še en dokaz, da so Američani…
MojcaB, najbrž Pepsika ni mislila dobesedno, da bo Bush uničil svet v smislu, da čez nekaj let ne bo življenja na tem planetu. Če pa ta stavek vzamemo malo z rezervo in ga po svoje interpretirava, lahko bi rekli, da je res.
Malo pretiravam ampak… Predstavljaj si, da si se rodila in živela v Iraku. Nekega dne pa neki ljudje začnejo bombardirati iz tebi neznanega razloga, delajo racije po šolah, streljajo po domovih itd. A ne bi potempatek zate res uničil sveta?
Upam, da se ne boš spet razburjala, ker to je bilo vse skupaj bolj retorično mišiljeno.
Dajte, moji Slovenceljni, odrastite enkrat. Mentalno predvsem.
Američani so volili tisto, kar mislijo da je bolje za njih.Malo patetično je vedno znova brati, kako se tu pri nas povdarja domnevna zabitost Američanov.
Tudi povprečen Slovenec ni noben intelektualni biser. Slovenski forumi so živ dokaz za to.
Kdo se pa razburja?
Samo na tvoje vprašanje, ti lahko odgovorim z vprašanjem- Meniš, da bi Kerry vojno končal? Ne pozabi, da ima predsednik veliko pooblastil, celo do take mere, da je lahko sam demokrat ko je kongres republikanski. Kerry ne bi imel nobene moči, da zadevo konča.
TO je bila namreč polemika, da je BUSH tisti, ki bo uničil svet.
Glede Iraka je pa žalostno. NA žalost se veliko otork zujtraj zbudi in zaslišijo bombe ne samo v Iraku.
Sem za takšno polemiko, v kateri vsak saj malo ve. Ne pa zaboga govoriti stvari, ki nimajo nobenega zgodovinskega in političnega predznanja. Že jaz nimam pojma o stvareh, samo tako primitivne izjave pa me vseeno pogrejejo(pepsika).
Pa Kjotksi sporazum. Rusija je podpisnica en teden zaboga. Ampak Američani so pa tisti, ki so vsega krivi ne? PA tudi , če bi Kerry bil predsednik, se ta sporazume ne bi podpisal.
Spremenila se bi notranja politika, zunanja ne.
Mojca
sem razmišljala, veš…al naj pokukam sm gor…al naj se oglasim…al je boljš, da se spet nevidno delam…ampak ti si napisal kar dve stvari…ki sta v tej deževni soboti (vsaj dež naj pada, če morm v pisarni čepet!) zbudili moje zanimanje…jasno, nobena nima veze z bušem…prejšnji teden me je zanimala politika…mogoče pred štirinajstimi dnevi…ne vem…vem pa, da danes in včeraj prav gotovo ne…
dve stvari. odrastite vendar. ta bo prva.
saj bi. saj mogoče sem že. saj mogoče sploh ne bom. ker ne znam. ker nočem. lahko pa da tud hočem, sam se bojim. nimam pojma. kot običajno.
ker imam starše, sem otrok. otrok sem tudi, ko si dovolim bit dovolj naivna, da brez trohice dvoma verjamem svojim sanjam, njegovim besedam in priročnikom o sreči, ki so vsi po vrsti best-sellerji.
jah, tud o tem se sprašujem, zakaj hudiča prodajam meglo, kruh, avtomobile ali sadje in zelenjavo, ko mi je pa popolnoma jasno, da gre le sreča v promet. in seveda razne opojne substance s skupnim imenom instant veselje. sami odvisniki, sami srečni. mal me je zaneslo. grem nazaj.
