še ena sadna osvežilna solata
Še nekaj iz Švicarskih zakladov : Birchemusli
10-20 dag ovsenih kosmičev prelijemo s hladnim mlekom(cca. 2dcl) in pustimo nekaj minut stati.
Med tem narežemo razno sadje : jabolka, pomaranče, borovnice, maline, kivi…..kar pač imamo ali se pa valja naokoli…lahko naribamo bolje je narezati, pripravimo pa ga za 1-2 litersko posodo….sadja naj bo vsaj 0.5 kg
potem damo nekoliko rozin na sadje
grobo narezane orehe ali mandelje.. lešnike
1 navaden ali saden jogurt
in za tiste, ki imajo radi malce bolj kalorično eno stepeno smetano, ni pa nujno (okusno pa je- z rastlinsko smetano pa nevem kakšno je ?)
in nakoncu še namočene o. kosmiče
to zmešamo in postavimo na hladno
to je lahko sladica, večerja ali ……
Po potrebi si lahko tudi posladkate….
Lep vikend
Kroki,hej! Zdaj si me spomnila na tiste davne case,ko sem bila mlada mamica in se vsega tega,kar dobimo danes v trgovinah se ni dobilo.Se ovsene kosmice sem kupovala v Italiji.
V knjigi dr.Cernelc “Zdrav in bolan otrok”(ki je bila zame zakonik) so bili tudi recepti za otrosko hrano.Takoj sem se upicila v” Burschlemusli kaso”.
Natancno kot tvoj prvi del recepture.Vsi trije smo imeli take zajtrke in uzivali. Nadaljevali pri vnuku in se naprej! Lep pozdrav Babi
He he, tudi mene si spomnila na moj priljubljen zajtrj izpred nekaj mesecev – ni sicer čisto isto, ampak vseeno:
50 g mešanice kosmičev SPAR (ječmenovi, rženi, ovseni, pšenični, laneno, bučno seme, lešniki, rozine)
toliko mleka, da so prekriti
malo sladila
žlica ali dve narezanih orehov
nekaj žlic smetane iz vrečke
Kosmiče prelijem z mlekom, dodam sladilo, zavrem in kuham nekaj minut, nato potresem z orehi in dodam smetano. Njami.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.