Se je začel beg iz Ukrajine
Julij Cezar, 12.02.2022 ob 18:49
Hehe, bravo Rusi, Francoze ste gonili do Pariza, Nemce do Berlina, nato gamad nagonite do Portugalske in jih fuknite v Atlantik naj plavajo v ZDA podgane hlapcevske….Janša, ta debilni hemoroidi na nato zadnjici pa se bori Ukrajino, skis puklasti
Kurba janševska bo celi rinil v Ukrajino! Pa to ne moreš verjet, kaj si ta gnida dovoli! Gnoj smrdljivi spet meša drek tam, kjer mu ni mesta!
Na MMC-ju je nekdo lepo zapisal, da je sicer Putin nedolžen kot breja ovca??, seveda ima tip dosti masla na glavi, nedvomno je diktator, AMPAK v tejle zgodbi pa ZDA definitivno mešajo precej več dreka kot ga Rusi.
Senilni Biden prav bolano zganja paniko v smislu: samo še vprašanje dni je, kdaj bodo Rusi napadli!!! Rusi bodo vsak čas napadli!!! Ne ve se točno kdaj, ampak Rusi bodo zagotovo napadli!!!
Da je moral ukrajinski premier prav miriti Bidna in UK in ju prositi, naj nehajo zganjati paniko!! A vam to nič ne pove? Saj pravim, daleč od tega, da bi mi bil Putin všeč, ampak razumem, da ne misli mirno gledati kakšnega sprejema Ukrajine v NATO – ker bi Američani takoj privlekli svoje rakete v to državo in jih usmerili proti Rusiji! Me zanima, kako bi ZDA gledale, če bi Rusi želeli svoje rakete namestiti npr. pri Mehičanih? Preblizu njih, a me? Ampak kar smejo Američani, ne sme nihče drug! No, mogoče Kitajska, oni pa itak ne je.bejo Američanov in se na grožnje Američanov gladko poščijejo, saj jih držijo za jajca z milijardnimi posojili. Američani so Kitajcem še pa še dolžni!
Skratka, čez Trumpa smo imeli toliko za povedat in smo se delali norca iz njega, ampak on ni začel nobene vojne, medtem ko tale senilni prdec od Bidna lahko zakuha hudo sranje, pucala ga bo Evropa in najebali bomo Evropejci!!
Naši mediji ne valjajo ništa.
No pa imamo končno razkritje o dobrem stričku Bidnu, rad ima črnce, ne mara vojne,bla,bla , bla…….znal je pihati na duše ovčk, skratka poosebljena dobrota in razumnost. Boljši kot Trump ane.
Ovčke rade poslušajo take ,ki rožce sadijo.
Trump je bil preveč odkrit, naravnost je povedal zato ga dvolične hinavske ovce nikoli niso marale.
Ampak važno, da slovenske kurbe ližejo blato iz čevljev Ameriki in bulijo njihove filme in serije in s tem mečejo denar ameriki.
Jaz sem pa vedno gledal filme iz vseh ostalih svetovnih kinematografij. Za zabavo pa gledam mehiške telenovele.
Prav sram me je živeti v sloveniji obkrožen z vsemi temi ameriškimi kurbami.
Menda tale Putinov vdor v Ukrajino le ne bo “skok čez plitev potok”. Ukrajinci imajo 300.000 zelo izkušenih vojnih veteranov, poleg teba pa za seboj 8 let treninga s strani zahodnih inštruktorjev, ki so se poprej več kot 20 let kalili v Iraku in Afganistanu, kjer so do potankosti spoznali vse trike gverilskega bojevanja sovražnika.
Ukrajinci so tudi dobro razvili teritorialno obrambo in na treninge poslali vse za boj sposobne prebivalce (moške in ženske). Več kot očitno je, da tudi z donacijami in nakupi orožja, kjer so si priskrbeli predvsem pehotne protitankovske minomete Javelin in pehotne rakete zemlja – zrak Stinger za klatenje MIGov, ciljajo na gverilo. Nekaj, kar je bila bridka izkušnja rdeče armade v Afganistanu. Na podoben način so naši teritoralci z nemškimi minometi Armbrust porazili nekajkrat močnejšo JLA. Glavnina Stingerjev in Javelinov bo v Ukrajino z zahoda verjetno prišla šele po Putinovem vdoru v Ukrajino, ko se bo videlo, kako stvari stojijo in kje je orožje potrebno.
