še moj prispevek – recept za muffine in obložene kruhke
Skratka, za obiske včeraj sem spekla pitulice, ledene skutine kocke, čokoladne muffine – vse od tukaj, in vse je bilo odlično. Da se vam malo oddolžim, bom napisala en recept, sicer iz jane in ga morda že katera pozna, pa vseeno.
Tistim, ki imate radi rižev narastek, bodo zelo všeč:
Riževi kolački z mandlji
Za 6 kosov potrebujemo (meni jih je prišlo 15 !?)
70 g riža
140 g moke
30 g sladkorja (jaz bom naslednjič dala malce več)
1/4 l mleka
3 jajca
50 g sesekljanih ali zmletih mandljev
2 žlici stopljenega masla
1/2 vrečke pecilnega praška
1/2 žličke cimeta
1 žličko soli
Čas za pripravo: 15-20 min za kuhanje riža, 10 min za pripravo, 25 min za peko
1. Riž skuhamo v vodi. Ko je še čvrst, ga oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Pekač za muffine namažemo z maslom.
2. V skledi z metlico najprej dobro zmešamo moko in mleko. Dodamo jajca, sladkor, stopljeno in ohlajeno maslo, cimet, pecilni prašek, mandlje in ščepec soli, premešamo, dodamo še odcejen riž in zmešamo v enotno zmes. (v zadnje tri sem dodala še koščke čokolade, nisem pa jih uspela probati, ker so tisti prvi šli v promet – naslednjič bom dala čokolado v vse :-))
3. Zmes razdelimo v vdolbinice pekača za muffine, tako, da pride masa 1 cm pod rob. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 min, da kolački dobijo lepo zlato barvo. Pečene kolačke pustimo v pekaču 5 min, nato jih z vzamemo iz pekača in jih ohladimo na mrežici.
Od prijateljice pa sem dobila še recept za tele kruhke (jaz sem spekla pitulice in pripravila vse za te kruhke, pa jih sploh nismo naredili, ker so bili gostje že tako siti – danes jih bomo naredili, so baje zelo dobri)
Obloženi kruhki:
– toast ali francoska štruca
– 125 g masla
– 2-3 jajca (surova)
– 2 kisli kumari
– 2 žlici sesekljane čebule
– 200 g naribanega sira
– 200 g sesekljane šunke
– poper, sol, origano, bazilika- skratka začimbe po okusu, peteršilj, olive, gobe- kisle ali iz slanice
Maslo in jajca penasto vmešaš, dodaš sesekljane sestavine (jaz sem vse skupaj dala v posodico od paličnega – šunko, sir, olive, čebulo, gobice, kumarci), začimbe ter dobro premešamo, namažemo na kruhke (z žlico in kar na debelo) in pečemo cca. 10 min na 180 stopinj.
Dober tek! :-))
barč
Forum je zaprt za komentiranje.