Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Še koga skrbi kaj bo to šol.leto prineslo?

Še koga skrbi kaj bo to šol.leto prineslo?

Odgovor na objavo uporabnika
Otis, 09.08.2021 ob 12:53

Ce bi se vsi cepili, vam nebi bilo treba skrbeti.

Pocakaj na jesen, ko boste tudi cepljeni zbolevali in se boste morali enako testirati kot necepljeni!

pocakaj jesen, 09.08.2021 ob 18:50

Pocakaj na jesen, ko boste tudi cepljeni zbolevali in se boste morali enako testirati kot necepljeni!

Ni treba nič čakati na jesen. Cepljeni se morajo ob tveganem stiku ali simptomu covida testirat že zdaj. Zdravnikov nič ne zanima, če si bil cepljen. Preverjeno. Skafander gor in po protokolu. Cepljenje ne velja nič.

hilda T, 09.08.2021 ob 18:13

kokoši, 09.08.2021 ob 17:59

(očitno hitreje razmišljam kot pišem)

wd40212, 09.08.2021 ob 17:44

kokoši, 09.08.2021 ob 13:02

Kar naj bo jesen zaprta in ponovno šolajte otroke od doma dokler ne boste krepnili od izčrpanosti.

A ste na referendumu podprli pravice istospolno usmerjenih? A ste? Ali pa ste le levičarski gnoj, ki je raje šel tisto sončno nedeljo v naravo ker se ni šlo za vaše pravice? NO Z TEM STE GLASOVALI ZA JANŠO.

Jaz pa sem torej šel glasovati na zadnjih volitvah za vašega Janšo, SDS. Potem je pa še korona prišla, zdaj pa imate ko vas hebejo, kot ste prj pustili, da hebejo nas!

Problem je samo v levičarjih(teh je pač večina). Dosti te golazni se zdaj dela žrtve, pa čeprav so sami prispevali, da je stanje tako. SDS je uspeval tudi zaradi brezbrižnosti naroda, ki je gledal mimo, ko se je po državi širila nevarna ideologija.

Kaj ma pa to dvoje skupnega, razen tvojih problemov, mi je pa neznanka.

Ne vem kaj je tu za razumeti.

Fašisti se spravijo najprej na novinarje in umetnike (referendum o RTV 15, 17 let nazaj), vedno v zgodovini je bilo tako. In usrani slovenci levičarski so raje šli tudi to sončno nedeljo na izlet v naravo kot na referendum, tako da so glasovali le cerkveni, kot so jim naročili v cerkvi. Toliko je govnu levičarskemu pomenila slovenska kultura na kateri temelji naš narod in novinarstvo in informiranje.

Nato se fašisti spravijo nad manjšine(vedno v zgodovini je bilo tako, ne rabim omenjati genocidov nad lgbt). No tudi v primeru majšin je levičarska golazen prepustila zmago fašistom.

Zdaj pa je čas, da še to isto govno levičarsko trpi, da jih izuči primitivce. Ker kot sem napisal: Problem je samo v levičarjih(teh je pač večina). Dosti te golazni se zdaj dela žrtve, pa čeprav so sami prispevali, da je stanje tako. SDS je uspeval tudi zaradi brezbrižnosti naroda, ki je gledal mimo, ko se je po državi širila nevarna ideologija.

Prosim, da ne mečeš vseh v isti koš. Ko je bil referendum za družinski zakonik, je naša družina šla na volišča, pa tudi vsi naši prijatelji. Nimamo se ne za levičarje ne za desničarje, ampak čisto možno, da bi nas dali med levičarje. Pač ne hodimo v cerkev in borimo se za pravice manjšin. Da so nekateri (ti bi rekel desničarji) glasovali proti možnosti posvojitev otrok v istospolnih družinah (400 takih družin je v Slo, kjer so otrokom kratene pravice, ki jih imajo vsi ostali otroci, med drugim ta, da ostanejo po smrti svojega biološkega starša s sebi drago drugo odraslo osebo, ne pa da so dani v rejo), je katastrofa in posledica premaknjenega “desničarskega” uma.

