Se kdaj sprašujete kako bi bilo življenje z drugim partnerjem ali partnerko?
Doživela to s partnerjem, s katerim ni bila zaljubljenost na prvi pogled, ker jaz tega kot zategnjen kozorog itak nisem zmozna😉, ampak oseminpolletna globoka veza. 5 let je bilo fantazija, lepo sva presla prvi upad zaljubljenosti, ampak vmes se je meni zgodila ena huda bolezen in takrat sem pravzaprav odrasla in ugotovila, da se moram zacet imet malo bolj rada. Potem je zacelo pa it navzdol, saj nisem bila vec oseba, ki bi jo lahko obracal kakor bi mu pasalo. Pa ne, da je to pocel zavestno, enostavno sem se razdajala zanj, za njegove, za moje, mene ni bilo pa nikjer. No, po tistem sem se 2 leti vztrajala, saj odnosa pac ne zavrzes kar tako, ampak ja, na koncu je prislo do tocke, ko mi je slo na jok, ko se me je zelel dotakniti. Pa ga imam se sedaj rada kot prijatelja, ampak ko je dovolj, tudi fizicno odreagiras. Enostavno ne gre. En ljubi dan sem potem spakirala iz stanovanja in se dobesedno nikoli ozrla nazaj, nobenih obzalovanj, nito ene solze…vse sem prrdelala znotraj veze in z njim, kolikor je bil sposobem razumeti kaj se dogaja.
Ni enostavno, če se ti oseba telesno in čustveno upre, ampak verjemi mi, da se v življenju, v odnosu zgodi marsikaj. Kaj boš pa naredil, če se ti bo z vsako žensko zgodilo enako? Saj veš, da enkrat boš potrpel … Pa tudi pri ženski lahko pride do česa podobnega, a ne? Se ti ne zdi, da je treba situacijo reševati malo bolj zrelo, kot samo odditi (oddideš še vedno lahko)?
Sem poslušala meni osebno zelo fajn moškega, ki je rekel, da je svojo ženo sovražil dve leti in da sta imela zelo malo stikov, veš na kaj merim. Čez ti dve leti, sta se spet povezala. Rekel je, da sta se ponovno zaljubila.
Od bivše sodelavka je rekla, da oče in mama nista normalno govorila 10 let. Po 10 letih sta postala največja zaljubljenca, ki se držita za roke in se cmokata kot največja zaljubljenca.
NI vse črno – belo in v življenju človek ne sme delovati samo na osnovi občutkov.
Npr. danes se zaljubiš in pustiš vse za seboj, družino, ker tako čutiš. Potem ugotoviš čez pol leta, da situacija ni tako rožnata in kaj potem? Čustva pridejo in gredo, odgovorni odnosi pa ostanejo!
Zrelost je zrelost tudi v čustvenem smislu.
Ne obstojam ne, ampak mislim, da moraš na zadevo pogledati še s kašne druge perspektive, ne samo čustvene.
Ne, nisem se nikoli spraševala kako bi bilo z drugim, ker vedno ko sem stopila v en odnos , sem stopila odločena z obema nogama, v dobrem in slabem.
Hmmm, kakor kdo, ocitno so tudi take zgodbe. Ampak doziveto na lastni kozi so to obcutki, po kateris ves, da je konec. Da bi dve leti zivela ob nekom, ki ga sovrazim, pa cetudi morda ni tako hudo….jaz zbolim, hkrati sem bila pri cca. 24 na tocki v zivljenju, od koder ni povratka, torej da si ne lazes vec, si iskren s sabo in drugimi in odstranis balast ter strah, ki ti preprecuje polno zivljenje. Kaj pa je to drugega kot strah, ki ti preprecuje da zakljucis slabo vezo. Samo strah pred neznanim, pred intimnostjo z drugimi, pa nihce ne bo talo dober, ipd…pa dalec od tega, da se za prvo simpatijo zavrze vecleten odnos, ampak bit iskren do sebe in partnerja, na cemer bazira tudi zaupanje, je v mojem svetu temelj.
Glede na tvoje pisanje, zadnji odstavek pokaže, da ti si že bila v odnosu z obema nogama, on pa ne, če si imela več odnosov. In to je tisto ko ena oseba ne more skrbet za odnos sama, ko pa sta v njej dve in sta obe zadolženi za svoj del. In tudi ni prav da za odnos en skrbi drugi pa po svoje namesto v dvoje.
