Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Se nekaj o kruhu – ne morem si kaj!

Se nekaj o kruhu – ne morem si kaj!

Ko ste skoraj ze vsi odsli,je na pultu prav izzival tisti velik kos kare kruha,pecenega v avtomatskem aparatu.Ne vem,kdo ga je prinesel.
Vem pa,da sem spregovorila z mladim moskim(no,saj so bili sami mlajsi),kako je s tem aparatom in zapomnila sem si,da dela na schnel program.
Aparata nimam,ker ga sama z mozem verjetno ne bi pogosto uporabljala.
Spomnila pa sem se vseh vasih vprasanj okrog tega.
Danica mi je ta kruh dala za popotnico in z velikim veseljem ga z mozem jeva.Danes sva pojedla zadnji kos pri kosilu.Vceraj sem z njim naredila toast,ki je bil zelo dober.
Recem vam,danes se vedno svez,rahel,prozen,skorja se vedno prijetno hrustljava,cudovito vzhajan,lepe enakomerne luknjice po celem testu in…
enostavno dobeeeer!!
Ce kdo zeli nasvet,naj se obrne na mojstra ali mojstrico te peke.
Morala sem povedati,ker sem prvic jedla kruh iz avtomata.Pa se to :kateri aparat je? Lep pozdrav in hvala za uzitek ob kruhu Babi

Mislim, da je Mici prinesla kruh, nisem pa prepričana.

Babi, res je kot pravi Kroki, Mica je prinesla kruh, spekel ga je stroj “Severin 3283, Sestavine pa je vanj nalil in natrosil Luka, moj sin, že ob odhodu v službo ob 5. uri zjutraj. Naravnal je taimer na 14.05 uro, da sem ga vzela iz stroja. Midva pečeva kruh že celo leto. Nama je zelo všeč, ker ga nikoli ne zmanjka. Še recept: 50 dag moke, 2 merici (priložena aparatu) soli in 1 mera sladkorja in 1 mera sezamovih semen (proti osteoporozi). V posodo z vetrnico za mesenje testa zliješ 1 zvrhano mero vode in še malce, streseš namerjeno količino moke (s soljo, sladkorjem in sezamom), na to zdrobiš pol kocke kvasa. Potem aparat vklopiš, in pritisneš 1. gumb: menu 1x (midva pečeva na tem programu, jih je 12), 2. gum teža 2 x, da dobiš težo 0,75 dag in 3. gumb porjavenje (brauning) 2 x, ta označi (schnel) hitro. zadnji gumb je start. Na prikazovalniku se pokaže 2,17 (čas v katerem bo kruh pečen, možnost nastavitve že prej, tako da lahko zvečer nastaviš, da bo za zajtrk sveže pečen kruh. Najine izkušnje so take: količino navadne moke tip 500 zmanjšaš za 5 dag in dodaš polnozrnato, ajdovo, koruzno in druge, po želji, do skupne količine 50 dag. Kruh se lepo speče in je rahel. Kadar sva dodajala večje količine koruzne moke ali polnozrnate, testo ni vzhajalo in je bil kruh nizek. Tak, nevzhajan je tudi, kadar s kvasom kaj ni v redu, a to se zgodi poredko.
Babi, vesela sem, da vama je bil kruh všeč. Res ostane še drug dan tak, kot da je pravkar pečen. Lep pozdrav Mica in Liuka
B

Ali pečeš brez maščobe

Hej Mica! Res sva uzivala! Ob naslednjem srecanju,se toplo priporocam;
en koscek ga bom odnesla mozu. Tudi sarme sva z uzitkom pojedla in
veliko olajsanje,da mi ni bilo treba enkrat kuhati kosila.Vcasih je tako prijetno,ko reces:samo krompir pristavim in kosilo je na mizi.Se prileze.
Tvoj Luka pa je res Fant od fare!!

Samo se spomin:Ko sem nekoc v razredu povprasala ucence,kako pravimo imenitnemu fantu,ni bilo odziva.(Na Primorskem ta izraz malokdaj slisis.)Potem je fantic z navdusenjem mahal z roko in pogumno izjavil:

To je fant brez fare! Pa imas.:))) Lep pozdrav obema Babi

DA, pri meni maščobe ne porabimo skoraj nič. Pregrešim se samo pri bujta repi, kjer uporabim 2 žlici svijske masti za 1 kg repe. Za solato uporabljam bučno olje – mora biti kvalitetno, ne mešano z navadnim in mora dišati po bučnih peškah. Navadno olje uporabljam samo za zdravljenje, takrat, kadar me napade prehlad, zobobol ali kaj podobnega, ga zjutraj, ko vstanem, predno si umijem zobe z zobno kremo, 1 žlico žvrkljam po ustih vsaj 5 minut, če mi uspe, pa več. Izpljunem ga v straniščno školjko. Iz ustne votline je to olje pobralo ven vse strupe, zato ga ne smemo pogoltniti. Po 4-6 ktatni kuri se mi zdravje zelo izboljša. To – navadno olje mi zdrži kar celo leto – 1 liter. Potem si umijem zobe z zobno kremo. Morda se bo komu to zdelo čudno, a vam povem, da deluje. Lep pozdrav Mica

Da. Pečem brez maščobe. Tudi v ostali prehrani za kuhanje ne uporabljam maščob. Na dolate dajem bučno olje. Na olivno se šele privajam. Le pri bujta repi se pregrešim in uporabim žlico masti. Lep pozdrav Mica.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close