še ena torta za vas
no takole. Idejo sem dobila v eni izmed revij.Sam recept sem priredila po svoje ker mi je tako bolj praktičen in je sama torta v sestavi drugačna in po izgledu tudi malo.
Sadna torta z jogurtom
npr Marelični okus.:
sestavine:
Biskvit:
4 jajca (rumenjake in beljake loči, beljake stepi v trd sneg)
25 dag moke
1 pecilni
25 dag sladkorja
1 dcl vode
1 dcl olja
Ločiš rumenjake in beljake. Iz beljakov naredi sneg. Zmiksaj rumenjake, sladkor, vodo, olje tako da se bo penilo. Nato s kuhalnico vmešaj po delih beljak in pa moko s pecilim (priporočam da moko in pecilni preseješ prej zaradi grudic pecilnega praška). Maso vlij na peki papir (zaradi lažje odstranitve biskvita) v tortni model. Peci na 180 stopinj dokler ne bo pečeno. Ko se bo ohladilo ga prereži na dva dela.
Krema:
1 velika konzerva vloženih marelic(približno 60 dag sadja lahko tud manj)(glede na vrsto sadja izbiraš jogurt)
150g sladkorja
1 zavitek mlete želatine
3x marelični jogurt (po 180g je pakiran se mi zdi)
2x vanili sladkor
250ml sladke smetane (priporočam hulala roza)
150g bebi piškotov
marmelada
za okrasitev še 250 ml sladke smetane
Na podlago kjer bo torta stala daj 1 biskvit in ga navlaži s kompotom (ne preveč tako da bo povsod malo) in biskvit premaži z marmelado(češpljeva bo dobra npr, ali pa mešana kar pač imaš doma) natanko.Biskvit objemi s tortnim modelom(ne pozabi ga zapret ob strani) in nanj vlij pripravljeno kremo:
Zmešaj jogurt, sladkor, vanili sladkorja(s kuhalnico npr). Po navodilu pripravi želatino. Ponavadi gre tako: vsebino vrečke streseš v šalčko in jo preliješ s 4 žlicami hladne vode in premešaš. Nato počakaš 10 min da se napne. Po 10 min posodo z želatino prestaviš na mali ogenj in mešaš da se vsa stopi v tekoče stanje, pazi da ti ne zavre. To potem zlij v jogurtovo mešanico in za 5 min daj na hladno. Medtem zmiksaj 250 ml smetane na trdo. Potem vzemi jogurtovo maso iz hladilnika in ji primešaj stepeno smetano. Bebi piškote razreži na tri dele(vsak piškot razreži na tri dele) in jih vmešaj v kremo in prav tako na koščke narezane marelice iz pločevinke ter vlij kremo v tortni model. Postavi v hladilnik za 2 uri nato pa pokrij še z drugim biskvitom in ga malo navlaži in nazaj na hladno.Torte še ne vzamemo iz modela ampak jo pustimo čez moč pri miru. Zjutraj ob obodu modela z nožkom ločimo kremo in obod in nato model razpremo in okrasimo s smetano.
da je torta narejena za v hladilnik ti vzame približno uro. Čez noč pa jo pustimo pri miru zato da se krema dobro strdi in se vonji premešajo:)
Forum je zaprt za komentiranje.