Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika še ena sadna osvežilna solata

še ena sadna osvežilna solata

Še nekaj iz Švicarskih zakladov : Birchemusli

10-20 dag ovsenih kosmičev prelijemo s hladnim mlekom(cca. 2dcl) in pustimo nekaj minut stati.
Med tem narežemo razno sadje : jabolka, pomaranče, borovnice, maline, kivi…..kar pač imamo ali se pa valja naokoli…lahko naribamo bolje je narezati, pripravimo pa ga za 1-2 litersko posodo….sadja naj bo vsaj 0.5 kg
potem damo nekoliko rozin na sadje
grobo narezane orehe ali mandelje.. lešnike
1 navaden ali saden jogurt
in za tiste, ki imajo radi malce bolj kalorično eno stepeno smetano, ni pa nujno (okusno pa je- z rastlinsko smetano pa nevem kakšno je ?)
in nakoncu še namočene o. kosmiče
to zmešamo in postavimo na hladno

to je lahko sladica, večerja ali ……
Po potrebi si lahko tudi posladkate….

Lep vikend

Kroki,hej! Zdaj si me spomnila na tiste davne case,ko sem bila mlada mamica in se vsega tega,kar dobimo danes v trgovinah se ni dobilo.Se ovsene kosmice sem kupovala v Italiji.
V knjigi dr.Cernelc “Zdrav in bolan otrok”(ki je bila zame zakonik) so bili tudi recepti za otrosko hrano.Takoj sem se upicila v” Burschlemusli kaso”.
Natancno kot tvoj prvi del recepture.Vsi trije smo imeli take zajtrke in uzivali. Nadaljevali pri vnuku in se naprej! Lep pozdrav Babi

Tako, pa si me spet spomnila – točno to sem jedla na tirolskem in sem si rekla: najboljši müsli, kar jih je – ga moram doma naredt. In zdaj odlagam pa odlagam… Res super zadeva – ne samo kot sladica, ampak tudi npr. za zajtrk.

He he, tudi mene si spomnila na moj priljubljen zajtrj izpred nekaj mesecev – ni sicer čisto isto, ampak vseeno:

50 g mešanice kosmičev SPAR (ječmenovi, rženi, ovseni, pšenični, laneno, bučno seme, lešniki, rozine)
toliko mleka, da so prekriti
malo sladila
žlica ali dve narezanih orehov
nekaj žlic smetane iz vrečke

Kosmiče prelijem z mlekom, dodam sladilo, zavrem in kuham nekaj minut, nato potresem z orehi in dodam smetano. Njami.

LP

Spomnila sem se se tega.Sestra in njene sodelavke so prisegale,da je to idealna papica za lepe goste lase in cvrste nohte.Mislim,da je res.
Pozdravcek Babi

zame je ta sadno- osvezilna solata- najboljsa: ananas, nekaj kroglic belega grozdja, malo rdecega ribeza, samo par krhljev kompaktnih breskev ali nektarin…pa sok vsaj 1 limone..malo sladkorja… potreseno s pehtranom…pa vsaj!! 1/2 ure v hladilniku…lp petra

S pehtranom? Zanimivo 🙂 V katere sladke jediše pehtran paše (poleg potice?

LP

pehtran je vsestranski! nacelno naj bi sel v sladke jedi—potica,sadne solate…pa tudi v ostale – recimo korencek v smetanovi omaki-brez pehrana ne bi bil tak kot je! no,saj korenje je ze samo po sebi malo sladko!
lp petra

Bomo improvizirali 😉

LP

Zanimivo,da v Franciji,Italiji, Angliji uporabljajo pehtran skoraj izkljucno za ribje in mesne jedi ter razne hladne omake za zelenjavo.Pozdrav Babi

Tudi na telečji pečenki je prav dober.

In vendar je pehtranova potica in sirovi struklji s pehtranom nekaj najboljsega– vsaj zame.Tudi tujci znajo to ceniti. Lep pozdrav Babi

imas prav, babi !! za pehtrnovo potico..ne bi dala roke v o genj…za struklje pa vsekakor !! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close