Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Se enkrat pitulice-predlog

Se enkrat pitulice-predlog

Hej!

Za slane pitulice imam ze vse doma(od zelenjave do testa in skute).Naredile bomo na licu mesta;seveda pride en pekacek ze pripravljenih z mano(namesto sladice).
Ce bi kdo rad se sladko varianto(je se nisem delala),naj prinese vleceno testo(tisto od 300g- 6 listov),60 dag cimbolj goste skute,1 kislo smetano,1 sladko smetano,3 jajcka, malo rozin,pehtrana (ce ga ima) in dve kisli jabolki.
(Ne bi rada s tem obremenjevala Primoza!)
Se kdo javi,mogoce kdo,ki nima se peciva,pa bi to skupaj naredile in bi se stelo za njen prispevek – pecivo .Bo dobro!

Lep pozdrav Babi

Hojla Babi!

Se javim za pitulice. Testo že imam, sicer je zmrznjeno, tako da upam, da bo v redu. Kakšno skuto priporočaš? Ali je vseeno, če jabolka ne bodo toliko kisla?

Lp, Petra

Hej Petra,hvala!
Skuto kupim vedno v rinfuzi,tako cimbolj suho in jo dam cez noc v cedilo,se se vedno malo odcedi voda.Zamrznjeno vleceno testo bo v redu.Seveda bodo tudi taka jabolka dobra.Bomo eksperimentirale.Enega z jabolki, enega brez.
Imas res pehtran?Meni ga je unicila susa.Upam,da so vsaj korenine ostale in bo spomladi spet pognal. Se vidimo.Lep pozdrav Babi

Hojla Babi!

Za pehtran nisem ziher, zdele sem na faksu, tko da bom doma preverila. Mislim pa da ga mami ima, saj zmerom dela potico z pehtranom. Javim kasneje

Lp, Petra

En nasvet za čim bolj suho skuto:

položiš jo na čisto kuhinjsko krpo ( če je treba po porcijah), zaviješ tako, da dobiš “mošniček” in fino ožameš.

To finto uporbljam za vse recepte, kjer se peče s skuto…

lp

Hojla!

Sem doma poizvedla kako in kaj, pa je mami rekla, da žal nimamo več pehtrana. Da ga je bilo letos bolj malo in je zadnjič porabila ves pehtran za potico. Tako, da bo treba malo improvizirati.

Mogoče ima pa Staša še kakšno idejo, kaj ni ona delala sladke variante?

Sicer se pa spomnim, da si omenjala, da jih tvoja prijateljica dela za otroke, pa ne vem s čim že. Sicer pa, verjemi, da bodo dobre in da bomo vse pojedl! 🙂

p.s. Če ne se bo pa Primož javil kot “žrtveno jagnje” za ostanke! 😉

Lp, Petra

Zaradi pehtranove potice sem si pehtran zamrznila (tudi uspešno preizkusila), imam pa tudi precej posušenega v biosušilniku, pa si ga kar ne upam preizkusit. Kaj menite? Mogoče že ima s tem kdo izkušnje?

Petra,hej! Bomo pa samo s sladkorjem,rozinami,vanilijo in kaksen koscek cokolade.Soseda naredi za otroke samo sladkano skuto. Mene tudi zanima,kako bo izpadlo.Prepricana sem,da bo dobro!!

MMM,kot ze ves,je zamrznjen dober.Suh pa nima dovolj arome.Jaz ga uporabljam pri ribah in mesu.V sladice posusenega ne dajem.
Letos bomo brez pehtranove potice do pomladi,na veliko zalost!!
Lep dan obema Babi

Bacek hojla,

jaz se javim, da s tabo pripravljam sladke pitulice, če rabiš pomoč seveda :). Če še nisi kupila skute ali česa drugega, sporoči pa prinesem jaz zraven.

Suh pehtran ima dober okus, treba ga je le segreti na maslu in sladkorju (karamela)…….

Hej,koristna novica,hvala Kroki! Lp Babi

Zdravo Staša!

Se zahvaljujem za ponujeno pomoč. Jo bom zelo vesela. Kar se tiče nabave, večino že imam, prosila bi te le za skuto, kajti vem, da si ti bolj doma na tem področju in boš zagotovo prinesla bolj primerno. Jest bom itak vzela prvo, ki mi pride pod roke! 🙂

Sporoči, če jo boš dobila, drugače jo bom prinesla jaz.

Sem malo iskala tisto vlečeno testo od “šiptarja”, ki si ga omenjala, pa ga tu na našem koncu ni. Tako, da bom vzela kar od Mercatorja, ki ga imam še v zmrzovalniku.

En pozdrav,

Petra

Sicer moram pogledati, ampak mislim, da imam še kakšen zavitek testa doma. Sicer pa sem zadnjič delala sladke pituljice s skuto, vanilin sladkorjem in rozinami (tako kot zavitek), in je bilo njami.
Sem pa naredila tudi čokoladno varianto (prinesem sabo), ki sicer nima kakšne posebne veze s pituljicami je pa simpl.
Torej vzameš enako testo kot za pituljice, segreješ nutelo in jo malce razredčiš s sladko smetano, da se lažje maže. To uporabiš namesto skute. Potem delaš enako kot za pituljice, torej plast testa, namažeš, posuješ z mletimi orehi, spet testo, čokolada, orehi…
Potem zaviješ in pečeš celo štruco (smo tudi rezali pa se je preveč posušilo) in potem pečeno narežeš, njam.

