamrzovalnik.

Pozdravcek

Še dobro, da sem ravnokar pojedla nekaj, da me ni zamikalo:))

Babi, tvoji bodo gotovo zadišali do Ljubljane:))
Jaz bom pa verjetno spet zmrzovala samo lignje:))

Joj, kaksno nakljucje! Izgledajo tako kot zarezani buhteljcki 🙂 Meni se ravno sedaj mesi testo za buhtlje v strojcku, ampak tale oblika cross bunsov mi je pa res vsec….Babi, lepo bi te prosila za recept po katerem jih bos delala – jih bom tudi spekla en manjsi pekacek za pokusino, naslednji teden v cetrtek ali petek ko pridem domov….Izgledajo tako lustno ! 🙂

Ja, Kate, tu jaz sem sigurna da bodo tile cross buns od Babi disali vse do LJ!

Lep pozdrav iz zasnezenega SG (pri nas je namrec ponoci zapadel sneg….Zala

Zala, nekaj nazaj se je sebatirolo o tem:

Še meni kakšnega pošljite, jaz nisem za take zadeve delat:)

O, Babi se je napoved uresničila? Pri nas celo popoldne sije sonček, je pa precej mrzlo in vetrovno zunaj – še vedno primeren dan za peko. Naj se pohvalim da je “piščančje – svinjski žur” popolnoma uspel – vsi pohvalili. Zraven so bile še pitulice s porom in panceto pa krompir. Sem imela kar malo treme pred tem receptom (zaradi smetane v pečici), ampak sem po izkušnjah deklet tukaj dala smetano za kuhanje. Fina stvar res!

Cross buns pa tako vabiljivo izgledajo na slikah ;-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hej!

Napoved je sla mimo. Dopoldne je bilo prelepo – kaksna stopinja vec kot pri vas – , ne pretoplo,vendar me je zvabilo ven. Pekla sem bolj v popoldanskih urah. pri vecerji se je prileglo.Res disi… po vseh teh meni tako ljubih zacimbah zacimbah:)

Sonce, vem, da si se imela lepo in pohvale so bile na mestu:)

Zala, recepti so razlicni – ce vspises v yahoo cross buns, bos jih kar nekaj dobila. V bistvu je boljse kvaseno testo. V nekaterih je samo eno jajce, v drugiih 4. Skotski buns se razlikujejo po tem, da imajo kandirano ali suho sadje, angleski samo rozine. Najbolje, da naredis po svojem receptu za doljse kvaseno testo.

Jaz jih delam po receptu za buhteljne ali pehtranove strukeljce ( potico) z dodtakom vseh zacimb. Za kriz pa sladkor in limonin sok

Ker sem delala se pehtranove strukeljce, sem testo naredila enako.
1/2 kg moke, 1/4 l mleka, sladkorja 15 dag sladkorja ( ali malo vec, ker ni nic sladkega nadeva), 3 rumenjaki, 1 jajce, 3 dag kvasa + vse zacimbe in malo soli.

Beljake bom pa jutri porabila za marcipan. Ce bi imela digitalca, bi dodala se slike, pa ga nimam:( Sem pa naredila nekaj slik z navadnim in mackona sta tudi zraven:)) Joj, mi gledata pod prste, ko kaj delam – sta pa disciplinirana – ne prevec blizu!

Danes je bil ploden dan:) Vse je ze lepo spravljeno v zamzovalniku.

Lep pozdrav Babi

Hm, tudi jaz sem jih naredila po receptu na tistem prvem linku iz naše Prehrane. Nimam preveč izkušenj s kvašenim testom, tako da… Nisem imela prav veliko časa, zato sem verjetno premalo časa pustila vzhajati; eno uro, pisalo je uro do uro in pol. Naraslo je komaj kaj. Ali je to normalno za tako bogato testo? Doslej sem pekla samo navadno kvašeno testo in tisto naraste 2-krat in več… Ko sem naredila kroglice, sem jih dala v mafin pekač, pustila ponovno vzhajati, vendar verjetno zopet premalo. Prav klavrno je izgledalo. Ko se je peklo, je končno naraslo, da je vsaj zapolnilo luknje. Žal je zapolnilo tudi moje zarezane križe, tako da so se komaj poznali. Bi morala globlje zarezati? Pa še na nož se mi je lepilo. Testo je bilo sploh tako mokro, da ga ni bilo mogoče mesiti z rokami na pultu, dobro, da imam multipraktik.

Rezultat: lačna družina, ki je čakala obljubljeno večerjo, tako da so seveda vsaj nekaj res pojedli. Ravno cimet oz. božične začimbe jim menda niso bile preveč všeč, sicer sem res vsula pol vrečke začimb za medenjake… Prijateljice na taroku pa so zelo pohvalile. Naslednji dan je bilo preveč zbito in pusto.

No, meni je tole všeč in bom še kdaj naredila, mogoče z manj začimbami, mogoče samo cimet… Potem tako lepo diši.
LP Mimi

Mimi, mi je prav zal za izkusnjo.

Ce si prebrala post Zali, ves, kako sam delala. Mogoce si res pustila premalo casa vzhajati – obakrat. Imam tisto posodo za vzhajanje in ko poci, je testo nared. Niti ne gledam na uro. Ponavadi traja prvic 2 uri, potem pa se vsaj dobre pol ure. Uspe brez problema, kriz lepo viden in se danes so rahli in socni ( v posebni skatli) Cele sem premazala z mesanico rumenjaka in vode; pecene pa se z limonino sladkorno mesanico . Tudi iz zamrzovalnika niso prav nic zbiti.

Zacimbe? Mogoce si jih res dala prevec. Meni je ravno tisto vsec:))) Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close