se kdo spozna na računalnike
Živjo, že nekaj časa se borim s svojim prenosnikom. In sicer je najprej očitno crknila mrežna kartica in nimam već wifija. Sem poskusila vse živo in vse sorte (driverji dol, pa driverji gor), ampak na kartici je narisan trikotnik s klicajem.
Sedaj imam povezanega s kablom, ampak! Takoj ko npr. izklopim radio, ki ga poslušam prek spleta, ali pa ga samo popolnoma utišam, mi odleti tudi internet. In potem moram zagnat diagnostiko, da mi ga poveže nazaj, ampak če ne vključim tudi radia, mi čez nekaj minut spet vrže ven.
Ima kdo kak recept, da se to zrihta????
Tukaj je res nekaj čudnega. Sam tudi sumim navlako (virusi, bloatware, software,…)
Sam bi probal namestiti ponovno operacijski sistem, pa da vidimo, če se potem še to ponavlja.
WIFI pa žični kabel sta tudi ločena, 2 različna čipa upravljata. Ajde eden že mogoče crkne, da bi pa kar oba je pa manj verjetno.
Hvala vsem za odgovore. Računalnik je Medion, 512 SSD, 16 GB, še v garanciji.
Aja, tudi na wifi ključek dela brez težav.
Težave so se pravzaprav začele po tem (najprej mi je takrat zaštrajkal skener), ko sem šla z Windows 10 na 11.
Problem je, ker ga rabim za službene zadeve in si ne morem privoščiti, da ga na servisu tenstajo dolgo časa. Oz. bi si morala za ta čas omisliti nadomestnega in prenesti vse posebne programe, ki jih imam. In priznam, me glava boli, ko samo pomislim na to 🙂
Ne vlečem dol filmov, ne uporabljam ga za igrice.
Sedaj pa sprašujem naokrog, če bi kdo imel kakšno idejo, kako zadevo rešit. Včasih je samo kakšen trapast hakelc.
Vprašaj ali preišči tukaj https://community.medion.com/
Uffff, tole mi zveni kot problem driverjev. Precej tipično, če si upgrade-ala operacijski sistem. Sam bi poskusili iti nazaj na Win10 – če se da.
Ali pa rešiš z zunanjim wi-fi sprejemnikom (USB ključek ali antena), ki naj bo nov in prilagojen za Win11. Ta bo imel (oz bi moral imeti – prej poguglaj komentarje oz analize glede delovanja z Win11) tudi driverje urejene.
Forum je zaprt za komentiranje.