Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Še kdo ne ločuje odpadkov?

Še kdo ne ločuje odpadkov?

Nam so pa dali samo eno kanto, pobirajo enkrat tedensko, nobenega ločevanja.
Je še kje tako?
Kdo sploh določa to in zakaj eni zbirajo, drugje pa še nič?

Ekološke otoke najbrž imate v bližini? Ni treba čakat, da ti pripeljejo 3 kante, lahko sama že prej kaj narediš. Npr. ločiš papir, plastiko, steklo.
Ko mi še nismo imeli več kant za ločevanje, smo sami ločevali. Že od nekdaj ločujemo papir, potem pa smo začeli še plastiko in steklo. Smeti v črni kanti (to pomeni “ostalo”) so se naenkrat razpolovile.

jaz ločujem samo ženske, pa še to bom nehal

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

To vem in mi je jasno, samo moraš iti z avtom, ker so oddaljeni kar precej km. Zanima pa me, koliko je še takšnih krajev, kjer imajo na razpolago samo eno kanto inkdo odloča o tem?

….ker nimaš kaj več ločevati,ker so te že vse izločile,ane Romc? 😉

Jaz bi na tvojem mestu,povprašala na občini kako je s tem.

no, tudi v RADOVLJIŠKI občini je tako. v okoliških krajih bodo menda le začeli in dobimo rumene kante. eko-otoke imamo ponekod slabo vzdrževane in ni za hodt tja.

Če si doma prav v Radovljici,je otokov veliko.Res je,da smeti pobirajo ob ponedeljkih in da ni kant za bio odpadke.
Zakaj pa ni za hodit tja,pa ne vem,kaj misliš s tem?

Ne locujem.
Na cca 200 gospodinjstev imamo 1 ubogi mali kontejnercek za bio odpadke. Tako da jaz se tega ne grem, sploh pa ne dam za bio vrecke vec kot za navadne. Pika.
Locujem papir, steklo in plastiko.

kot tebe moški, ane Linc

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Mi moramo tudi vozit na otoke, že od nekdaj. Pri hiši imamo samo bio odpadke in ostale. Pač peljem/nesem mimogrede po potrebi še plastiko, papir in steklo.

Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nekatere pa z našo dobro pomočjo, pa zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…
Zanima me zakaj so se potem sploh ustanovila Komunalna podjetja, če smeti ločujemo sami in vse to. Plačamo samo prevoz prevzemniku surovin in mi, občina kasiramo denar za oddane surovine. Zakaj Komunala, ki nam nato pošilja še položnice???

Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nejkatere pa z našo doro pomočjo, zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…

Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nejkatere pa z našo dorro pomočjo, zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…

Saj ne rabiš bio vrečk. Daš v papirno ali pa streseš v kanto brez vrečke. Vsaj v večini občin je to dovoljeno – zato tudi občasno perejo te kante za bio odpadke.

Mi ne ločujemo odpadkov. Enostavno nimamo volje…tudi pri nas je tako, da imamo eno kanto, ki nam jo spraznijo 1x na teden…drugače pa živim bolj “ekološko” ko marsikdo, ki samo ločuje odpadke…ker je to “in” in “fensi”….

tudi mi ne ločujemo odpadkov, zato ker nam sem to pri računu od komunale nič ne pozna.
smo pa drugače zelo ekološko, doma smo sami izdelali vrečke, in z njimi hodimo v trgovino,
v trgovinah nikoli ne vzamemo vreč itd.

Saj ne rabiš bio vrečk. Daš v papirno ali pa streseš v kanto brez vrečke. Vsaj v večini občin je to dovoljeno – zato tudi občasno perejo te kante za bio odpadke.[/quote]

Tudi, ce se res malo pomatram, nimam kam strest bio odpadkov.

Odkar smo se preselili, ne ločujem, ker je najbližji “otok” kar precej oddaljen in nimam nobene volje skladiščit smeti na balkonu, da se jih nabere toliko, da se splača peljat do otoka.
Mož pa že prej ni ločeval, ker pravi, da ne bo ločeval odpadkov zato, da bodo drugi 2x služili na tem. Prvič zaslužijo, ko ti zaračunajo dodatne kante, drugič pa, ko smeti prodajo.
In ne morem reči, da nima prav. 🙁

Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nejkatere pa z našo dorro pomočjo, zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…

Mi skoraj ne ločujemo; imamo kanto za mokre odpadke, kamor gredo bio odpadki (ki pa jih pri nas kompostiramo), umazan papir in podobno ter suhe odpadke, kamor mečemo od papirja, pločevink, plastenk…

Žal, naša občina ima tako politiko… je naš župan že dobro vedel, zakaj ne sme sprejeti mesta ministra za okolje 🙁

Pri nas imamo doma črno kanto in kanto za biološke odpadke. Vse ostale so na ekološkem otoku.

Odpadke že nekaj časa ločujemo, vedno pa smo ločevali papir. Pač si doma pripraviš škatle za papir, pa za embalažo in za steklo, potem pa vsake toliko časa odpelješ z avtom. Ni tak problem.

Takšnih krajev kjer imajo že pred hišo vse kante ni veliko.

Pa če se lahko peljemo z avtom kamorkoli, ob kateremkoli vremenu in času, potem ja ni problem enkrat tedensko ali pa še redkeje odpeljat tudi odpadkov.

https://www.facebook.com/actio.si

Pri nas imamo tudi samo eno kanto, ampak imamo ekološke otoke in nosimo tja. Za bio odpadke pa kompostnik.

Pri nas in še marsikje dobiš krepko položnico, če odpadkov ne ločuješ. Pred bloki v LJ te pričaka inšpektor, počaka, da odvržeš vrečko, nato te ustavi, se prijazno predstavi in skupaj preverita vsebino vrečke. Če ne ustreza predpisom, te razveseli s položnico. Pri nas imajo občasne obhode, prvič dobiš opozorilo, naslednjič položnico.
Če bi vse metala v navadno kanto, bi bila čez dva dni polna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close