Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Še kakšen dober recept za kremasta peciva

Še kakšen dober recept za kremasta peciva

Pozdravček vsem skupaj.

Ker ste vse ve, drage kuharice in kuharji, del moje kuhinje vas bom prosila še za kakšen dober in preizkušen recept za kremasta peciva. V soboto bi rada pripravila res kaj dobrega in pa seveda nekaj novega.

Moram napisat, da je res kriza, če crkne računalnik. sem bila kar zgubljena ko se mi je večerni rital podrl. Tako rada vas berem in nabiram nove kuharske in nasploh življenjeske izkušnje. Ostanite še naprej tako radodarne z recepti in nasveti!!

Pozdravček, nani

Hej nani,
ravno danes sem videla tole, in sem se ob branju tvojega posta spomnila, da sem danes ze nekje brala o nekem “kremastem” pecivu….evo tu je recept, se cisto svez, danes poslan:))

UPam da bo malo pripomoglo k lazji odlicitvi. Lep pozdrav, zala

Zdravo – pošiljam ti link (upam, da bo ratal) za mađarice, ki sem ga napisala za kulinariko. Bom se enkrat še potrudila in ga napisala tudi tu.

Pecivo je enkratno in če se na kakšni “fešti” prikažem brez njega, so takoj nosovi do tal..

Jaz ti bom pa kar recept napisala, je ful lahko za naredit, pa vendar so vsi presenečeni, ko poskusijo.

KOCKE Z JOGURTOVO KREMO

Potrebuješ:
1 tanko biskvitno ploščo (jaz spečem po receptu za rolado)
1 kozarec vloženih višenj
za kremo pa:
3 šlag pene
3 navadne jogurte
3 vrečkice želatine v prahu
20 dag sladkorja

Zmiksaš šlag pene po navodilih. Ko so zmiksane, zamešaš kar z mikserjem zraven še 2 jogurta. Po navodilih namočiš želatino v hladni vodi. En jogurt segreješ (ne sme zavreti) in v njem razpustiš namočeno želatino. Vse skupaj zamiksaš v kremo.

V model (pekač) položiš biskvit, premažeš z malo kreme in posuješ z višnjami, naj bodo kar na gosto, nato čez preliješ še vso ostalo kremo. Pustiš čez noč v hladilniku oz. 3 ure v zmrzovalniku, če se ti zelo mudi. Narežeš na kockice in ponudiš. Kocke so penaste, prijetnega sladko-kislega okusa.

Imam pa doma še recept za Dinastijo, ta zahteva malo več časa za pripravo, ampak je nekaj posebnega. Ti lahko jutri napišem, če te zanima.

Pikca, koliko pa je želatine v eni vrečki, da daš kar tri? Ne spomnim se, da bi videla take majhne v trgovini. Hvala, oli

To so take majhne vrečke kot od pecilnega. Jaz kupim v Mercatorju – večji centri, tisto od RUF-a – so tri skupaj pakirane za približno 175 SIT. Drugače so pa še ene druge, ki se dobijo posamezno, vendar so dražje.

Tele mađarice sem si že enkrat printala, poskusila pa še nisem. Mislim, da bodo prišle na vrstu jutri, ko bom pekla za praznovanje v soboto. Imam eno vprašanje: koliko visoko pride tole vse skupaj in če se lahko nareža na takšne manjše kocke (z 1x v usta)?
Pa še glede margarine oz. masla: razumela sem tako, da maslo z mikserjem fino zmešaš in potem notri dodaš kremo (moko, sladkor in kakav vmešaš v vrelo mleko kot puding??).

Prosim za pojasnilo, če nisem prav razumela.

Hvala in pozdravček! Bom javila, kako je uspelo!

To bom ppa zagotovo naredila, ker imam obožujem višnje. Samo napiši kako velik pekač uporabljaš.
Tisti recept dinastija pa tudi napiši. Nikoli ne škodi imeti kakšen nov recept. Bom z veseljem sprobala.

. Glede mađarice pa to. Imam jo ful rada in sem jo že delal pa mi nikoli ne rata. Da znoriš in enostavno nima več “jajc”, tiste kremne orehove rezine bo pa naredila tašča, ki pravi, da ni peciva, če notri ni orehov!!

Hvala za ideje. Sem vedla, da se človk lahko zanese na vas!!

LP,Nani

No obljuba dela dolg in jaz sem spet tu.

Dinastija

Testo:
10 beljakov (sneg)
30 dag sladkorja
4 žlice ostre moke
20 dag zmletih orehov.

Testo razdeli na dva dela in vsakega posebej speci. Peci na peki papirju, ker pride zelo tanko testo.

Nadev:
2 vanili pudinga in 1 žlico ostre moke vmešaj z 10 rumenjaki in 15 dag sladkorja. Vse skuhaj v 6 dcl mleka. Kremo ohladi in ji dodaj 1 penasto vmešano margarino pomešano s 4 žlicami fino mletega sladkorja. Kremo razdeli na dva dela: v enega vmešaj 2-3 rebra stopljene čokolade, v drugega pa 2-3 žlice mletih praženih lešnikov.

Naloži: testo – krema 1- testo – krema 2 – šlag pena. Narežeš na majhne kockice.

Sladice pride kar precej in je zelo nasitna, zato ti priporočam, da jo delaš ko pričakuješ večjo družbo, ali pa vzameš polovične količine. Vsekakor je za želodec bolj prijazna verzija, ki sem jo napisala včeraj – z jogurtom in višnjami, pa še hitreje je narejeno.

Imam pa doma še recept za pecivo alla Kinder Pingvin, tudi dobro in kremasto, otroci imajo radi – tudi tisti malo večji. Ampak tistega pa v ponedeljek, če te zanima. Pa še enega z višnjami ti bom prinesla, če so ti res tako všeč.

Zdravo! Visoko je to približno 3-4 cm, odvisno od velikosti pekača ter posledično števila plasti. In še odgovor: kocke oz rombi so lahko bolj majhni, vendar ne tako zelo, da bi bilo za en grižljaj. Jaz zmiksano maslo stresem v posodo, kjer se je kuhala masa – lahko je še bolj vroče, saj potem itak ohladiš. Jaz postavim lonec v mrzlo vodo, pa je takoj.

Naj ti uspe.. Tinkarca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close