Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo še malo pomoči prosim

še malo pomoči prosim

Končno sem naredil davčni obračun in LP za Ajpes. Pri davčnem obračunu me zanima naslednje:
– kam napišem ime podjetja, ali moram napisat samo ime in priimek + s.p.
– kaj označim za vrsto dokumenta (najbrž original)
– obvezno moram vpisat vrsto obveznega socialnega zavarovanja (kaj naj napišem, če sem popoldanec), če pustim vse NE, mi javi na koncu napako
– obdobje vnesem verjetno začetek in konec poslovanja v letošnjem letu

Pa še za Ajpes:
– ali lahko na sprintane obrazce z roko popravim obdobje poročanja (ker je vnešeno za lansko leto in se ne da popravit)
– ali moram poslati tudi izjavo o uporabi podatkov iz lp

Še enkrat najlepša hvala!

Pod ime podjetja vpišete ime kot ste ga imel registriranega pri Ajpes (ali je to samo ime priimek s.p. ali še kaj drugega – ne vem)
Dokument je original
Pod socialno zavarovanje označite drugo, če ste bili popoldanc
Obdobje je 1.1. do en dan prej, preden ste bili izbirsani iz registra

AJPES – popravite ročno, ali pa nekako skopirajte v novo Excel datoteko, meni uspe popraviti tudi tako, vendar ni toliko važno, ker ne komplicirajo
Izjave ne rabite priložiti, ker se medletne bilance itak ne objavijo. Jih samo odložijo v arhivo.

Če sem imel sp od 01.05.09 30.09.09 je obdobje za DURS 01.01.09 – 29.09.09. Je tako prav?

Hvala!

Ne, od 1.5. do 29.9.09 (nisem vedela, da ste komaj v 2009 odprli).

Torej, ker gre za popoldansko dejavnost, označim pod vrsto obveznega socialnega zavarovanja:
– iz delovnega razmerja?
Pri izpolnjevanju davčnega obračuna sem pomotoma vnesel za obdobje datum vpisa in izbrisa dejavnosti, in ne en dan pred koncem, kot ste mi napisali vi. Zdaj pa ne morem popraviti, ker če vnesem novo obdobje, mi javi, da se obdobji prekrivata, pri prvem obdobju pa ne morem popraviti datuma. Kaj lahko naredim?

Hvala!

Tako je.
Kar se datuma tiče – menim, da za ta en dan ne bodo komplicirali. Zakon zahteva, da se obračuna naredi en dan pred zaključkom, če vas ne bodo pozvali k popravku, pa pomeni, da so ta dan akceptirali. Glavno je, da ste obračun oddali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close