Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Se naj po vseh teh dogodkih še vrnem v službo? Prosim za pomoč!

Se naj po vseh teh dogodkih še vrnem v službo? Prosim za pomoč!

V zadnjem času oz. v zadnjih mesecih se dogajajo v moji službi res čudne stvari in res ne vem, kaj naj storim, zato sem se obrnila na tale forum.
Že od februarja 2009 delam v eni manjši pisarni preko javnih del. Delo mi je všeč, ampak ne morem prenašati določenih oseb. Z mano dela še ena punca preko javnih del, ena, ki se ima za šefico, pa je zaposlena že dlje časa. Šefica ima pisarno v drugi stavbi. Najprej sem bila kar nekaj mesecev deležna žaljivk in psihičnih napadov s strani šefice, saj se je vmešavala v moj način oblačenja. Jaz imam rada modo in moderna oblačila, eni očitno tega niso mogli prenesti. Enega majskega dne me je klicala v njeno pisarno in me tam nadrla na vso moč. Najprej se je pogovarjala s tisto punco, ki dela z mano že dlje časa in preden sem šla k šefici, me je pogledala in planila v hinavski smeh. Ko me je šefica nadrla, sem bila čisto izven sebe in sem samo šla čez cesto v park, kjer sem jokala kot že dolgo ne. Takrat mi je bilo vseeno, če me kaj povozi. Ko sem se malce pomirila, sem šla nazaj v pisarno, kjer mi je še en udarec dala moja sodelavka. Začela mi je govoriti, da se smešno oblačim, da hodim v službo v preveč svečanih oblekah (res ne vem od kdaj so obleke, vredne 40 € svečane), da se naj oblačim tako kot ona, ker je nekaj dni nazaj slišala, kako mi je ena punca rekla, da sem manekenka.
To me je tako šokiralo, da sem odšla k zdravniku, kamor sem prišla vsa izven sebe, saj sem imela povišan pritisk. Nekaj dni sem imela bolniške, ko sem se vrnila, pa sem tej sodelavki rekla, da se nima pravice vtikati v moje stvari, a se je občasno še vedno. Drugim je govorila, kako sem umetna (ker sem pobarvana na blond). Na začetku julija se je ponovno ponovila majska zgodba. Spet sem mogla k šefici in ko sem vstopila v njeno pisarno, se je ženska začela smejati iz mene, češ če sem prišla na zabavo. Rekla mi je, da se mi drugi posmehujejo in govorijo, da sem kraljica. Spet sem bila močno šokirana in naslednji dan sem spet šla na bolniško. Nekaj dni po tem je prišla ponovno vsa razjarjena v našo pisarno, spet me je žalila, vzela moj mobitel z mize, ga zaprla in ga z vso silo vrgla nazaj na mizo. Ker mi je bilo tega dovolj, sem rekla očetu, da se naj gre zmenit z njo. Najprej ji je rekel, da bo zaradi pritiska, ki ga izvaja nad mano, šla iz te službe in ker se je ženska ustrašila, se je pričela prilizovati. Po tem mi je tudi končno dala mir. Miru pa mi nista dali moji sodelavki. Najprej je bilo ok vse do avgusta. Druga sodelavka, ki prav tako dela preko javnih del, me je vprašala, če bi hotela z njo zamenjati dopust, ker ji je umrl nek sorodnik. Jaz sem bila tako neumna in naivna, da sem na to pristala, pa čeprav mi ideja ni bila najbolj všeč. Ravno tisti teden, ko sem zamenjala z njo dopust (katerega bi jaz izkoristila komaj zdaj decembra kot sem že takrat načrtovala), sva se srečali v trgovini. Ni ji bilo do pogovora z mano in je le odšla. Ko sem se vrnila v službo, je bila druga sodelavka na dopustu, zato sva bili sami. Ni se skoraj nič pogovarjala z mano. Vedela sem, da spet nekaj ni v redu. Šele čez en mesec, ko je bila ona na dopustu, sem ugotovila, kaj je bilo narobe. Ker sem že od nekdaj imela željo, da bi se pojavljala nekje v medijih, sem na internetu že dlje časa objavljala moje posnetke, v katerih sem predstavljala modo, obleke in predstavitev skladb, torej sem se preizkusila kot neke vrste voditeljica. Ker so imeli posnetki kar dobro gledanost, sem se odločila, da bom