Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Še danes mi ni jasno, kaj sem naredila

Še danes mi ni jasno, kaj sem naredila

Odgovor na objavo uporabnika
sdadha, 15.07.2025 ob 10:48

lloyd, 15.07.2025 ob 10:31

Mene pa samo zanima od kje vlečete zaključke da je dobil novo frajlo? A jo boste spravile na obrate, da bo naredila pizdarijo, da boste dobile družbo v svoji nesreči?

preberi prvi post, kjer piše, da si njen mož dopisuje s “prijateljico”. Pa tudi če si ne bi, so vsi znaki jasni kazatelj za to, da ga namaka nekje drugje.

Spregledal. Če je to res… pa zna bit konec. In je res, kot prav zartrose, prpa. Najprej bi moral končat preden začne na novo.

kot ženska ima tudi moški svoje potrebe. Vsak da vedeti partnerju kaj mu manjka. Če ti je leta in leta govoril da rabi sex, ti pa si imela vedno izgovore, je ta manjko našel drugje. kriva si ti. zdaj je kar je. ne sekiraj se. saj se ne rabita ločiti. še vedno si ga lahko izboriš nazaj, če si to sploh želiš. kaj pa je v lajfu ena aferca, ni omembe vredno….

Enkrat mi je znanka pri tovrstnem pogovoru rekla, da ji je najbolj žal, da se je tako borila za moža. Namreč tudi on se je zaljubil v drugo, prevaral in ji nagajal. Šla je čez sebe, se borila zanj in kot je v navadi, ko se je zgodba z ljubico zaključila, je prišel nazaj domov. Potem je ugotovila, da je vmes sama nehala ljubiti, da se ji je “obrnilo” že ob misli nanj. Danes sta skupaj, on se trudi, jo vabi ven, jo ceni, ona pa je popolnoma otopela. Takoj bi se ločila in šla živet po svoje.

Saj greš čez dobro in slabo, ampak ne moreš pa životariti, zato ker on ne ve kaj bi rad. Na tvojem  mestu, bi si vzela čas  zase, za tisto kar je všeč meni. Ne bi jokala za njim, saj konec koncev na njegovo odločitev ne moreš vplivati. Ne bi si dovolila, da me njegovo omahovanje stane zdravja. Mislila bi si – počni kar želiš, jaz bom tisto, kar mene veseli.

In točno to sem naredila.

Najverjetneje niste naredili nič narobe in se je samo zgodil pogost scenarij, doma rata malo monotono, partnerja se odtujita, čustvene, najbrž tudi seksualne potrebe niso, kot se temu moderno reče, naslovljene, usoda mu je prinesla naproti simpatično žensko, ki oddaja seksualno energijo, on pa v svoji neizkušenosti ali naivnosti ni prepoznal tveganja, da bo nanjo projeciral svoje čustvene primankljaje in se do ušes zacopal vanjo. Odtod najbrž zmedenost, intenzivnost čustev lahko preseneti, in če nima veliko izkušenj s tem, ali je pa že dosti minilo od podobne situacije, se mu najbrž zdi, da imata s to tanovo nekaj posebnega, da ne gre za obično afero, ampak za “resnično ljubezen”, da je una njegova “duša dvojčica”, ena in edina, ženska njegovega lajfa, yadda yadda yadda.

Ker če je obična drolja, nimaš bit kaj razpet in se valjda odločiš za družino in otroke, če se mu zdi pa ona “posebna” in misli, da imata onadva nekaj redkega in dragocenega, je pa razumljivo v dilemi.

Tudi če jo, upajmo, (še) ni kresnil, je kriv neodgovornega čustvenega življenja, šibkega ravnanja in neodločnosti in ga je treba za uhe in postavit pred ultimat, tudi za njegovo dobro, revež bo še zbolel od razdvojenosti.

Nič nisi naredila. In  ravno to je problem.

Dolgočasna si, to je vse. Najdi enega, ki bo enako dolgočasen (in se ga boš ti naveličala) in to je to. Ali pač ne in se pojdi še naprej dramo s tem zdaj.

No pa tudi to, da ni druge možnosti, kot da še kar bivakirata skupaj, nekaj pove. Na čigavi strani ni možnosti?

nč nisi nardila narobe.

beri tam v temi -razočarana-

so lepo povedal, da ni vsak za zakon, žene, možove ,otroke.

tvoj to ni, pač bil zaslepljen od floskul, da ne bo štelo, če ne bo poročen z ženo in otroci in hišo in psom…

in zato ker ima še sam s samo probleme. pa velik za iskat, spoznat, razčistit.

sam s sabo.

prepozn se to spozna.