Skratka, res je, da so na tisti referendum množično drli desničarski bedaki in res je tudi, da je veliko t.i. levičarjev menilo, da ni potrebe, da bi tja hodili, saj bo itak izglasovana sprememba zakonodaje (ali pa se jim je fučkalo). Ni pa res, da smo bili vsi taki. Malo spoštovanja do drugačnih, prosim.:)

No ampak na splošno je večina bila taka zato so zdaj rabili fasat. Zame je pa še večji problem kot to, da tistih 400 družin nima enakih pravic to, kot kakšna država smo se pozicionirali v Evropi. Oni tega ne vejo, da je tu večina ljudi podpirala istospolne v temu referendumu in da je ta padel le za to, ker se levičarskim svinjam ne da dvigniti glasu, ko se gre za tuje pravice in ne njihove. Oni nas imajo enostavno za zarukance.

Žalostno je pa tudi glede RTV referenduma tam okoli 17 let nazaj. Jaz se spomnim kakšna je bila RTV več kot 20 let nazaj. Novinarji so bili oštri in napadali cerkev. Polno je imela naprimer LGBT filmov in serij, medtem ko je bila amerika od katere filme in televizijske vsebine so vrtele komercialne postaje(POP tv…) takrat še zelo homofobična. Tudi filmi so vedno podirali vse tabuje in šli preko meje kar se tiče spolnosti in golote. Bila je v 90ih taka kot v 80ih, progresivna in napredna. Zlati časi. To je tudi eden od razlogov zakaj sem hvalil Jugoslavijo, zaradi njene odprtosti(v tem primeru kar se televizije tiče). A takrat okoli 17 let nazaj ko je bil RTV referendum je bil slovenski narod zelo primitiven in zaostal in je najlažje razumel le ameriško prostaštvo(medtem ko so bili filmi na rtv prezahtevni za njih) in so razumeli le najbolj osnoven humor (oddaje z Zrnecom in Bezovičarjem na POP tv). In ironično je bilo ko so govorili, da je rtv kmetavzarska, medtem ko so bili sami najbolj kmetavzarski. In zlahka jih je bilo prepričati, da so gor na RTV sami lenuhi, ki so bili še v socializmu gor nastavljeni. In tako ni noben šel na referendum na RTV, razen našuntanih cerkvenih mamc. In zdaj imajo gor v programskem svetu nastavljene vse razne Janšiste do cerkvenih teologov kiot je Štuhec gor. In RTV spet postaja priljubljena ker vrtijo filme in serije, ki jih gospodinje rade gledajo. In se poneumlja folk, medtem ko na vseh progah fašisti zmagujejo.

kokoši, 09.08.2021 ob 19:30

No ampak na splošno je večina bila taka zato so zdaj rabili fasat. Zame je pa še večji problem kot to, da tistih 400 družin nima enakih pravic to, kot kakšna država smo se pozicionirali v Evropi. Oni tega ne vejo, da je tu večina ljudi podpirala istospolne v temu referendumu in da je ta padel le za to, ker se levičarskim svinjam ne da dvigniti glasu, ko se gre za tuje pravice in ne njihove. Oni nas imajo enostavno za zarukance.

Žalostno je pa tudi glede RTV referenduma tam okoli 17 let nazaj. Jaz se spomnim kakšna je bila RTV več kot 20 let nazaj. Novinarji so bili oštri in napadali cerkev. Polno je imela naprimer LGBT filmov in serij, medtem ko je bila amerika od katere filme in televizijske vsebine so vrtele komercialne postaje(POP tv…) takrat še zelo homofobična. Tudi filmi so vedno podirali vse tabuje in šli preko meje kar se tiče spolnosti in golote. Bila je v 90ih taka kot v 80ih, progresivna in napredna. Zlati časi. To je tudi eden od razlogov zakaj sem hvalil Jugoslavijo, zaradi njene odprtosti(v tem primeru kar se televizije tiče). A takrat okoli 17 let nazaj ko je bil RTV referendum je bil slovenski narod zelo primitiven in zaostal in je najlažje razumel le ameriško prostaštvo(medtem ko so bili filmi na rtv prezahtevni za njih) in so razumeli le najbolj osnoven humor (oddaje z Zrnecom in Bezovičarjem na POP tv). In ironično je bilo ko so govorili, da je rtv kmetavzarska, medtem ko so bili sami najbolj kmetavzarski. In zlahka jih je bilo prepričati, da so gor na RTV sami lenuhi, ki so bili še v socializmu gor nastavljeni. In tako ni noben šel na referendum na RTV, razen našuntanih cerkvenih mamc. In zdaj imajo gor v programskem svetu nastavljene vse razne Janšiste do cerkvenih teologov kiot je Štuhec gor. In RTV spet postaja priljubljena ker vrtijo filme in serije, ki jih gospodinje rade gledajo. In se poneumlja folk, medtem ko na vseh progah fašisti zmagujejo.