s tem nadaljevala, poleg tega pa sem v tem zelo uživala in sem se šele na tak način malce odklopila od službe. Avgusta se je zgodilo, da so eni ljudje v moji občini izbrskali te moje posnetke, fant iz sosednje gostilne, kateri me je poznal in me nenehno na skrivaj pogledoval, je tri moje posnetke poslal na službeni email in jih naslovil na moji sodelavki. Ko sem pregledovala ene stare emaile, sem čisto po naključju prišla do tega. Videla sem tudi, kako je ta punca, kateri sem takrat odstopila en teden dopusta, pošiljala moje videe še enim drugim osebam. To se je dogajalo v času, ko sem bila na dopustu, katerega nisem načrtovala, saj sem ga zamenjala na željo sodelavke z njo. Druga sodelavka, katera me je že prej rada občasno pikala, je pustila odprt njen gmail. Ko sem želela iti na moj gmail, se mi je takoj odprl njen gmail in takoj mi je v oči padel datum 27. avgust. Videla sem, da je drugim pošiljala moje videe in se iz njih norčevala. Točno tistega 27. avgusta si je profil ustvarila ena oseba, katera mi je pisala žaljiva komentarje. Odkar je moja sodelavka odkrila te moje videe, so se pričeli pojavljati žaljivi komentarji. Sumim, da za njimi stoji ona in njeni kolegi. Takrat se nisem mogla zadržati in sem ji očitala, zakaj se norčuje iz mojih videov. Seveda je spet vrtela svoj dolgi jezik, rekla mi je tudi, da jo je sram, ker mora delati z mano.
Nato je spet več ali manj dala mir. En mesec po tem smo bili dogovorjeni, da bomo šli nabirat kostanjev v gozd. Meni nihče ni hotel povedati, ob kateri uri bomo šli v gozd, zato sem prišla v službo. Tista punca, ki dela preko javnih del, ni itak nič govorila z mano in mi no hotela povedati ure, zato sem že bila čisto zmedena. Naslednji dan smo potem šli skupaj v gozd. Zadnji oktobrski teden je še bilo vzdržno, potem pa se je spet začela kalvarija. Sodelavka, ki me je pikala že predtem, se je ves november spravljala name. Nenehno mi je očitala, kako ne delam dobro. Enkrat je nekaj zafrknila druga sodelavka, katere tisti dan ni bilo v službi in ko sem jo klicala na mobitel in jo nameravala vprašati, kaj je shranila tisto zadevo, se mi ni hotela oglasiti na mobitel. Tam sem morala ostajati eno uro dlje. Ko se mi je nekaj zalomilo in sem nekaj narobe shranila, mi je sodelavka očitala, da sem naredila dodatno delo, katero bomo mogli opravljati en teden in da naj pridem naslednji dan dve uri prej. Seveda je nisem ubogala, ampak sem kar med delovnim časom zadevo popravila in za to porabila le pol ure in ne enega tedna kot je rekla ona.
Najhujše je bilo tik pred koncem novembra. V ponedeljek, 23.11., ko sem prišla v službo, sem bila nekaj časa sama in na mizi sem našla papir, katerega je tam pustila punca, ki prav tako dela preko javnih del. Pisala je, da je nisem opozorila na nek email in da se je ona morala s tem ukvarjati v soboto, na koncu je napisala: “Bolj kot zlagam promocijski material, bolj ga naša kraljica razmrda pizdo mater. Ne pozabi papirja vrčti vstran, hehehe.”
Ko sem delala sama tri dni prej, sem zarai precej dela spregledala en email, toda ko je sodelavka drugi dan to ugotovila, bi me lahko poklicala in bi prišla tja in zadevo rešila, ne pa da pušča na mizi takšna sporočila. Promocijski material je razmetala ona, saj jaz v soboto sploh nisem delala, zato tudi nisem mogla za njenih t.i. pospravljanjem nič razmetati. Jaz sem ta papir vzela kot dokaz in ga dala fotokpirati. Ko sta obe tistega dne prišle v službo in videli, da ni tistega papirja, sta me spet ves dan napadali. Preden sem šla domov, me je sodelavka, ki dela tu že dlje časa, začela napadati, da nič ne delam prav, kar naenkrat mi je rekla “pizda ti je materna, sodiš v smetnjak, koza zmešana nesposobna.” Druga sodelavka se je ob tem smejala. Tisti papir, katerega je pustila na mizi, sem dala nazaj. Ko sem ji rekla, da me je izkoristila samo za dopust, se mi je smejala v obraz. Čez dva dni je šel z mano oče, ker sem vedela, da se sama ne bom mogla zmeniti z njima. Ko sva prišla v pisarno, jo je vprašal:
“Zakaj moji hčerki preklinjaš mater?”
Ona pa je rekla: “A zdaj mi boste grozili?! Bom poklicala policijo!” In res ženska je poklicala policijo in čez pet minut sta že prišla dva policista. In da bi bilo presenečenje še večje, je prišel kar njen kolega, ki dela na policiji. Večkrat je bil v pisarni in poleti sta se tudi menila, da bosta šla skupaj na počitnice. Midva z očetom sva stala zunaj, njen kolega policist pa je šel notri. Drug policaj nama je kar pisal kazen, sploh me ni hotel poslušati, ko sem mu govorila, da me je ona začela prva žaliti in mi preklinjati mater, jaz pa ji nisem nikoli grdo govorila. Obema sem kazala tudi fotokopirani papir, o katerem sem pisala že zgoraj, a ga nobeden ni hotel pogledati. No, še preden sem pred prihodom policista šla iz pisarne, sta se mi smejali v obraz in rekli: “Hehehe, zdaj pa boš dala eno plačo vstran, ker bo prišla policija in te bodo kaznovali. By, by tvoje oblekice in šminke.”
Ta teden sem dobila plačilni nalog za 250 €. Navedene so laži, tisto kar je ona govorila meni, je napisano, da sem jaz govorila njej. No, takoj naslednji dan sem zbolela in šla k zdravniku. Imela sem visoko vročino (baje gripo), poleg te bolezni pa sem bila še psihično čisto na dnu. Ko sem bila prejšnji teden konec z bolniško, sem šla k šefici in ji nesla bolniški list, a je bila takrat naje na dopustu. Klicala sem jo na stacionarni telefon, a je nisem dobila. Klicala sem jo na mobitel, a se mi prav tako ni oglasila. Ko sem jo ponovno klicala čez dobri dve uri, je imela mobitel izklopljen. Ponovno sem jo nameravala priklicati naslednji dan, a se je ponovila zgodba: najprej je zvonilo v prazno, nato si je telefon izklopila. Včeraj sem bila pri njej in eno noč prej nisem zaradi tega mogla skoraj nič spati.
Naslednji teden še imam za koristiti ure za dva dni, potem pa ne vem, kaj bom storila. Kaj bi storili vi? Bi se po vsem tem vrnili v službo ali ne?
Če se ne bom vrnila, bom izgubila kar nekaj denarja, če pa se bom vrnila, pa že vnaprej vem, da se mi bosta sodelavki ponovno posmehovali. Le zakaj je šla prekleta ženska klicat policijo in si izmišljevat stvari? Zakaj se je že pol leta nazaj posmehovala iz mene? Iz sovraštva, ker so hodili za mano bolj luštni tipi in sem bila bolj priljubljena? Namreč ravno tisti dan, ko sem imela prvič večje težave s šefico, me je prišel iskat en lušten tip, kateri je bil všeč tudi njima in obe sta mu rekli, da sem mogla iti k šefici na razgovor zaradi oblek in mu povedali, kje se nahajam.
Zaradi enih nepomembnih videov? A nima vsak pravice početi tisto, kar želi, če pri tem nikomur ne škoduje? Mogoče ravno zaradi tipa iz sosednje gostilne, kateri ji je tudi bil všeč. Ne vem res kaj si naj mislim o tem. Edino kar mi je žal, je to, da te službe nisem pustila že prej in da sem s sodelavko zamenjala dopust. Če ga ne bi, bi imela še zdaj tisti en teden dopusta. Vrnjeno pa sem dobila na tak način. No, naj povem še to, da se mi pogodba izteče 31.12. in da sem zaradi tega še v večjih dvomih, kaj storiti, kajti konec leta bo hitro tu. Ne vem, če še imam po vsem tem dovolj moči, da bi ju še lahko gledala in ponovno prenašal njuno zbadanje in posmehovanje, saj mi je že vse to skupaj načelo zdravje. Čeprav je že pozno, tuhtam in tuhtam, kaj naj storim naslednji teden – grem nazaj ali ne.

