Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev še enkrat! – skrajšan delovni čas po porodniški

še enkrat! – skrajšan delovni čas po porodniški

Pozdravljene!

V spodnji temi, ki jo je odprla Kitty ste že veliko koristnega napisale…pa vseeno…je res, da mi delodajalec MORA omogočiti skrajšan delovni čas (po izteku porodniške), ali lahko mojo prošnjo zavrne?

Mogoče katera ve, kako je v primeru, da imaš v pogodbi o zaposlitvi 157.člen (zakon o del. razmerjih)? Je sploh mogoče zaprositi za skrajšan delovni čas?

Hvala za odgovore…in prijetno popoldne, kljub kislemu vremenu!!!

Pika

Delodajalec MORA omogočiti delo z skrajšanim delovnim časom in ga NE SME zavrniti. Ta PRAVICA izhala iz zakona o starševskem varstvu in bi zavrnitev le taga pomenila približno isto kot če bi ti prepovedali iti na porodniško.

157 člen govori o posebnostih za nekatere delavce. Po domače govori, da se lahko delovni čas, nočno delo, nadure in podobno dogovori drugače za delavce po INDIVIDUALNI pogodbu. Za take delavce pa je dogovorjeno tudi drugačno nadomestilo – beri plača.

To pa nikakor ne izključuje pravic iz zakona o starševskem varstvu !

LP,

Marjana

MARJANAG, polepšali ste mi dan! HVALA!!!

Vidim, da ste v teh “vodah” doma, zato vas prosim, da mi odgovorite še na eno vprašanje – koliko % bruto plače dobim, če se odločim za 7 urni delovnik?

Še enkrat hvala in LP!

Pika

Preprost izračun.

Recimo, da je mesečni fond ur 176 ur ( letno povprečje = 174 ) kar pomeni 8 ur na dan oziroma 40 ur na teden , kar pomeni polni delovni čas.

Če delate 7 ur namesto 8 =

176/8×7 = 154 ur

176 = 100 %
154 = 87,5 %

Lp,

Marjana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close