se ena s problematicno kozo
Zivjo!
Na, pa bom se jaz potarnala s kozo. Stara sem 24 let in me se vedno mucijo mozolji.
Imam mesano kozo z zelo vidnimi porami.
Trenutno uporabljam izdelke s čajevcem (peno za umivanje, nocna, dnevna krema), za oci od niveje.
V dneh, ko je koza hudo suha, uporabim vichyjevo S1. Redno uporabljam puder sheer to cover in greenlineov korektor.
Na zivce mi gre, ker ze od poletja nimam miru pred grdimi belimi mozolji. Niso navadni in nastanejo zelo hitro. Pa se koza se mi lupi.
Prosim vas, da mi svetujete primerno kremo oz. nego, ob kateri bi poskrbela za mozolje, suho kozo, T-zono in pore. Razmisljam tudi o preprecevanju gubic. Je ze cas?
Upam, da nisem prezahtevna, ampak enkrat v zivljenju si zelim imeti lepo ne-najstnisko kozo. Kozmeticarke pa si zal (se) ne morem privosciti.
Hvala in lp-cek!
Pozdravljena!
Ja, poznam probleme z mozolji in aknami 🙁 Če bi le imela pravo rešitev.
Vzrokov za nastanek mozoljev je veliko. Lahko so to hormosnske spremembe, prehrana, stres, pa tudi dednost…
Tudi sama se še vedno “bojujem” z mozolji in z aknami, kljub redni negi kozmetičarke in testiranju številnih kozmetičnih proizvodov proti problematični koži… Situacija se je sicer izboljšala, vendar pa se še vedno pojavljajo.
Svetujem vam, da za začetek zamenjate negovalno linijo. Ne vem koliko časa že uporabljate proizvode z izvlečki čajevca, vendar vsaka koža se “navadi” na proizvode in sestavine v kremah.
V trgovini prosite za testerje kreme za problematično kožo. Testirajte novo linijo.
Pomembno je, da mozoljev ne stiskate, kajti s stiskanjem lahko povzročite brazgotine na obrazu, prenašate bakterije na koži…
Lp Nada
Forum je zaprt za komentiranje.