Povzetek prosim ker se mi res ne da brati vsega,..v par stavkih za kaj se gre?

lp, I

Sicer nisem brala,ampak: ostani doma.

Zakaj si si barvala lase?

To gre marsikomu v nos, saj kemija smrdi.

Lahko bi bila bolj naravna!

Moj nasvet, v taki službi res ne moreš biti, samo danes je službo res težko najti – saj jaz jo ne, torej, če imaš koga doma zaposlenega, da bo financiral vse, bo šlo nekako, jaz na tvojem mestu bi najprej iskala drugje službo že danes in nato dala odpoved. To ni služba, ampak norišnica žal.

Pozabila sem dodati to, da če imaš kakšne dokaze – prijavi naprej pa tudi tisto kazen, ki sta ti izdala policaja, lahko se pritožiš…Tvoje vide-e naprej posredovati je kaznivo dejanje, če se ne motim.

Pozdravljena obupanaaa.
Ne vem, a ste mogoče ve še v osnovni šoli in delate preko študenta, al kaj? Take primitivnosti pa še ne. Če si ti tako nesamozavestna potem bravo tvojim sodelavkam. Zber se in se sama postavi zase ne pa tvoj oče. Šefica ti je pa eno zabito teslo. Očitno si mačka, ker ti očitno zavidajo, ker si ti nekdo, kdor bi one rade bile, tako, da to lahko to obnašanje vzameš kot kompliment. Priporočam ti da zamenjaš službo al pa se spremeni v eno zabito kmetico, ker boš samo na ta način pridobila njihovo pozornost.

Tudi meni vse to skupaj zgleda kot da bi bili v vrtcu. Lahko rečem, da sem jaz še najmanj v “vrtcu”. Tistega ponedeljka sem vprašala sodelavko, zakaj se že ves november nekaj spravlja name, pa mi je rekla, da sem koza zabita, nato pa me je začela še naprej žaliti. Enostavno niti eni niti drugi ne morem do živega in se ne morem z njima normalno pogovoriti.
Bili so neki še kar normalni odnosi med nami avgusta, kupili so mi celo darilo za rojstni dan, 14 dni po tistem pa je sodelavka pošiljala naokoli moje videe.
In ne samo to: Po eni strani pljuva po njih, po drugi strani pa jih očitno gleda, saj sem našla na namizju računalnika mojo sliko, katera je bila narejena iz mojega videa. Datum je bil tisti, ko je tista ženska z dolgim jezikom delala sama. Kaj za vraga se gre ta ženska?!
In potem se pojavljajo neki čudni komentarji pod videi”fukni že to dol” itd.

