Se kdo nima FB? Ali sem res samo jaz takšna ki nima potrebe po tem…
Tudi jaz ga nimam. Mož ga je za hec imel kratek čas, so nama otroci težili, kako sva staromodna in vso življenje se bojda odvija preko FB, a ne,… pa ga sploh ni uporabljal in je posledično izbrisal svoj profil. Rekel je, da bi to jemalo preveč časa, da je to bolj za kakšne nepokretne (beri: brezdelne) osebe.
Rada grem na kakšen forum, če rabim nasvet in da izvem, kaj se dogaja – mi zadošča. A ja, in kaj bo ena stara mamka, kot sem jaz, slike na FB limala, lepo vas prosim. Tudi jaz, podobno kot Monovka, raje povabim na pivo ??? v živo!!!
Kaja989, 01.02.2025 ob 09:44
Tudi jaz ga nimam. Mož ga je za hec imel kratek čas, so nama otroci težili, kako sva staromodna in vso življenje se bojda odvija preko FB, a ne,… pa ga sploh ni uporabljal in je posledično izbrisal svoj profil. Rekel je, da bi to jemalo preveč časa, da je to bolj za kakšne nepokretne (beri: brezdelne) osebe.
Rada grem na kakšen forum, če rabim nasvet in da izvem, kaj se dogaja – mi zadošča. A ja, in kaj bo ena stara mamka, kot sem jaz, slike na FB limala, lepo vas prosim. Tudi jaz, podobno kot Monovka, raje povabim na pivo ??? v živo!!!
?? pa še domače gospodarstvo s tem pomagava vzdrževati namesto Ameriških in Kitajskih korporacij.
Laško ali Union, dohodek gostincem, bakšiš natakarjem… da o užitku druženja in samega pitja ? niti ne govorim.
Pridemo počasi do tega, da pitje piva rešuje svet ?
Takojeto, 01.02.2025 ob 10:11
Najprej se zamisli nad svojo odvisnostjo. ; )
Imaš seveda prav. Nismo pa vsi tako bistri, da bi sami nagruntali svoje težave, zato si pridemo sproti po mnenje javnosti.
A ni tole “med over net”? Pričakovala sem kake nasvete iz medicinskih logov, torej tudi kako modrost o odvisnosti.
Vidiš, pa si mi ustregel. ?
Kaja989, 01.02.2025 ob 10:18
Ej, ne se kregati! A gre še kdo z Monovko in mojo malenkostno na pivo? Častim prvo rundo!!!! Bomo imeli Face v živo in vse si lahko rečemo v faco.
Kaja, samo cunje navlečem in akcija? Za na pivo ni nikoli napačen trenutek. Častim kontra!
Kreganje? Kje? Eno samo dobronamerno razmišljanje in usmerjanje.
Moja babica je vedno rekla, da sta za prepir potrebna dva. Tudi žlica ena sama ne ropota.
monovka, 01.02.2025 ob 10:19
Imaš seveda prav. Nismo pa vsi tako bistri, da bi sami nagruntali svoje težave, zato si pridemo sproti po mnenje javnosti.
A ni tole “med over net”? Pričakovala sem kake nasvete iz medicinskih logov, torej tudi kako modrost o odvisnosti.
Vidiš, pa si mi ustregel. ?
Za pomoč lahko povprašaš monovske izprijence, saj delite iste nazore. Se lahko skupaj lepo družite.
Takojeto, 01.02.2025 ob 10:25
Za pomoč lahko povprašaš monovske izprijence, saj delite iste nazore. Se lahko skupaj lepo družite.
Zdaj si me šele zbegal/a! Katere izprijene misli so pa tebi šinile skozi glavo?