to maš svojo pot,,,

Yep, spet …, vsaka tematika skoraj …inn še dva  nesrečna skupaj …pa otroc zraven.., ni konca in sistem to ljubi , za depresije in ostale bolezni ste idealni…vsi skup…

dajte se prvo s sabo ukvarjat, se spoznat, odkrivat, iskat, delat na sebi- se osrečit , nihče zunaj vas ne bo tega sposoben naredit pa če se na trepalnice mečete…

in pazi to- to ni sebično in egocentrično, če se s sabo ukvarjaš- zato si tu…

dobiva se lekcije, če ne osvojiš, se ti ponavlja in ponavlja ,vi pa jamrate in obolevate… razočarani, nesrečni, žalostni, izćrpani, izgoreli.,..le kaj sem naredila narobe, zakaj, to ,zakaj tisto… …, vse sem dala pa ni dovolj. nikoli ni dovolj.

išči ogovor v sebi, vsak ima vse odgovore v sebi. …sam te zaslepijo zunanja  mašila …kaj bi moral naredit …vsak ,ki ima pet minut cajta ti pametuje …ne pomaga vse bezlanje in bežanje od sebe,

pride račun vedno,  v različnih oblikah.

zares redki so srečni v odnosih, redki ,redki… ampak se kar rine v nesrečo.

ostalo je gluma za javnost.

Apatična, 15.07.2025 ob 04:08

Vse se je zgodilo tako hitro, da še zdaj ne vem, kje sem zaj***a. Bila sem prepričana, da imava z možem normalen zakon. Ni bil popoln, ampak noben ni. Trudila sem se, kolikor sem lahko. Za dom, za otroke, za najin odnos. Bila sem tam, ko je imel težke trenutke, podpirala ga, poslušala, delala na sebi.

Potem pa bum. Nekega dne se je preprosto oddaljil. Nič posebnega ni rekel, ni bilo nobenega hudega prepira. Samo postajal je vedno bolj tih, vedno bolj hladen. Mene pa je v notranjosti začelo razjedati. Sem preveč težila? Sem premalo pokazala, da mi je mar? Sem bila preveč mama in premalo partnerka?

Vprašala sem ga, pa ni znal povedati. Samo da ne čuti več isto. Da mu nekaj manjka. In jaz sem sedela tam, kot kip, popolnoma brez ideje, kaj sem naredila narobe.

Otroke imava še majhne. Pred njimi sva igrala, da je vse okej. Ampak jaz sem ponoči jokala v kopalnici, da ne bi slišali. Včasih sem se vprašala, če si vse samo domišljam, ampak potem sem ga en dan ujela, kako piše sporočila neki drugi.

Nisem kričala, nisem zganjala drame. Samo vprašala sem, ali je to to. Je konec? In je rekel, da ne ve. Da je zmeden. Da sem super ženska, ampak da se ne znajde več sam s sabo.

Od takrat je minilo nekaj mesecev. Še vedno živiva pod isto streho, ker ni druge možnosti. Otroke peljeva vsak na svoj način, jaz v sebi umiram, on pa je v svojem svetu.

In jaz še danes ne vem, kaj sem naredila.

PA kaj se dogaja z ljudmi ?To ni več normalno.Skoraj noben zakon ni več zdrav.V smislu,da se ne vara.Res je žalostno.

Velikokrat je težava to da večinoma ženske ko dobimo otroke in s tem veliko obveznosti, zanemarimo partnera in vso energijo dajemo v otroke in skrb za družino. Dovolimo da otroci spijo z nami, nežnost dajemo otrokom, otroci so prioriteta….to je napaka ker pozabimo na svojo zvezo. In partner začne gledati za drugimi ženskami ki vse to tam dobi. Sama sem iskusila to in vem kje sem delala napako. Ampak takrat mi je bilo to smešno in sem mu govorila da naj si kar najde drugo ce mu jaz dajem premalo. Seveda si je. Zato sem od otrokovega 5 leta naprej sama

Na to temo se da napisati doktorate, a bom kratek. Gre za krizo srednjih let, ko se marsikdo vpraša ali je – bo način življenja enak do smrti. In se pač odloči drugače. Tu običajno ni več kaj storiti.

Človek se pač z leti spremeni in si zaželi druge kikle ali drugih hlač…

Moža moraš spoštovat, ne pa trudit se zanj in za zakon. Naj se on trudi in moški, ki se čuti cenjenega, se bo trudil, ker so moški po naravi zaščitniški. Doma naj kaj naredi, z otroci, za hišo, in ko naredi, ga pohvali. Ne vem, zakaj je ženskam to čudno. Če je kosilo dobro ali ti izgledaš dobro ali karkoli, moški pohvalijo. Kdaj si ga nazadnje pohvalila? Kdaj si se mu zahvalila? Kdaj si ga prosila, da ti nekaj pomaga, ker to naredi tako super? Kdaj si bila tiho, tudi če ni vsega naredil perfektno? In pohvalila vseeno? Tudi če pol pozabi kupit v trgovini, si rekla hvala super in ga naslednjič spet poslala, ker super nabavi vse?