Če je posredovanje videov kaznivo dejanje ali ne, ne vem, toda če bi šla prijavit žaljive komentarje, bi mi sigurno rekli tako: “ja, če dajete posnetke na internet, potem lahko pričakujete tudi komentarje. Dokler vam ne bodo grozili, ne bomo ukrepali.” Nekaj v tem smislu bi mi rekli, toda moji dragi sodelavki Jasni je uspelo privabiti policijo. Seveda, ko pa ima med policaji tudi dobrega kolega.
Že več ljudi mi je reklo, da tukaj gre za ljubosumnost in sicer to sklepam po tem:
1.) Gospodična Jasna je po vsej verjetnosti napeljevala šefico, da se naj neham ličiti in oblačiti obleke, ker s tem privabljam poglede moških. Šefica me je klicala k njej in me nadrla. Ko smo se kasneje z očetom menili z bjo, mi je celo priznala, da sem lepa. Bila sem trdno prepričana, da se jim ne bom pustila kljub temu, da se je tistega majskega dne vse trgalo v meni.
2.) Ko gospodični Jasni ta načrt ni uspel, si je omislila novega: Enemu luštnemu tipu je rekla, zakaj sem se sprla s šefico. Tip mi je povedal, kaj mu je govorila o meni – spet se ji je načrt izjalovil.
3.) Ko je bebec iz gostilne (kelnar) poslal njej in drugi sodelavki videe, jo je verjetno od šoka skoraj pobralo, češ že itak mi para živce s temi oblekami povrhu vsega pa se še snema v istih oblekah in daje na net, ter dosega dokaj visoko gledanost. Naredila si je novi plan: po vsej verjetnosti se je s kolegi prijavila na net, si ustvarila profil in me začela žaliti, ker je mislila, da bom videe umaknila. Načrt ji je spodletel, še bolj pa ji je spodletel, ko sem ugotovila, da je ona pošiljala naokoli moje videe. In zaradi teh nedolžnih videov je njo sram, ker mora delati z mano. Kaj bi šele bilo, če bi z njo delala kakšna znana slovenska osebnost. Spet ji ni uspelo, saj videov nisem umaknila.
4.) Kaj jo je spet pičilo novembra, ne vem, saj je bila ves november zadirčna do mene, dokler ni počilo. In ker gospodična Jasna ni vedela, kako bi se me naj znebila, si je omislila še en načrt. Kar naenkrat mi je začela preklinjati mater, ter me žaliti, verjetno vse v upanju, da me naslednji dan ne bo več nazaj.
5.) Ker ji je načrt ponovno spodletel, je šla poklicat svojega kolega policista Kristjana, kateri je prišel v rekordno hitrem času ( 5 minut, kar priča o tem, da sta bila verjetno že vnaprej zmenjena, vemo namreč, kakšna je slovenska policija, veliko umorov bi lahko bilo preprečenih, če bi pravočasno ukrepali, za eno tako zadevo pa pridrvi v petih minutah) s kolegom in nama napisal plačilni nalog v višini nič manj in nič več kot 250 € in to za besede katere jih je ona izrekla meni in ne jaz njej. Njegov kolega je pisal zapisnik pa sploh ni stopil v pisarno. Tako ko je prišel je začel pisati zapisnik in se sploh ni prepričal, kaj je res in kaj ne.
6.) Gospodična Jasna je zagotovo prepričana, da me po tem, ko mi je policaj naložil 250 € kazni, ne bo več nazaj. Toda načrt se ji bo ponovno izjalovil, saj ji ne bom dala tega užitka in pustila službe dva tedna pred iztekom službe.
Zaradi vseh teh dogodkov se počutim slabo, zato grem jutri k zdravniku. Z vsakim dnem sem bliže koncu tej moriji. Ne bom dala njej niti komu drugemu zadovoljstva, da me več ne bi bilo nazaj.
Nekaj me zanima: Je lahko kaj narobe, če poveš nekje javno kaj vse se ti je zgodilo? Recimo posnameš video in ga daš na splet. Rada bi, da tudi drugi slišijo, kaj vse se mi je zgodilo.
Kar pa se tiče videov: Pozna kdo način, kako ugotoviti kdo stoji za žaljivimi komentarji?
Zanima me samo, če je med vsemi temo osebki vmešana tudi ta ženska.

LP.

Naj ti povem, da ne obstaja samo eno policijska postaja in se lahko obrneš drugam in vedno više in dosežeš svoje, ker tudi lagati je kaznivo dejanje, kot je tvoja sodelovka. Rekla si,da si kopirala list – iz pisave se, da ugotoviti kdo je pisal, saj to je dokaz, lahko se pritožiš na policista, ki te ni poslušal, da bi povedala svojo plat, saj ni Bog. Seveda, da se da ugotoviti z lahkoto, kdo je pisal žaljive komentarje, ponavadi tudi te strani, kjer se objavljajo razne posnetke, slike se, da tudi prijavit člane, če grdo pišejo. Če ti objaviš video, ali slike, mislim, da se ne sme oz je kaznivo, če kdo to razmnožuje naprej…

Dobra provokacija:))))))))

Je to nadaljevanje te http://med.over.net/forum5/read.php?147,5334861,5337538#msg-5337538 teme?

YO-YO, glede teh videov in pisanja komentarjev sem dobila različna mnenja. Eni pravijo tako kot ti, da pač naj prijavim vse te osebke, drugi pravijo, da naj tipu, kateri je poslal videe mojima sodelavkama pošljem preko emaila še več mojih neobjavljenih videov in jim na taknačin dam vedeti, da mi je prav malo mar za njihove žaljivke, tretji spet pravijo, da naj normalno še naprej nalagam videe in izključim komentarje.
Ne vem kaj bom storila…
No, če se bo mogoče komu zdelo čudno, zakaj sploh omenjam te videe… Ker so pač ti videi verjetno glavni razlog, da je na koncu prišlo do tega kot je.
Še bolj nenavadno pa se mi zdi to, da je to poslal tip, kateremu nisem nič storila, poslal je ravno mojima sodelavkama, kateri sta zadnji osebi na svetu, za kateri bi želela, da izvesta za te videe.
S kakšnim namenom je tale človek tole pošiljal, ne vem, toda mislim, da se mu ne bi bilo treba vmešavati v to, saj kot sem rekla že prej, so ti videi privedli do nastale situacije.