Vprašanje kaj je s tisto osebo ki je deset let pozirala sranje ko ga je čakala da jo “vzljubi”, kakšne bolezni je dala cez(rodila so dober pokazatelj), ali je sla tipično na ad itd….ostajat skupaj zaradi hiše, položnic, luksuza, otrok pa ni ljubezen do osebe s katero si v odnosu.. v takem primeru je ljubezen ravno nasprotno- da ga izpustil ker čustveno varas.
Doživela to s partnerjem, s katerim ni bila zaljubljenost na prvi pogled, ker jaz tega kot zategnjen kozorog itak nisem zmozna😉, ampak oseminpolletna globoka veza. 5 let je bilo fantazija, lepo sva presla prvi upad zaljubljenosti, ampak vmes se je meni zgodila ena huda bolezen in takrat sem pravzaprav odrasla in ugotovila, da se moram zacet imet malo bolj rada. Potem je zacelo pa it navzdol, saj nisem bila vec oseba, ki bi jo lahko obracal kakor bi mu pasalo. Pa ne, da je to pocel zavestno, enostavno sem se razdajala zanj, za njegove, za moje, mene ni bilo pa nikjer. No, po tistem sem se 2 leti vztrajala, saj odnosa pac ne zavrzes kar tako, ampak ja, na koncu je prislo do tocke, ko mi je slo na jok, ko se me je zelel dotakniti. Pa ga imam se sedaj rada kot prijatelja, ampak ko je dovolj, tudi fizicno odreagiras. Enostavno ne gre. En ljubi dan sem potem spakirala iz stanovanja in se dobesedno nikoli ozrla nazaj, nobenih obzalovanj, nito ene solze…vse sem prrdelala znotraj veze in z njim, kolikor je bil sposobem razumeti kaj se dogaja.
[/quote]
Po moje je tudi tvoj bivši takrat končno svobodno zadihal in proslavljal dan, ko si mu končno pokazala svoj pravi, zlobni nacistični obraz…
Sreča mu je končno prišla naproti ☺️☺️
To je umetnost, ki men nikoli ni bila jasna… Kako lahko do nekoga čutiš odpor s katerim si se kresal…, poznam en tak par, tip je alkoholik in se žene tud dotaknit ne sme, ker ga z pogledom dobesedno preseka, ubije… Če ta oseba ni postal alkoholik, narkoman, zanemarjen in podobno sranje in se razvalil do neprepoznavnosti v kilaži… Ok., razumem, da ne gre več z intimo, saj je še dosti drugih stvari, ki odbijajo, recimo sprememba karakterja, komunikacije, zadah iz ust, prdenje…. ampak, da tud dotika več ne prenese človek, je pa to že v startu bila kresanje brez strasti, jebeš take ljudi.
Napisal je da po drugem zmenku, torej ni imel nove ogledane
[/quote]
Sem že prav razumela. Po drugem zmenku, da je našel novo s katero se tako dobro razume, da sta kar takoj par in oh in sploh…to je nagledano od prej ali loto zadetek. Če je slednje, vsa čast in čestitke. Moraš imet res prekleto srečo, da naletiš takoj na sorodno dušo.
Sem že prav razumela. Po drugem zmenku, da je našel novo s katero se tako dobro razume, da sta kar takoj par in oh in sploh…to je nagledano od prej ali loto zadetek. Če je slednje, vsa čast in čestitke. Moraš imet res prekleto srečo, da naletiš takoj na sorodno dušo.
[/quote]
Jaz nisem imel nobene ogledane, v trenutku ko sem se dokončno odločil, da se hočem ločiti. Ni bila tukaj nobena druga dejavnik. Ko sem se odločil in moji bivši to tudi povedal se mi je kamen odvalil iz srca. Res je, da sem se potem precej dopisoval z drugimi vendar je šlo tukaj zgolj za dopisovanje. Ko sva se dokončna razšla in se je ona končno odselila, to je bilo precej kasneje, kajti moja enostavno ni hotela sprejeti dejstva, da se bova ločila, sem pa začel se dogovarjati za zmenke.
