Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Še malo pomoči, prosim

Še malo pomoči, prosim

Prosim za razrešitev dilem (v oklepajih) v spodnjih primerih.

– … in se začne(jo) zasebnost in druge z njo povezane …

– … nisem pa predstavil zgodovinskih temeljev posameznega instituta z izjemo medijev.
ali je bolje:
… z izjemo medijev nisem predstavil zgodovinskih temeljev posameznega instituta.

– … toliko časa, dokler je(so) branost, gledanost, poslušanost dobra(-e).

– Strinjam se z Makarovičem in (s) Tomšičem …

– … pa je tudi težko definirati pojem interneta kot medij.

– …, ki ga (ne gre jemat)i površno – vem, da je ustrezneje: ga ne moremo jemati, zanima me predvsem, če je ta zveza sploh dopustna.

– Tu sta (si) bila glavna nasprotnika v mnenjih xx in yy.

– Zgodovinsko gledano(,) pravice niso bile …

– kako je pravilno in kako se potem sklanja: pojem svoboda se uporablja/ pojem svobode se uporablja – pojma svoboda se ne uporablja/ pojma svobode se ne uporablja

– … kakšno varstvo si zasluži(ta) eden ali drugi …

Hvala za pomoč.

A samo te dileme imaš? Tudi vejice ti namreč manjkajo.
Sicer pa me zanima, o čem pišeš. 🙂

Spela, hvala za prijazno pomoč. Tudi pri manjkajočih vejicah 😉

Ni za kaj. Nekomu, ki se glede medijev strinja z Makarovičem in Tomšičem, z veseljem pomagam, da je njegov tekst brez napak.

Zanima me, katera oblika je pravilna.

Pri pouku spoznavanja okolja ali pri pouku spoznavanje okolja ….
Pri predmetu spoznavanja okolja ali pri predmetu spoznavanje okolja …

Zahvaljujem se za odgovor.

Lektorirati je treba celoto, ne po kosih, sicer početje postane povsem brezvezno. Načeloma pa se mi zdi, da sta bolj smiselna zapisa pouk česa in kateri predmet.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Pozdravljeni.
Se opravičujem, ker nisem razumela vašega odgovora.

Pišem diplomsko delo in me zanima, ali je pravilen zapis: pri pouku spoznavanja okolja ali pri pouku spoznavanje okolja ter pri predmetu spoznavanja okolja ali pri predmetu spoznavanje okolja.
Spodaj sta dodana primera iz diplomskega dela.

Primer za pouk:
Verzija 1:
Namen empirične raziskave je ugotoviti, kakšne načine motiviranja so izbirali študenti na nastopih pri pouku spoznavanje okolja in družbe.

ALI verzija 2:
Namen empirične raziskave je ugotoviti, kakšne načine motiviranja so izbirali študenti na nastopih pri pouku spoznavanja okolja in družbe.

Primer za predmet (spodaj je zapisano eno izmed raziskovalnih vprašanj):
Verzija 1: Uporaba didaktičnih iger pri predmetu spoznavanje okolja.
ALI verzija 2: Uporaba didaktičnih iger pri predmetu spoznavanja okolja.

Hvala za odgovor.

Pouk česa pomeni pouk spoznavanja okolja, kateri predmet pomeni predmet spoznavanje okolja.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Pozdravljeni.
Ali sem besede ustrezno postavila v povedih?

Analize so pokazale, da pri uvodni motivaciji prevladujejo didaktične igre. V nacionalnih učnih načrtih in priročnikih za učitelje prevladujejo igre vlog, pri študentskih pripravah pa kvizi, križanke in uganke.

Hvala

New Report

Close