Lej, enkrat sem gledala en film Idiocracy, o tipu, ki ga pozabijo zamrznjenega ne vem koliko let, nakar se odmrzne in pride v svet, ki kjer je IQ 50 dosežek. Za predsednika države imajo nekega bodybuilderja, ta, ki se je odmrznil, pa postane najinteligentnejši zemljan, čeprav je bil prej nek povprečen luzer.:) Čeprav je bil film sam bolj brezvezen, je dobro začrtana osnovna ideja. Svet gre glede pameti vedno nižje. Obstajajo seveda inteligentni posamezniki, genijalci, splošen napredek seveda bo itd., ampak tista večina je vedno bolj butasta. Če pogledaš, da so nekoč brali Lukca in njegovega škorca recimo mali otroci tam do 10. leta, ga danes 3/4 otrok ne razume več, tam nekje v petem razredu. Besedišče veliko preveč zapleteno zanje, še večina devetošolcev ne ve, kaj bere. Itak, branja ni več, izražajo se omejeno, slovnično nepravilno, redko kdo sploh še razume prenesene besedne pomene… dobro sem malo zašla… ampak bistvo je, kot ugotavljaš, povprečen narod je vedno bolj butast. RTV večine ne zanima, ker ne bodo gledali zahtevnih TV filmov, raznih dokumentarcev itd., oni hočejo govejo musko, nezahtevne filmčke in bebave limonade. Kdo se bo torej šel borit za RTV, pa še naročnino jim nabija.:)) Po moje to ni samo slovenska značilnost, vedno večje pobebavljanje naroda (da ne govorim o kontaktnih oddajah in resničnostnih šovih). To je kar svetoven problem. Amerikanizacija celotnega sveta.

jdkfgča, 09.08.2021 ob 18:59

Ni treba nič čakati na jesen. Cepljeni se morajo ob tveganem stiku ali simptomu covida testirat že zdaj. Zdravnikov nič ne zanima, če si bil cepljen. Preverjeno. Skafander gor in po protokolu. Cepljenje ne velja nič.

Ja pa seveda, no. Če imaš simptome, krehaš, vročina, valjda te dajo na testiranje, tudi če si bil cepljen. Pa ja ne misliš, da če si cepljen, pa zboliš, si drugače obravnavan kot necepljen? Oboji lahko zbolijo in isto se oboje tretira, če so bolni. Jaz sem cepljena, pa bi ob znakih kovida itak hotela, da me testirajo, da vidim, na čem sem. Kaj pa naj bi hotela po tvoje?

Če bi bilo drugače, bi bil razočaran.

HILDA T, ja točno AMERIKANIZACIJA je glavni problem in razlog podebiljenja naše družbe in tudi do velike mere razlog mentalnega konformizma. Vsaka vlada pa ima rada konformiste.

Ja to so razlogi za nepriljubljenost RTV in tudi to, da je ameriška popularna kultura namenoma zasvoljiva in ko se je ludje navadijo, težko gledajo filme ali serije iz drugih kulturnih okolij. Sicer pa saj si videla, da sem napisal filmom, ki jih danes vrti RTV “gospodinjski”. Ker 20 let nazaj so bili filmi še na bolj zahtevnem nivoju. In še glede filmov z LGBT tematiko, danes je skoraj nemogoče zaslediti kakšen LGBT film na RTVju. Morda zato ker hočejo zadovoljiti večino gledalcev, medtem ko včasih sploh niso razmišljali o temu in se jim je preprosto zdelo etično, da dajo določen delež takih filmov pa naj jih ludje gledajo, pa naj jim bo všeč ali ne. In to je odnos, ki ga podpiram. Ker edino tako se je držalo določen kulturni nivo in izobraževalo ljudi.

