Še kdo ne ločuje odpadkov?
Ekološke otoke najbrž imate v bližini? Ni treba čakat, da ti pripeljejo 3 kante, lahko sama že prej kaj narediš. Npr. ločiš papir, plastiko, steklo.
Ko mi še nismo imeli več kant za ločevanje, smo sami ločevali. Že od nekdaj ločujemo papir, potem pa smo začeli še plastiko in steklo. Smeti v črni kanti (to pomeni “ostalo”) so se naenkrat razpolovile.
Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nekatere pa z našo dobro pomočjo, pa zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…
Zanima me zakaj so se potem sploh ustanovila Komunalna podjetja, če smeti ločujemo sami in vse to. Plačamo samo prevoz prevzemniku surovin in mi, občina kasiramo denar za oddane surovine. Zakaj Komunala, ki nam nato pošilja še položnice???
Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nejkatere pa z našo doro pomočjo, zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…
Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nejkatere pa z našo dorro pomočjo, zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…
Odkar smo se preselili, ne ločujem, ker je najbližji “otok” kar precej oddaljen in nimam nobene volje skladiščit smeti na balkonu, da se jih nabere toliko, da se splača peljat do otoka.
Mož pa že prej ni ločeval, ker pravi, da ne bo ločeval odpadkov zato, da bodo drugi 2x služili na tem. Prvič zaslužijo, ko ti zaračunajo dodatne kante, drugič pa, ko smeti prodajo.
In ne morem reči, da nima prav. 🙁
Pa se zavedate, koliko več stroškov sste si z ločevanjem naprtili v družinski proračun? Kupovanje vreč za raznorazne vrste odpadkov in vožnja do otokov (bencin, čas)? Malo seštejte še to, koliko stroškov so komunalna podjetja prevalila na naša ramena mesečno, pa bo. Mi jim pripravljamo gotove surovine katere samo odpeljejo z otokov in prodajo, lepo sortirane, položnice so iste, mi pa mesečno zagonimo kar nekaj eurčkov za vreče, bencin, da ne omenjam čas, ki ga porabimo za razvrščanje teh smeti. Ekologija je dobra ideologija za nejkatere pa z našo dorro pomočjo, zlata jama. V Italiji divjajo prave vojne med mafijami za to, kdo bo nadzoroval področje smeti, pri nas nas pa samo lepo vzgajajo v duhu ekologije in ekola…surovine na dlani za badava… na naš strošek v njihov žep…
Mi skoraj ne ločujemo; imamo kanto za mokre odpadke, kamor gredo bio odpadki (ki pa jih pri nas kompostiramo), umazan papir in podobno ter suhe odpadke, kamor mečemo od papirja, pločevink, plastenk…
Žal, naša občina ima tako politiko… je naš župan že dobro vedel, zakaj ne sme sprejeti mesta ministra za okolje 🙁
Pri nas imamo doma črno kanto in kanto za biološke odpadke. Vse ostale so na ekološkem otoku.
Odpadke že nekaj časa ločujemo, vedno pa smo ločevali papir. Pač si doma pripraviš škatle za papir, pa za embalažo in za steklo, potem pa vsake toliko časa odpelješ z avtom. Ni tak problem.
Takšnih krajev kjer imajo že pred hišo vse kante ni veliko.
Pa če se lahko peljemo z avtom kamorkoli, ob kateremkoli vremenu in času, potem ja ni problem enkrat tedensko ali pa še redkeje odpeljat tudi odpadkov.
Pri nas in še marsikje dobiš krepko položnico, če odpadkov ne ločuješ. Pred bloki v LJ te pričaka inšpektor, počaka, da odvržeš vrečko, nato te ustavi, se prijazno predstavi in skupaj preverita vsebino vrečke. Če ne ustreza predpisom, te razveseli s položnico. Pri nas imajo občasne obhode, prvič dobiš opozorilo, naslednjič položnico.
Če bi vse metala v navadno kanto, bi bila čez dva dni polna.
Forum je zaprt za komentiranje.