Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev še ena tema o službi-razočarana

še ena tema o službi-razočarana

V sedanji (in edini) sem 8 let. Pred 2 mesecema sem se po letu dni porodniške vrnila nazaj v službo. Odnosi ko sem zanosila so bili vedno bolj slabši. Ko sem se vrnila nazaj po porodniški sem se prav psihično pripravila da sem bila pozitvna na odnose v službi in do delodajalko-žensko, ki me je med nosečnostjo obravnavala kot da sem sedaj ko sem zanosila za njo ena smet, me zmerjala s tem da zgledam kot 4 delna omara itd.
Ko je prišla prva plača – koristila sem cel mesec dobusta iz leta 2007 (pred porodniško sva se zmenile da nekoristim prej) šok plača manjša za 150 eur. Si mislim mogoče zaradi dopusta, čeprav vem da je dopust enako plačan kot redno delo, razen seveda prevoza in prehrane, ki je ni seveda. Druga plača, ki sem jo dobila spet manjša. Sem bila čisto razpi… in si rečem da ji grem rečt zakaj, pa me je sodelovka prepričala da raje ne, ker bom sama sebi jamo skopala. In res ji nisem šla reči. Zamalo se mi zdi, ubistvu kar sem gradila v 7 oz. 8 leti se mi je porušilo.
Sem razmišljala o zamenjavi službi in da takega zafrkavanja nebom tolerirala, pa me vedno bolj razjeda to, da imam delavni čas od 7h do 15h in da sem nekaj km stan od službe. Sedaj ko imam otroka pa mi to veliko pomeni kar se šefinja to dobro zaveda.
sem se mogla malo olajšati dušo.

Imaš podpisano pogodbo, v kateri MORA biti določen faktor!
Če je delodajalka ne upošteva, jo seveda opomni, sicer zagrozi z delovno inšpekcijo.

Delodajalka je privatnica, ki mi prikazuje minimalca (porodniško sem imela skromno) ostalo mi daje na roko.

Ja no, potem maš ti aduta v rokah, če krši zakonodajo, prikazuje minimalca pa na roko daje. Taki ljudje (tvoja delodajalka) gredo tako daleč, kot jim taki, kot si ti, pustijo.

Jaz sem imela zelo podoben primer, ko mi je delodajalka izplačala bisveno manjšo plačo, kot je v pogodbi. Pa sem pisala na delovno inšpekcijo, kaj narediti, da ne bom v prekršku na koncu jaz zaradi napačnega postopka. Odgovor sem dobila po 1 mesecu in sicer, da niso oni pristojni, da mi svetujejo kaj narediti in naj se obrnem na ministrsvo za delo dom in socialne zadeve. A v glavi dokumenta (odgovora) je bil žig, da to prihaja iz Ministrstva za delo, dom..blala..
Tok samo o učinkovitosti naše inšpekcije za delo. NI UČINKOVITOSTI! Napisani zakoni so eno, praksa pa je popolnoma drugo. In vse kar lahko narediš je, da menjaš službo, žal…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close