se kdo spozna na AutoCAD
me zanima, če kdo ve kako se lahko prenese določeno stvar iz avtocada v word? vem, da je možnosti veliko, vendar sam ne najdem ene, ki bi bila res dobra. pač, da bi bila slika lepa… da bi bila npr. pisava potem ko bi jo pomanjšal še vedno berljiva… no, uglavnem, katero pot vi uporabljate?
upam, da je kakšen strojnik al pa kaj tle… :))
Pri kopiranju iz ene aplikacije v drugo (v Word) si navadno želimo ohranjati razmerja velikosti, torej če je slika v Acad-u (ali kaki drugi aplikaciji, recimo diagram v Visiu) napravljena za večje formate (A3, A2) potem težko dobimo “berljivo” pisavo, ko to pomanjšamo na del A4.
Če ne rabiš celotne slike, poiskusi vstaviti izsek, kjer pač pofriziraš velikost pisave, …
LP,
jaz sem slike normalno narisala v autocadu in jih nato označila kopirala in dala paste v word. velikost sem pa naštimala tako, da sem okence pomanjševala ali povečevala na željeno velikost. je kar precej dela in slike riši v autocadu vedno približno enako oddaljeno od roba, ker meni se je to zgodilo da nekterih slik ki so bile narisane na desni strani v avtocadu jih potem v wordu nisem nikakor mogla premaknit na levi konec. vendar obstaja pa en problem pri printanju. ko sem jaz dala vse skupaj prinatat, mi je vse slike sprintalo miniaturne. zakaj tako ne vem. jaz ti proporočam, da najprej narediš en poskus. napiši nekaj besedila in priloži kar neko sliko iz autocada v word in provaj sprintat. če ti bo ostala slika iste velikosti kot si jo ti naredila pol bo najbrž ok. pri meni ni bilo.
Obstaja lep način, kako dobiti acad risbo v wordu in sicer:
Ti potrebuješ jpeg format, da lahko dobiš lepo sprintano risbo. To narediš tako, da si naštimaš sliko v Paperspacu (pomoje lahko tudi v Model spacu, samo daj print preview), merilo, barvo, debelino črt, itd., potem naštimaš printer Postscript 1. In vse to sprintaš. Dobiš format .eps, ki ga lahko odpreš v corelu (import). Evo, tuki pa daš save as .jpeg ali .jpg. Ko imaš vse to urejeno, samo v wordu importiraš picture in slikica je bp.
Tako sem jaz pripravila svojo dipl. nalogo na faksu za arh., kjer je bilo nebroj slik in slikic, v različnih merilih, v Wordu. In moram reči, da sem še danes zelo zadovoljna z izdelkom.
lp, Tina
Autocad:
-copy
word97:
-paste as picture
-edit
-picture meni (fill: bela , line color: črna, line tickhness: 1/4)
-close picture
-copy
word xp:
-paste
Če podpira word2003 direktno editiranje slike ne vem, ker ga zaradi konzervativnosti nisem zinštaliral. W97 imam nameščen izključno zaradi prenašanja slik acad->word. Načeloma naj bi word znal brati tudi dxf (to ni nikoli delalo), dobiš pa tudi graphic filter za hpgl. Ta dela pri manjših dimenzijah plot datotek.
Forum je zaprt za komentiranje.