Post sem odprla zaradi naslova – prebrala par vrstic, ostalo pa ne, zato tudi odgovorim samo na splošno. Vidim, da pišeš in nakladaš na dolgo in široko podrobnosti – si pomislila, da se bo kdo spoznal, te zašpecal in boš fasala še kakšno tožbo!?
Pojdi na zavod za zaposlovanje, ki te je verjetno napotil na delo preko javnih del in se tam pomeni.
Glede frizur in oblačenja pa samo to – v določenih službah obstaja tudi napisan ali pa tudi nenapisan kodeks oblačenja in tudi obnašanja.
Še enkrat poudarjam – nisem brala tvojih postov – so daleč predolgi.

Po moje je pa najboljš da greš najprej na zavod in jim tam poveš kako in kaj se dogaja v tej službi. potem si pa najdi enga odvetnika in ga vprašaj za nasvet.

Že pol leta nazaj sem se obrnila na Zavod za zaposlovanje. Ko sem bila tistega majskega dne čisto izven sebe, sem morala nekoga nujno poklicati in povedati, kaj se je zgodilo. Poklicala sem na Zavod mojo svetovalko. Ko sem ji rekla, da me je šefica napadla zaradi moje obleke, je rekla, da ne more verjeti, da se kaj takega lahko zgodi. Rekla mi je, da se mladi dandanes pač moderno oblačijo in da se ona nima kaj vmešavati v moj način oblačenja.
Konec julija, ko je bila šefica ponovno živčna, mi je rekla, da bo šla na Zavod k moji svetovalki in temu naredila konec. Nazaj je prišla ful razjarjena, to je bilo takrat, ko je vzela moj mobitel z mize in ga z vso silo vrgla nazaj na mizo. Verjetno ni dosegla, kar si je zamislila.
Še malo in bo konec, naslednji teden grem spet nazaj v službo. Ne bom pa jim dovolila, da me bodo pohodili.

prvo kot prvo bi jaz osebno šla na poliucoisko postajo do komadirja postaje in povedala, kako nestrokovne policaje ima .. drugo kot drugo bi pa sodelavkam zagrozila s civilno tožbo, tretjič pa bi pustila službo in to takoj

:))))))))))))tolk dobre zabave pa že dolgo ne….

Zabava? kot prvo naj rečem, da se mi zadeve, katere mene spravljajo ob živce, ne zdijo zabavne, toda ljudje se radi naslanjajo nad nesrečami drugih, to že itak vredno. Ampak dobro…

Ja, saj sem klicala na plicijsko postajo zaradi tistega dogodka in vedno so mi rekli, da šefa ni v službi. Poleg tega pa me je tisti policaj vedno, ko sem klicala, vprašal: “Kdo pa ste vi?”
Po glasu se mi je zdelo, da bi naj bil tisti kolega od sodelavke. Saj se človek tudi sam zaveda, da ni ravnal pravilno in si je mogoče že mislil, da kličem jaz. Če se je oglasil on seveda.

Službe ne morem pustiti, saj se mi pogodba izteče 31.12., poleg tega pa bom izgubila zdravstveno zavarovanje pa še baje regres bi morala vračati, če bi pustila službo pred iztekom pogodbe.
Če bi bil še oktober, po vsej verjetnosti res ne bi vztrajala.
Upam, da sta ženski dobro razmislili, kaj sta storili v tem času, ko me ni bilo. Prej sem velikokrat jaz ostajala do štirih, zdaj pa si morata deliti. Poleg tega sem skozi poletje fotografirala različne znamenitosti za en portal, katerega urejamo, ker rada fotografiram, sem nameravala fotografirati enake znamenitosti v zimskem času. Vse je splavalo po vodi in zdaj naj kar te zadeve urejata sami. Tudi onidve sta zaradi moje odsotnosti na slabšem.
Meni je najbolj žal, da ne morem biti v službi, katera mi je bila všeč, všeč mi je bilo delo, toda težko je delati s takšnimi ljudmi.
Sicer pa ne vem, zakaj smo v enem majhnem prostoru zaposlene kar tri.
A ne obstaja mogoče kak pravilnik, koliko ljudi je lahko zaposlenih v enem prostoru glede na velikost?