najprej sem mislila, da odrasteš takrat, ko nehaš fehtarit stare za keš. ko se nehaš igrat na otroškem igrišču in kupovat kinder jajca zarad surprajza. ko nehaš trmarit brez veze. ko se prvič zaljubiš. ko se zadnjič zaljubiš. ko ljubezni ne potrebuješ več. sam še sex. ko ljubezen spet potrebuješ. ko narediš izpit za avto. ko se odseliš. ko prideš nazaj, ker pač nimaš kam drgam. ko nehaš poslušat glasbo na glas. ko prižgeš prvo. ko nehaš kadit. potem sem mislila, da je odraslost povezana z modrostjo. če slučajno vendarle je, se mi pa res zelo slabo piše. pa s svobodo. te pa ni in ni. najprej šola, potem služba, nato družina, in tako dalje, dokler ves scuzan ne prispeš do penzije. nimam pojma. že spet. če kakšnemu uspe zbluzit drgač. in seveda s potrebo biti ljubljena. če biti odrasla pomeni, da ti za ljubezen ni mar ali da se delaš, da je tako, potem bom najbrž tudi vedno otrok. ja, ženske smo pač take. tu pa tam bi rade rešile kakšen vesoljni problem, če že ne vesoljni, pa vsaj svetovni, kar misice poslušajte, vse bi rade nafutrale svet in končale vojne. adijo biznis. evo, pa je tud buš notri. ampak reševanje sveta pa res ni preveč smiselno brez ljubezni, kajne?
čeprav si niti v zvezi s tem nisem prav preveč na jasnem. ali je ta potreba po pripadnosti zadovoljena na podlagi besed, ki mi jih moški kar se da iskreno šepeta v žensko uho. itak nikoli. rahločutje je primerno za pesnike. ti pa so vsi po vrsti pijanci. če pa niso, jih pa ne razumeš. če jih pa razumeš, so pa sexualni manjaki. če pa še to niso, so pa nesrečni kar tako, sicer ne bi pesmi pisali. ali ko po dobrem sexu zaprem oči in si zlažem, da je zarad mene lahko tudi zadnjič. ali takrat, ko se primeva za roke, ko se objameva, ko se poljubiva, ko skupaj gradiva gradove v prihodnosti ali ko skupaj v sedanjosti rušiva že zgrajeno. vse jasno. da nima smisla iskat. še posebno, če ne veš kaj. če veš kaj, si pa itak že našu.
otrok sem. ampak tisti trenutek, ko boš to ugotovil, mene ne bo več. v tvojih očeh danes nočem biti otrok. v tvojem objemu hočem danes biti ženska.
sem se spraševala, če bo žan do sem prebral. pa če ga tud takšni teksti rajcajo. al bi mogla še kakšne mrežaste najlonke dodat in visoke pete.
da si ne bi kdo mislu, prau dobr vem, kaj in zakaj me muči. če me sploh kaj. razen tega, da sem tle, pa bi bla raje drgje.
druga stvar. intelektualni biseri na forumih.
so, so…pa velik jih je…v bistvu…a kakšen slušajno ni?
pepsika je napisala: “Ah ne.. kaj pa ima veze, da ravno v Ameriki prozivajajo največ CO2 na prebivalca.”
To NI res. Največ CO2 na prebivalca “pridelajo” v Avstraliji. In ker Avstralija ni Amerika, s katero se vsi po nepotrebnem obremenjujejo (eni, npr. Štefančič, je celo postal obseden), jih lepo vsi pustijo pri miru. ZDA samo skupno pridelajo največ CO2, kar pa niti ni čudno glede na obseg gospodarstva. Tudi celotna EU-25 skupaj pridela ogromno, samo se zato rajši v statistiki beleži za vsako državo posebej, da zgleda manj.
LP
…najprej sem mislila, da kot narod odrasteš takrat, ko nehaš fehtarit za keš in povečevat dolg…ko nehaš trmarit brez veze (kje bo kdo sedel v parlamentu, na primer)…ko si lahko privoščiš svobodo in na primer ne podpišeš nekih izjav v neki baltski državi…
…oni drugi niso zabiti…sam tisti prvi so preveč pametni, kar je sploh značilno za otroke v zgodnji puberteti, kajne?
…in svet se zmeraj vrti okoli razvajenih riti…tisti prvi pa to nismo…
Forum je zaprt za komentiranje.