Se mi šteje polni LD, če nastopim z delom 7.9. in ne 1.9.
Pripada ti sorazmerni del dopusta.
Če bi dobil za celo leto recimo 24 dni dopusta, prečračunaš koliko dni boš ti delal in izračunaš.
Recimo na mesec ti pride približno 2 dni, če delaš po meseca pa samo 1 dan. Pri tebi pa malo manj kot dva dni za september.
[/quote]
sorazmerni del pripada če delaš cel mesec. za manj kot mesec ti sorazmerni del NE PRIPADA
Zakon govori takole https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/112301:
161. člen
(sorazmerni del letnega dopusta)
(1) Delavec, ki sklene delovno razmerje ali mu preneha delovno razmerje med koledarskim letom in ima v posameznem koledarskem letu obdobje zaposlitve krajše od enega leta, ima pravico do 1/12 letnega dopusta za vsak mesec zaposlitve[/u][/u] (v nadaljnjem besedilu: sorazmerni del letnega dopusta).
(2) Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače.
(3) Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta
Zakon govori takole https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/112301:
161. člen
(sorazmerni del letnega dopusta)
(1) Delavec, ki sklene delovno razmerje ali mu preneha delovno razmerje med koledarskim letom in ima v posameznem koledarskem letu obdobje zaposlitve krajše od enega leta, ima pravico do 1/12 letnega dopusta za vsak mesec zaposlitve[/u][/u] (v nadaljnjem besedilu: sorazmerni del letnega dopusta).
(2) Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače.
(3) Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta
[/quote]
In kaj zdaj ni res?
Česa ne razumeš?
Za mesec november, ker sem začela delat 9., sem dobila manj kot 1/12 regresa in dopusta. Dobila pa sem.
Menda bom jaz zase vedela bolje kot ti zame, a ne?
Isto velja za tiste pri nas, ki so začeli delat recimo sredi februarja letos. Za januar in pol februarja niso dobili, ostalo so dobili. Se pravi za 10 in pol mesecev.
In kaj zdaj ni res?
Česa ne razumeš?
Za mesec november, ker sem začela delat 9., sem dobila manj kot 1/12 regresa in dopusta. Dobila pa sem.
Menda bom jaz zase vedela bolje kot ti zame, a ne?
Isto velja za tiste pri nas, ki so začeli delat recimo sredi februarja letos. Za januar in pol februarja niso dobili, ostalo so dobili. Se pravi za 10 in pol mesecev.
[/quote]
Lahko dobijo tudi polnega – po zakonu pa delodajalci ni treba dati dopusta in regresa, če nekdo začne delati sredi meseca in dela do konca leta.
Seveda mora dati tudi za februar, če nekdo začne 10.2. in bo zaključil 10.8., saj je tudi to 6 polnih mesecev.
Če pa nekdo začne delati 10.2. in bo delal do 31.12., pa za februar po zakonu ni upravičen (nihče pa ne brani delodajalcu, da prizna tudi februar).
prednisone 20mg tab price iv prednisone prednisone pill 10 mg
https://prednisonet.online prednisone daily use
buy prednisone canadian pharmacy prednisone 5mg price how to buy prednisone online
Forum je zaprt za komentiranje.