še jaz eno vprašanje…
Mislim, da mam duha v sobi. Če pa to ne, ima pa moja zvočna prebavne motnje. Ali pa je krivo to, da imam kitajske driverje…
Namreč, od včeraj naprej opažam, da glasba špila enkrat glasneje enkrat tiše. Kar preskoči. Špila nekaj, špila, špila,… Potem pa, ko da bi kdo stišal zvočnik, špila tiše (in jaz seveda pojačam, da je tako, kot je bilo prej), pa spet špila tako ene petnajst minut, pol se pa naenkrat začne dret (ker sem vmes pojačala, namreč), tko da me s stola vrže in pol spet stišam…
Ka to?
Je več možnosti. Da vidimo kaj bi nagajalo:
– napaka na zvočni kartici
– predvajalnik zvoka zvoka
– kitajski driverji
– kabel?
– pregrevanje ojačevalnika
– deževno vreme
Začni lepo po vrsti od prve do zadnje, tako da na koncu izključuješ (ali pa tudi ne) potencijalne možnosti vpliva višjih kožmičnih sil.
lp
– napaka na zvočni kartici
kaj bi lahko bilo narobe?
– predvajalnik zvoka zvoka
kaj misliš s tem?
– kitajski driverji
nobenih drugih ne dobim in do zdaj so delali ok
– kabel?
do zdaj je delal ok, je pa res, da je bil pregriznjen (zajček, ne jaz) in skrpan skupaj
– pregrevanje ojačevalnika
nimam
– deževno vreme
pri nas ne dežuje.
> – napaka na zvočni kartici
> kaj bi lahko bilo narobe?
Poglej, miška zelo veliko možnosti je, kaj bi lahko bilo narobe na zvočni kartici. Če si kdaj odpirala računalnik in vzela zvočno kartico v roke si verjetno videla koliko nekih različnih elektronskih komponent je na njej. Torej, kaj bi lahko bilo s kartico narobe: lahko je recimo poškodovan čip, ki krmili prdojačevalec, lahko so prebiti kondenzatorji, ki dajajo krmilnikom ali predojačevalniku nestabilno napetost in zato napačno delujejo (posledice so lahko take koti jih ti opisuješ), lahko so določene povezave med komponentami prekinjeni in se zato med njimi ne prenašajo električni signali, torej možnosti iamš še in še, to je tudi eden od vzrokov zakaj tako malo serviserjev popravlja zvočne kartice, grafične kartice, matične plošče, itd..
Torej kaj narediti: greš do soseda mu ukradeš kartico in jo provaš v tvojem računalniku. Enostavno neda:)
> – predvajalnik zvoka zvoka
> kaj misliš s tem?
Zvočni predvajalniki – to so recimo: winamp, windows media player, mplayer, xine (linux), itd.. Nekateri predvajalniki imajo vgrajene določene funkcije, ki omogočejo tudi take finte kot jih ti opisuješ.
Kaj narediš: preveriš če je predvajalnik nastavljen na defaults setings.
> – kitajski driverji
> nobenih drugih ne dobim in do zdaj so delali ok
Driverje odstrani in jih nazaj namesti.
> – kabel?
> do zdaj je delal ok, je pa res, da je bil pregriznjen (zajček, ne jaz) in skrpan skupaj
Provaj drugi kabel prej kot se lotiš kaj drugega.
> – pregrevanje ojačevalnika
nimam
Imaš.
> – deževno vreme
pri nas ne dežuje.
Sneži?
lp
Zajca ni več.
Podrl je moj ‘Anti-Rabbit-Computer-Protection’ in pregriznil kable:
– adapter od mobija
– miška
– tastatura
– printer napajalni
– razdelilc za USB podatkovni
– zvočniki
– skener napajalni
– …
No, pa smo ga odselili. Vse kable sem potem pokrpala (kolega mi je spajkalnik posodu) in vse nekak laufa.
No, skener mi je dva tedna nazaj crknu, pa zvočniki zdej nagajajo.
Forum je zaprt za komentiranje.