Sicer pa ne vem, zakaj smo v enem majhnem prostoru zaposlene kar tri.
A ne obstaja mogoče kak pravilnik, koliko ljudi je lahko zaposlenih v enem prostoru glede na velikost?[/

Če ste tri preveč v tako majhnem prostoru je skrajni čas ,da ostaneš doma in pustič kolegicama več prostora:)))))))))
In ja, še vedno se zabavam:))))))))))))))pa ne ob tvoji” nesreči” ampak nad tvojo duhovitostjo, s katero želiš vzbuditi pozornost monovk…izvrstna provokacija.

Če ti pogodba izteče konec leta, pač še potrpi teh apr dni, da boš potem vsaj pridobila pravice na Zavodu z zaposlovanje.

Imaš pa na voljo tudi Inšpektorat za delo, torej delovno inšpekcijo, kjer vse lepo prijavi, liči na mobbing. Če ne druga bodo vsaj dobili nadzor in kazen.

Upam da še nisi dala odpovedi.Kot žrtev mobinga na delovnem mesu, si preberi zadeve na spodnjem linku.
Men je predvsem to najbolj zanimivo:
“V takih primerih je pomembno, da ima žrtev možnost, da se iz takega okolja umakne. To možnost predstavlja 112. člen Zakona o delovnih razmerjih. V skladu z navedeno določbo lahko delavec v osmih dneh po tem, ko predhodno pisno opomni delodajalca na izpolnitev obveznosti in o kršitvah pisno obvesti inšpektorja za delo, izredno odpove pogodbo o zaposlitvi (brez odpovednega roka) – tudi npr. v primeru, ko ga je delodajalec žalil ali se nasilno vedel do njega ali če kljub njegovim opozorilom ni preprečil takega ravnanja s strani drugih delavcev. V primeru izredne odpovedi iz razlogov na strani delodajalca je delavec upravičen tako do odpravnine, določene za primer redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, kakor tudi do odškodnine najmanj v višini izgubljenega plačila za čas odpovednega roka. Če delodajalec delavcu tega ne izplača, to predstavlja denarno terjatev iz delovnega razmerja, ki jo lahko delavec v skladu s četrtim odstavkom 204. člena Zakona o delovnih razmerjih uveljavlja neposredno pred pristojnim sodiščem s tožbo. Terjatve iz delovnega razmerja zastarajo v roku petih let.”

LINK

Hvala za ta link. Zdaj mi kaj takega itak več bistveno ne pomaga, mogoče bi morala začeti ukrepati že pred meseci. Mogoče sem preveč dolgo spala in je zato prišlo na koncu do tega kot je pač prišlo.
Na srečo mi je uspelo potegniti bolniško in se na tak način umakniti temu peklu.
Naslednji teden mi ostanejo le še štirje dnevi… Kot sem enkrat že rekla: Meni je res žal, ker se je tole tako izteklo, kajti služba je v redu, ampak s takšnimi ljudmi se ne da delati.

Ali bom po koncu te službe poklicala Inšpektorat ali ne, zaenkrat še ne vem, glede na to, kaj vse sem dala skozi v zadnjih mesecih, bi bilo mogoče prav, če bi, kajne?

Majke mi folk ni več normalen.

Hvala bogu (in moji izbiri) za moje normalne sodelavce. Da imam takele zraven sebe bi se mi utrgalo.

Če si imela v mislih monovke ti pritrdim, hvala bogu, da jih nimaš so namreč vse najnajnaj….. v vsem.

:)))) Res ne vem, a se to nekdo norca dela, ker če je pa vse to res, kar si napisala, potem ste pa vsi v vaši firmi nenormalni in se ne čudim, da firme propadajo. Babe neumne!!

Če bi v moji firmi počele take neumnosti, bi vse skupaj dobile knjigo.

Vsaj nekaj je pa izmišljeno v tej zgodbi – tisto o kazni in policaju. Dokler ti krivda ni dokazana, nisi kriv, krivdo to pa lahko dokaže samo sodišče. Zato si očitno bolna oseba, ki se izživlja na forumu, kjer pa res nekateri iščejo pomoč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close