Jaz nisem imel nobene ogledane, v trenutku ko sem se dokončno odločil, da se hočem ločiti. Ni bila tukaj nobena druga dejavnik. Ko sem se odločil in moji bivši to tudi povedal se mi je kamen odvalil iz srca. Res je, da sem se potem precej dopisoval z drugimi vendar je šlo tukaj zgolj za dopisovanje. Ko sva se dokončna razšla in se je ona končno odselila, to je bilo precej kasneje, kajti moja enostavno ni hotela sprejeti dejstva, da se bova ločila, sem pa začel se dogovarjati za zmenke.
[/quote]
Ja ja..še varal si jo torej. Dej, te prosim, ne piši več, ker samo še bolj potrjuješ moje domneve. 🙂
Kakorkoli, bistvo je, da starejši kot si, z več zgodovine s partnerjem, otroci, itd težje je najti še eno osebo, s katero bi lahko živel naprej. Nekoga s katerim se boš lepo razumel, ne pa da samo zamenjaš in greš z dežja pod kap. Meni sta v življenju bila všeč le 2, mož in en, ki ne ve niti da obstajam, in to v 40 letih. Prepričana sem, da v nadaljnih 20, 30 kar mi jih ostane ne bi našla še 1. Z leti se ti enostavno ne da več, vse več stvari te moti, težje se na novo prilagajaš ipd. Vsi si verjetno zamišljamo kako lepo bi lahko bilo s kom drugim, v resnici je pa to zelo težko, sploh dobiti nekoga, ki bi v tebi vzbudil željo po ponovni “vezavi”, predaji in vsemi izkušnjami, ki s tem pridejo.
Ne me vzeti za slabo, moj namen ni napadati nikogar, tvoj life tvoja pravika..samo komentiram in na glas razmišljam.. morda bom že čez nekaj let razmišljala popolnoma drugače.
Me prav razpizdijo take zgodbice. Zdej naj do smrti trpim v odnosu z napačno žensko?!? Ste prfuknjene?!! Če že vem, da je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slabo kjer sem. V naslednjem imam 50:50 šanse za boljšega. Kaj bo noben ne ve. Ne nabijaj z odgovornim odnosom nekega moralca. Veš kaj je odgovoren odnos? Da se zadovoljen in srečen zjutraj zbudiš in greš zvečer spat. Otrokom pokazat kaj je lep odnos med dvema. Ne pa životarit v mučnem zakonu in crkavat na obroke.
Me prav razpizdijo take zgodbice. Zdej naj do smrti trpim v odnosu z napačno žensko?!? Ste prfuknjene?!! Če že vem, da je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slabo kjer sem. V naslednjem imam 50:50 šanse za boljšega. Kaj bo noben ne ve. Ne nabijaj z odgovornim odnosom nekega moralca. Veš kaj je odgovoren odnos? Da se zadovoljen in srečen zjutraj zbudiš in greš zvečer spat. Otrokom pokazat kaj je lep odnos med dvema. Ne pa životarit v mučnem zakonu in crkavat na obroke.
[/quote]
Jaz razumem, če te nekdo maltretira, tepe, kriči nate, pije, se drogira, vara… ok. Se ločiš, no matter what. Ampak kaj tako hudega se vam dogaja z ljudmi, ki ste jih izbrali za svoje DOŽIVLJENSKE PARTNERJE? Ni mi jasno. Kako se sploh lahko spustite na takšne nivoje, da “crkavate”? Kaj točno to pomeni? Odgovornost je držati se enostavnih pravil, ki so vam vsem bila predstavljena na poročni dan in razen če niste bili “prisebni in prisotni, polnoletni in cepljeni po programu” nimate izgovorov za slabe odnose. 50/50 pa vi kot želite. Naredite vi tisti j.ebeni prvi korak k.spravi in lepšim odnosom, zakaj ne? A vam bo krona padla? A je to pretežko za svojo drago/ega, ljubezen tvojega življenja? Ker z drugimi dragi moji ni prav nič lažje ne boljše. Isti ta problem nosite s seboj v nov odnos. Ker je problem v vas samih in sicer to, da problemov ne znate reševati. Nočete. Karkoli… Med se poliže z novo in potem? Jovo na novo, iste pesmice spet in spet. Do kdaj tako? Z enim se gre do konca, se raste in uči skupaj skozi izkušnje in preizkušnje. To je ves smisel zakona. Če ne bodite raje samski. V čem je problem!?