Jaz sem opazila samo rahlo nezbran izraz v očeh tistega kuštravega bitja in pomislila, da potrebuje hitro pomoč odrasle osebe ?
nekje sicer obstaja, pred mnogimi leti sem ga na prošnjo sodelavk naredla, a sem ga zelo malo uporabljala, ker to ni zame, ne maram se zasebno družit v virtuali, sem bolj za realne stike.. gesla se ne spomnim, niti se mi ne da ukvarjat s tem, da ga dam zbrisat, ne vem kakšen je sistem za brisanje teh profilov. ostalega nikoli nisem imela, enostavno nisem tip za tovrstna druženja, itak je veliko fejkanja, to me pa ne zanima. zato si tudi ne maram zasebno dopisovat. mnogi bi bili prijatelji le v virtualnem dopisovanj. to pa pač ni prijateljstvo, le dolgčas tako zabijajo. meni pa ni dolgčas, pravzaprav mi je kratek čas, da bi ga tako zabijala za brezplodna zasebna pisanja. meni je do smiselnih odnosov ne nesmiselnih.
hopsasa649, 01.02.2025 ob 09:55
Seveda ga nimam in tudi ne razumem, zakaj ima kdo potrebo po njem?
Mi lahko kdo pojasni to potrebo ? Velja tudi za x,ig in podobno.
Jaz sem si FB naložila pred uhuhu leti, ko je prijateljica iz tujine skupne slike objavila le tam. IG pa, ko je šla hčerka na 2-mesečno potovanje in je slike objavljala na IG (ni pošiljala vsakemu posebej – prijateljem, sorodnikom). No, sinova, hčerkina, nečakinjina… potovanja tako spremljam preko IG.
Kaja989, 01.02.2025 ob 11:08
Monovka, hitro navleči tiste cote nase, Rezi ima že dva velika piva prednosti, si videla, kako ji besede tečejo?
Zamujava!!!!
Se mi že nabira rosa na vrčku in slina v ustih…? dirjam, pa magari v pižami.
Mi pa ne prime ? tako, kot Rezi. Njej nagaja dioptrija ali predolgi nohti.
Mi je pravkar šinila ideja- če vsakič zgrešiš za eno tipko levo-desno, naenkrat obvladaš francosko… ?
Ne ne, ne more to biti od piva. Jaz bi to morala vedeti, testiram vsak dan ?
monovka, 01.02.2025 ob 10:40
Zdaj si me šele zbegal/a! Katere izprijene misli so pa tebi šinile skozi glavo?
Jaz sem opazila samo rahlo nezbran izraz v očeh tistega kuštravega bitja in pomislila, da potrebuje hitro pomoč odrasle osebe ?
Ta kuštravec si ti. Vendar boš še naprej živela v deluziji da je to nekdo drug in da je tvoja odvisnost od mona samo zabava ko je mož z doma pri drugi teti.
Ga imam in uporabljam. Ne gre za potrebo – mi pa zelo prav pride, ker imam tam dostop do informacij ki me zanimajo. Npr za posamezne hobije – podobno misleči s celega sveta si lahko izmenjujemo izkušnje, si svetujemo, ipd.
Gre za toliko različnih področij, da bi brez FB ali Instagrama porabil ure in ure za iskanje tega, kar mi je sicer na razpolago v minuti.
Uporaba kot tule ugibate… za ogled ali skoraj nadzor drugih, zalezovanje znancev ali samopromocijo s slikami… je zanemarljivo majhen delček možnosti uporabe in rezervirana za bolj… “posebne” ljudi.
Upam da sem pojasnil v zgornjem pisanju. Če nisem – pa vprašaj konkretno.
Da dopolnim – v tistih interesnih skupinah, ki sem jih omenil – si delimo od tehničnih načrtov do raziskovanj, gorniških nasvetov, alternativnih tehničnih pristopov – do hobi nasvetov oz izkušenj.
Npr tehnične izboljšave doma – kako lahko upravljanje doma in pametne naprave postaviš na poceni Raspberry-Pi računalniček in avtomatiziraš, da se hiša sama upravlja – in ti javi, če kaj ni OK.
Takojeto, 01.02.2025 ob 11:38
Ta kuštravec si ti. Vendar boš še naprej živela v deluziji da je to nekdo drug in da je tvoja odvisnost od mona samo zabava ko je mož z doma pri drugi teti.
Narobe, srčece. Tista druga teta pride kar k nama. Moj mož je gospod in mu ni treba letati za tetami. Pomigne in pridejo z veseljem.
Prideš še ti? Da se potem pomiriš in se na licu mesta prepričaš, da je tvoja skrb odveč.
Forum je zaprt za komentiranje.