Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Še en poskus klica “na pomoč”

Še en poskus klica “na pomoč”

Ali se vam zdi smiselno uporabiti tv oddajo (Trenja ali Odmeve) kot raziskovalni vzorec v diplomski nalogi (na smeri Slovenski jezik s književnostjo) z naslovom Neverbalna komunikacija? Še vedno ne znam izbrati ustreznega vzorca za raziskavo gestikulacije pri pogovoru (predvsem zaradi obdelave podatkov in predstavitve na zagovoru).
Hvala za vašo pomoč. Obljubim, da sem vas tokrat zadnjič zamorila:))

Preveri prej, kako je z avtorskimi pravicami, pa varstvom zasebnosti, pa morebitnim “obrekovanjem” …, da ne boš potem imela kakšnih sitnosti.

Obilo uspeha!

Glede avtorskih pravic mislim, da ne bi smelo biti posebnih sitnosti. Oddaja je namreč na voljo vsem, ki plačujejo rtv naročnino, prav tako so sami v sporedu napisali čas in program za videoposnetke in nikjer v oddaji ni omenjeno, da se ne bi smela predvajati v kakšne druge namene. Seveda pa bom tudi v svojem delu navedla avtorja in ime oddaje.

Ali imate še mogoče kakšno drugo idejo, ker sem resnično že čisto zmedena o tem, kaj je boljše, kje se bodo kretnje in gibi telesa lepše videle, kje bo boljša povezava z govorjeno besedo …

Bi skoraj pozabila: Hvala za pomoč.

Špelca

Jaz bi na tvojem mestu naredila bolj izvirno nalogo. Pojdi sama med ljudi in opazuj ter snemaj njihovo neverbalno komunikacijo. Voditelje tv oddaj že vi poznamo.

To je bila tudi moja prva ideja … Snemanje ljudi na ulici bo bolj težavno. Vsi vemo, kako neprijetno je, če nam nekdo stalno sledi s tisto kamero. Kogarkoli sem prosila za sodelovanje, je takoj ko je slišal, da gre za posnetek, ki bo predvajan nekje na fakulteti in ga bodo “vsi zijali”, kako on klati in maha naokoli … odgovor:”Ne, hvala”(tudi za plačilo). Nisem vedela, da bo za takšno temo takooooo težko dobiti “raziskovalne zajčke”:)) Sicer imam že posnetih nekaj fotografij kolegičine obrazne mimike, ampak to še ni dovolj gradiva, ki bo služilo raziskavi. Bom še poskušala, če ne se bom pa kar sama posnela in bodo gledali “double-me”:)))

špela-marela napisal:

> Glede avtorskih pravic mislim, da ne bi smelo biti posebnih
> sitnosti. Oddaja je namreč na voljo vsem, ki plačujejo rtv
> naročnino, prav tako so sami v sporedu napisali čas in program
> za videoposnetke in nikjer v oddaji ni omenjeno, da se ne bi
> smela predvajati v kakšne druge namene. Seveda pa bom tudi v
> svojem delu navedla avtorja in ime oddaje.
>
> Ali imate še mogoče kakšno drugo idejo, ker sem resnično že
> čisto zmedena o tem, kaj je boljše, kje se bodo kretnje in gibi
> telesa lepše videle, kje bo boljša povezava z govorjeno besedo
> …
>
> Bi skoraj pozabila: Hvala za pomoč.
>
> Špelca

ni čisto tako
1. tudi če plačaš naročnino(in POP tv-ju je ne plačaš), to še ne pomeni, da lahko njihove avtorske programe nepooblaščeno predvajaš. Mislim, da je potrebno celo plačati nadomestilo, zato recimo POP tv ne predvaja posnetkov TV Slovenija.

Jaz ti predlagam, da se obrneš neposredno na POP tv za dovoljenje. Mogoče ti lahko celo dajo kakšne napotke

Obrni se na Boštjana Romiha. Morda ti lahko oz. ti bo hotel pomagati. On tudi vodi tečaje retorike in je zelo pozitiven človek.

Veliko sreče!

Hvala itc, bom poskusila navezat stike, čeprav na drugem forumu.

New Report

Close