Nikjer ne piše, da je treba ostati skupaj na silo. Gre se bolj zato, da vse prehitro ljudje obupajo za brezveze. Ko se mi ženske zaupajo, govorijo take bedarije, kregajo se za neumnosti, vsak želi imeti prav in vsak želi svobodo, brez obveznosti, a poročeni. Ne gre to skupaj. Ne moreš živeti lajf kot samski in poročiti nekoga, samo da ti je pri roki ko ga potrebuješ. Morda je bolje, če taki ostanejo samski za vedno. Vsekakor pa niso za poroko. Zato toliko ločitev, kregarije in pljuvanja čez zakonsko zvezo.. kaj si sploh želite na dolgi rok? Kaj hočete od življenja? Partnerja? Sebe?
Glede na tvoje pisanje, zadnji odstavek pokaže, da ti si že bila v odnosu z obema nogama, on pa ne, če si imela več odnosov. In to je tisto ko ena oseba ne more skrbet za odnos sama, ko pa sta v njej dve in sta obe zadolženi za svoj del. In tudi ni prav da za odnos en skrbi drugi pa po svoje namesto v dvoje.
Vprašanje kaj je s tisto osebo ki je deset let pozirala sranje ko ga je čakala da jo “vzljubi”, kakšne bolezni je dala cez(rodila so dober pokazatelj), ali je sla tipično na ad itd….ostajat skupaj zaradi hiše, položnic, luksuza, otrok pa ni ljubezen do osebe s katero si v odnosu.. v takem primeru je ljubezen ravno nasprotno- da ga izpustil ker čustveno varas.
[/quote]
Povem lahko samo da osebo lahko zasovražiš ,ker te je ona v določenih pogledih zjebala,
ne greš od nje ampak se hebata do konca svojega života.
Tudi to je svojevrstno, živita pač vsak svoje življenje,počneta delata tisto kar komu paše.
Nove zveze, novo prilagajanje,nove težave če si že malo v letih se tega ne greš več ,ker ne smeš zaupati nikomur več.
Jaz razumem, če te nekdo maltretira, tepe, kriči nate, pije, se drogira, vara… ok. Se ločiš, no matter what. Ampak kaj tako hudega se vam dogaja z ljudmi, ki ste jih izbrali za svoje DOŽIVLJENSKE PARTNERJE? Ni mi jasno. Kako se sploh lahko spustite na takšne nivoje, da “crkavate”? Kaj točno to pomeni? Odgovornost je držati se enostavnih pravil, ki so vam vsem bila predstavljena na poročni dan in razen če niste bili “prisebni in prisotni, polnoletni in cepljeni po programu” nimate izgovorov za slabe odnose. 50/50 pa vi kot želite. Naredite vi tisti j.ebeni prvi korak k.spravi in lepšim odnosom, zakaj ne? A vam bo krona padla? A je to pretežko za svojo drago/ega, ljubezen tvojega življenja? Ker z drugimi dragi moji ni prav nič lažje ne boljše. Isti ta problem nosite s seboj v nov odnos. Ker je problem v vas samih in sicer to, da problemov ne znate reševati. Nočete. Karkoli… Med se poliže z novo in potem? Jovo na novo, iste pesmice spet in spet. Do kdaj tako? Z enim se gre do konca, se raste in uči skupaj skozi izkušnje in preizkušnje. To je ves smisel zakona. Če ne bodite raje samski. V čem je problem!?
[/quote]
Če so tebe učili trpeti ne pomeni, da so vsi taki. Ko ugotoviš, da oseba ni prava, je nesmiselno ostati skupaj.
Pravzaprav me niso in nikoli mi ni bilo treba. Niti za sekundo. Zato me pa zanima za kakšno trpljenje točno se gre? Kaj je takega, da rečeš nevzdržno?
[/quote]
Nimaš zanimanja za njene dotike, ne zanima te njeno mnenje, ne prenašaš njenega pogleda na svet itd. In s takim človekom naj se matram do konca življenja???
Nimaš zanimanja za njene dotike, ne zanima te njeno mnenje, ne prenašaš njenega pogleda na svet itd. In s takim človekom naj se matram do konca življenja???
[/quote]
Ok. Razumem. Ampak iskreno povej, a je to trpljenje? Matranje? Mučenje? Dej dej… 🙂 Ni ti več do nje. Ma ne napisat, da te muči kot da te vsak dan na kol nabija 😁 in ne, ni ti treba ostati z njo do konca življenja. Če ni ljubezni, res ni smisla.
Forum je zaprt za komentiranje.