Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Se kdo spozna na naravne kamne in kristale

Se kdo spozna na naravne kamne in kristale

Živijo, iščem par naravnih kristalov za na verižico. Posebej sta mi všeč obsidian in citrin. Kje naj jih kupim, da bodo sigurno naravni in ne umetni? Jih lahko nosim kot obesek na zlati verižici vsak dan, spim z verižico, tuširam, športam?

Lahko nosiš, vendar jih tudi čisti. Bolj ko boš povezana z njimi bolj boš čutila, kdaj so nasičeni in jih je treba očistit. Tudi začutila boš, kdaj te kateri kliče k sebi. pa nekaj predaha jim tudi privošči po telovadbi 😉

ne kupuj pri ahatu-tam dobiš tudi ponaredke, ker sem jih že dobila pri tem.

Jaz sicer v teh korona časih nism nič kupovala, prej sem bila nekje, kjer so ziher imeli prave, na dveh mestih, ne bom izpostavljala javno.

Pazit je treba, kje kupuješ te kamne, ker je veliko ponaredkov, ki jih prodajajo za velike denarje. Trgovcem je samo za prodat, treba jih je znat tudi pravilno čistit in nosit. En čas sem sama tega veliko nakupovala, potem pa sem rabila precej časa in znanja, da sem to lahko uporabljala na sebi in doma.

Odgovor na objavo uporabnika
Kristalček541, 27.01.2022 ob 15:52

Živijo, iščem par naravnih kristalov za na verižico. Posebej sta mi všeč obsidian in citrin. Kje naj jih kupim, da bodo sigurno naravni in ne umetni? Jih lahko nosim kot obesek na zlati verižici vsak dan, spim z verižico, tuširam, športam?

jaz sem pred casom dosti brala o tem… kupila sem jih naravne neobdelane in ne kot nakit v tej trgovini osebno… zdaj na linku vudim da so tudi na spketu… imajo oa kot se spomnim izored ket ce se ne motim tudi nakit saj so drugace tudi zlatarna…

https://www.minerali.si/

tako, da mogoce tukaj pogledas

je pa meni najbolj fascinanten tisti, ki sem ga pred slabimi 17 leti nasla na morju na Losinju… hodim po plazi in vidim kamen… in recem glej kako lep kamentak poseben kot steklo na eni strani… pojma nisem imela o kristakih takrat… potem so mi povedali, da sem nasla kameno strelo.

Ahat, Maribor

Ena teta jih ima v Šmarci/Kamnik: orehova ulica 5 Prijazna, zna pomagat.

Pazite, da vam vse gorje ne nakoplje. Probaš, da lohk pokritiziraš.☺

Citrin je zelo lep, je pa težo dobiti prav rumenega. Ga še nisem našla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close