Verjetno je celo bolje, da se napad Putina že končno izvede, saj se bo končno pokazalo, da pa Ukrajinci le niso tako nesposobni, kot jih to prikazuje ruska propagandna mašinerija. S tem bi tudi končno enkrat in za vselej odbili ruse, da bi se država lahko začela normalno ekonomsko razvijat. Sedaj so za to imeli vse pogoje, razen konstantne grožnje rusije, zaradi česar so se Ukrajine tuji investitorji izogibali.
175.000 ruskih vojakov, kolikor naj bi jih vdrlo v 40 milijonsko Ukrajino je realno gledano zelo malo. Za neko resno okupacijo mora biti razmerje okupatorke vojske proti prebivalcev vsaj 1:10. Torej bi morali Rusi v Ukrajino poslat 4 milijone vojakov… Česar pa seveda niso sposobni.
Putin bo verjetno izvedel manjši vdor. S čimer pa si bo Rusija prislužila le konkretne sankcije, kar bo čez leta prinesel revolt med rusi in morda upor v Moskvi.
Kokoši ???????, 13.02.2022 ob 01:48
Ampak važno, da slovenske kurbe ližejo blato iz čevljev Ameriki in bulijo njihove filme in serije in s tem mečejo denar ameriki.
Jaz sem pa vedno gledal filme iz vseh ostalih svetovnih kinematografij. Za zabavo pa gledam mehiške telenovele.
Prav sram me je živeti v sloveniji obkrožen z vsemi temi ameriškimi kurbami.
So turške nadaljevanke, pogrešam Vedno tvoja, kdaj pride naslednja sezona? Mi prav nekaj manjka na tvju, ni nič dobrega za gledat, včasih je treba dati možgane na off.
Blizu je, 12.02.2022 ob 23:46
Pri Splitu je menda ameriška letalonosilka. Med Ukrajino in nami je le Madžarska. Pa nekam hitro se končuje korona, vsaj za moje pojme. Tele misli se mi podijo po glavi in priznam, da mi je malo tesno.
Ukrajina sicer ni v Natu, jo pa podpira ZDA, ki je članica Nata, nenazadnje tudi Slovenija je članica Nata, zato se razume na čigavi strani je, v bistvu je Janša javno povedal. Lahko nas je, tako kot EU, upravičeno strah. Amerika se umika, EU sama vojaško ni ravno močna. Ok, razumem, da se v to vojno vtikajo vecje drzave, ne pa, da se Janša javno posebej opredeljuje glede tega, saj mu ne bi bilo treba. Lahko bi ostali nevtralni in bili modro tiho.
Ozemlje Gališko-volinske kneževine je bilo v predrimskem obdobju naseljeno z raznimi plemeni, med drugim z Lugi, Goti in Vandali. Po propadu Rimskega cesarstva se je domorodno prebivalstvo izselilo, njihovo ozemlje pa so postopoma zasedli Zahodni Slovani, ki so se imeli za Hrvate Lendijce. Zahodni Slovani so okrog leta 833 postali del Velikomoravske države. Po invaziji madžarskih plemen v samo jedro Velikomoravske okrog leta 899 so Lendijci prišli pod oblast Madžarov. Leta 955 so verjetno postali konstitutivni del Češkega kraljestva, okrog leta 970 pa so bili vključeni v Poljsko kraljestvo. Nestor v svoji Zgodovini minulih let omenja, da je njihovo ozemlje leta 981 na pohodu na Poljsko zasedel kijevski knez Vladimir Veliki, ustanovil mesto Vladimir (Vladimir-Volinski) in pokristjanil lokalno prebivalstvo. Leta 1018 je ozemlje ponovno postalo del Poljske, dokler ga leta 1031 niso zasedli Rusi.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Gali%C5%A1ko-volinska_kne%C5%BEevina
Forum je zaprt za komentiranje.