Glede “Lukca in njegovega škorca” pa žalostno če je stanje res tako slabo. Jaz se naprimer izražam zelo slovnično nepravilno in pogosto delam iste slovnične napake, kar mi mnogokrat očitajo na tem forumu a to je zaradi disleksije. Toda Lukec in njegov škorec, mi je bila luštna in zelo enostavna zgodbica. Saj sem od 7 leta naprej bral veliko bolj zahtevne knjige od te.

Kar se tiče limonad sem jih včasih gledal, kot zabavne vsebine, ki so alternativa ameriki. Zato ker na telenovele so vedno gledali navzdol in se jim posmehovali ironično ravno tisti, ki so bili obsedeni z ameriškimi serijami in filmi. Vendar sem opazil, da niso bile te ameriške serije nič bolj inteligentne od telenovel, le pretvarjale so se da so. Pa še vse so bile po isti formuli narejene, medtem ko telenovele so vsaj mešale različne stile. In tako sem gledal dve brazilski tri leta nazaj na HRT 1 ki sta večkrat presenetili z inteligentnostjo in za tem so bile vse naslednje brazilske telenovele, ki so sledile na HRT podvpoprečne, do te mere, da bi jih označil celo za debilne. Na POP tv sem pet let nazadnje gledal dve mehiški in eno karibsko mehiško telenovelo in za njimi so vse tiste redke mehiške telenovele, ki so sledile bile zaostale in primitivne, dramska zasnova je bila neprimerno slabša. Predvsem pa se je začela poplava turških telenovel, ki so še par nivojov nižje od mehiških. Očitno so ugotovili, da so bile telenovele, ki sem jih jaz gledal prezahtevne za svoje občinstvo. Tako da na slovenskih televizijah prevladujejo samo še popoldanske uspešnice iz svojih držav. Če pa v latinskoameriških državah za glavne večerne termine, torej od 21 ure do polnoči, posnamejo telenovele, ki jih hvalijo kritiki, pa te potem doživijo neuspeh pri ljudstvu, saj je večina latinskoameriških narodov zelo neizobraženih in potem se te telenovele tudi nikamer drugam ne prodajo.

Lani smo korona čas in šolanje na daljavo izkoristili. Odpotovali smo, otroci pa so delali šolo na daljavo. Letos bo najstarejša že v gimnaziji. Verjetno bo šolanje kar lepo v šoli.

Bi bilo vsaj za nas kar fino, da bi bilo na daljavo tudi letos.

Preživeli smo namreč najboljše leto in pol.

MAVRICAAAAA, 09.08.2021 ob 12:57

v Avstriji so starši izpislai iz šol že več kot 4000 otrok in se še nadaljuje, pri nas poteka izpis vedno več, tako da lahko pričakujemo kar velik osip otrok v šolah. Poklukar grozi s cepljenjem, maskami, testiranjem, ker je dobil denar od mafije in dela reklamo, naši otroci naj pa umirajo zaradi takšnih fašistov…se vidimo na ulicah naj pride Poklukar, Krek, Logarca, DA JIM ZMEĆEMO PARADAJZE IN JAJCA V ZABUHLE ALKOHOLIČNE BETICE!

NAj imajo nepismene otroke, če so tako neumni!

Zakaj pri hudiču bi kdo umiral od izčrpanosti? Pa kaj sedite poleg dece cele dneve in delate šolo namesto njih? Jaz imam tri v oš. Otroci delajo svoje, starši svoje. Če pri šolskih stvareh zašteka je na voljo učitelj.

hilda T, 09.08.2021 ob 19:53

Ja pa seveda, no. Če imaš simptome, krehaš, vročina, valjda te dajo na testiranje, tudi če si bil cepljen. Pa ja ne misliš, da če si cepljen, pa zboliš, si drugače obravnavan kot necepljen? Oboji lahko zbolijo in isto se oboje tretira, če so bolni. Jaz sem cepljena, pa bi ob znakih kovida itak hotela, da me testirajo, da vidim, na čem sem. Kaj pa naj bi hotela po tvoje?

Zakaj repliciraš meni? Drugi bedaki mislijo, da so kot cepljeni najmanj  nad zakonom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close