Bacek,

prinesem skuto :)) Eeee, light ali navadno 🙂

To testo od šiptarja sem do sedaj našla le v Mercatorju v Šiški. Sem pa pred kratkim probala testo od Žita in je tudi OK. Sicer pa me zanima, kakšno je zamrznjeno včeleno testo, ker še nikoli nisem delala z njim.

Silvy,

super ideja, to s čokolado 🙂

LP, Staša

:)))))

Light ali navadno? ;))) Babi omenja, da mora biti čimbolj gosta. Pol je pa vseen. Itak bo dons vse bolj heavy, tko da se sploh nau poznal, če bo light. Je pa zame dons tole srečanje idealno. Sem tik pred M, zato…… Me je že zdaj groza! 🙁

Sončka v Ljublano

Petra

Sama delam takole, če vzamem posneto, gre notri cela kisla smetana, če pa polnomastno pa sam kakšna žlica. (ker kar je preveč, je pa preveč) Kakšne bistvene razlike pa itak ni.

Jaz sem za light.

Bacek, jaz sem ravno drugi dan in me tudi daje :)) Kaj te bo groza, a ni fajn, da datumi tako sovpadajo? 🙂

No, ti si za polnomastno, Silvy za light. Čakamo treji – odločujoči glas 🙂 Babi??

LP, Staša

Bacek, tisto vlečeno testo od “šiptarja” imajo v Mercator centru v Kranj, v tistih hladilnikih kot so jajca. Sem ga zadnjič kupila za pitulice in je prima. Jih bom tudi jaz delala ta vikend. LP Daša

O hvala Daša!

Redko zahajam v MC, takrat ko sem pa bila ga pa niso imeli. Torej bo treba večkrat pogledat! Ker me danes malo cajt baše bom imela kar zmrznjenega.

Hej Staša, če še vedno čakaš odločilni glas, kupi light verzijo! Bom pa dala več smetane! ;)))

Lp, Petra

kaksno je to testo od siptarja?!:)

Staša, to testo lahko kupiš tudi v Mercatorju v Mostah, kadar obiščem brata v LJ si naredim zalogo 🙂 nazadnje sem ga kupila kar 5 paketov! pri nas na koroškem ga pač ni…..:((

LP Zala

Hej,zdaj pa opravicilo! Se nikoli ni bil s pitulicami tak fjasko!!
Premoker prt,malo utrujenost…V domaci kuhinji,ko si maksimalno zbran,je to drugace.Vsem tistim,ki ste pitulice prvic videli in jedli lahko povem,da so veliko boljse kot vceraj.Malo je ponagajal skrat!! Ko boste delali,samo sledite navodilom in bo OK.Prt pa mora biti samo rahlo vlazen.
Seveda sladkih nismo delale in surovine so sle domov.Upam,da dobimo
kmalu porocilo,kaksne so sladke. Prav!?
Ne zamerite Babi

Babi, hoj!

Kot sem že v enem izmed postov napisala, so bile pitulice zame zelo dobre (tudi mož je poizkusil in bil zelo navdušen, kljub temu, da ne mara skute, pa paprike, pa jajčevcev … jo je zmazal v parih sekundah :-))) sploh pa ob tvoji izredni pozornosti (si mi jih pripravila za domov). Nikar se ne opravičuj, meni je veliko pomenilo, da si nam prikazala pripravo in vse podrobnosti okoli priprave.

Lep pozdrav na Primorsko,
Ines z malim Nikom, ki je prav tako spremljal pripravo pitulic (najbolj pa je bil navdušen nad čopičem, tako da bom imela pravega pomočnika, ko jih bom pripravljala)

Hej Ines! Se vaju prav dobro spomnim,se zlasti malega fantica,ki je spremljal moje gibe s copicem.
Danes sem na kopaliscu zunaj ob caju(topel dan) pogostila svoje prijateljice s sveze pecenimi vrocimi pitulicami(stanujem samo cez cesto),ki sem jih pozabila v zamrzovalniku in so bile namenjene za srecanje z vami.

Enkrat se mi pokrov pri skampih ne odpre,drugic pozabim pitulice in potem
imam ze pripravljeno za koga tretjega – pa ne nalasc! Se zgodi!
Ko bosta z malckom pripravljala,mu le daj copic v roke.Pa se to.Tisti prt je bil iz takega platna,da se ni dal dobro ozeti.Ti vzami najbolj staro krpo za posodo in delaj na njej(seveda cisto in prelikano,saj vem,da to ves). Lep pozdrav Babi

Babi, hoj!

Blagor tebi in tvojim prijateljicam. Kaj bi dala, da bi sedaj lahko ob morju uživala ob tvojih pitulicah :-)))
Ko se jih bom lotila, bom seveda uporabila mojega fantiča in verjamem, da bodo ratale.

Lep dan ti želim še naprej,
Ines

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close