Še eno vprašenje o motorju!
Sprašuješ o motorju:
Imeli smo ga 3 leta, zelo odziven in vožnji prijazen motor, nizka poraba, delovanje brez večjih problemov.
Začetnim letnikom so šle hitro tesnila na glavi, pri cca. 100 kkm motor začenja dobivati vibracije oz. neenakomeren tek, zelo hitro se zapaca tudi motorček za prosti tek, za katerega na servisu naredijo menjavo, bolj praktični pa ga očistijo in namažejo in gre naprej.
Priporočam.
Hvala zaenkrat!
Zanima me pa, nepreverjena govorica, da imajo nekateri Renaultovi motorji (ne vem kateri) neke napake na motorju!
In Calimero, kateri začetni letnik? Imam ogledanega (zaenkrat samo na sliki) enega 99 letnik, 1,6 16V motor (brez klime žal), prevoženih 56 kkm.
Za ceno 1.450 M!
Kako se ti zdi? Meni se zdi cena kar pretirana (ali ne???)!
LP
Po moje je avto čisto ok in tudi motor za normalne vožnje ni prav nič podhranjen.
Napake ima pa lahko vsak. Tudi jaz pa se strinjam da je cena vsaj za kakih 300 ksit previsoka.
Res pa sem dobil tudi izkušnjo o japonskih avtih. Imel sem nissan almero, ki je mela 205 kkm, avto pa kot nov in tako se je tudi pelal in delal. Do sedaj brez ene same napake.
Predlagam da pogledaš tudi v tej smeri.
Brez skrbi za motor (je najboljši del avta), je zelo prožen ima majhno porabo in ga je veselje voziti. Osebno ga brez klime sploh ne bi vzel, 100k sit več ga dobiš s klimo (prostor se hitro segreva). Dizel se ti pa ne splača vzeti (poraba bencinarja je 7-9), dizel pa od 5-7. S serijo avtov je relativno malo okvar (stara serija je bila slaba).
lp kristjan