Če želiš, začni zdaj. Jokanje ne vem, če kaj pomaga. Spraševanje, teženje, kričanje, ne pomaga. Zahtevaj, da greste skupaj na dopust in ga zaposli, da ne bo imel cajta pisariti po telefonu. Naj zabava otroke, kuha, kolesari z vami, vozi jadrnico, motor, postavlja šotor, kar pač. Vztrajaj, brez drame. Moški mora imeti delo in se čutiti cenjenega. Če ima delo nima časa za druge babe. Če je cenjen doma, nima potrebe iskati občudovanja drugje.

Lojzka430, 17.07.2025 ob 10:56

Moža moraš spoštovat, ne pa trudit se zanj in za zakon. Naj se on trudi in moški, ki se čuti cenjenega, se bo trudil, ker so moški po naravi zaščitniški. Doma naj kaj naredi, z otroci, za hišo, in ko naredi, ga pohvali. Ne vem, zakaj je ženskam to čudno. Če je kosilo dobro ali ti izgledaš dobro ali karkoli, moški pohvalijo. Kdaj si ga nazadnje pohvalila? Kdaj si se mu zahvalila? Kdaj si ga prosila, da ti nekaj pomaga, ker to naredi tako super? Kdaj si bila tiho, tudi če ni vsega naredil perfektno? In pohvalila vseeno? Tudi če pol pozabi kupit v trgovini, si rekla hvala super in ga naslednjič spet poslala, ker super nabavi vse?

Če želiš, začni zdaj. Jokanje ne vem, če kaj pomaga. Spraševanje, teženje, kričanje, ne pomaga. Zahtevaj, da greste skupaj na dopust in ga zaposli, da ne bo imel cajta pisariti po telefonu. Naj zabava otroke, kuha, kolesari z vami, vozi jadrnico, motor, postavlja šotor, kar pač. Vztrajaj, brez drame. Moški mora imeti delo in se čutiti cenjenega. Če ima delo nima časa za druge babe. Če je cenjen doma, nima potrebe iskati občudovanja drugje.

Moški rabi ženino pozornost v postelji. In vse ostalo, ja

Jao, ženska, nehaj travmirat in se trpinčit in samoobtoževat. Več kot očitno je, da TI nisi ničesar naredila, pač pa je naredil ON: našel si je ljubico in zdaj bi rad bil na dveh stolih. Tvoja nesreča ga ne zanima, vajino življenje je na zadnjem tiru, on ima ljubico in to je vse, kar ga zanima in najraje bi videl, če bi se ti s tem sprijaznila.

Pošlji ga v tri krasne, nehaj se samotrpinčiti in jadikovati. Spravi se v red, zaključi zgodbo z njim in začni živeti.

nisi ravno vsega povedala..

to je isto kot ena, ki je že tukaj pisala, da je moža po samo 1 letu začela varati z njegovim najbližjim prijateljem, kjer se je po 3 letih izkazalo, ne samo to, tudi otrok je od prijatelja…

po 5 letih se on ločuje, ona pa na zobe meče ob beton, da bi ostal, zakaj že če so od začetka že trije v zakonu???

Meni ni jasno zakaj ne zmorete ljudi spoštovati, niti sebe, še manj moža in obratno…

že 32 let skupaj, 22 poročena in še danes se spoštujeva in trudiva drug za drugega.

ni vedno rožnato, ampak človek mora balansirati..

Good story

Nekaj bi naredila, namesto, da nisi nič naredila!

Imaš moške, ki perejo cote, pomivajo posodo, menjujejo plenic, denar nosijo domov pa jih ženske vseeno prevarajo….

Neumnica, 28.09.2025 ob 16:25

Imaš moške, ki perejo cote, pomivajo posodo, menjujejo plenic, denar nosijo domov pa jih ženske vseeno prevarajo….

tazga kvečjemu prej prevarajo

Bilo mu je dolgčas v vezi, saj se za nič ni rabil trudit. V bistvu ni ceni nič, ni bilo nobenih izzivov. Takega je treba takoj brcnit iz cone udobja, mu dat pentljico na čelo in ga sunit pred vrata drugi še isti dan. Prekint vse stike, razen otrok. Naj pri njej razmišlja, kaj ga je doletelo. Pa naj se drama začne, če mu je bilo dolgčas. Ne pa plazit za njim, ga ujčkat in kazat razumevanje. Sitemu se ne ponuja hrane!

no tema še ni tako stara, pa še jst napišem, dokler se še da komentirat..

90% moških po ene 5…7 letih ne vara zato, ker pač nimajo možnosti…, pa čeprav ima hudo žensko doma za pogledat, to je vsa logika.., tistih 10… mogoče 20% tipov je ajde ok…, kar se tega tiče.., se zgodi, kaj češ…

moški, ko zagleda postavno žensko more po zakonih narave pač takoj pomislit na to v stilu, kako je dobra.., s tem pač pomisli, da mu bi bil že pogovor z njo neka inspiracija v stilu, kot da se pogovarja z boginjo, daleč od tega, da pride do sexa, saj tist ki je realn v življenju dobro ve, kaj vse rabi ženska, da se dol da, pa tud, če je samska in svobodna in,  če ne bi ženska neki sikala med pogovorom oz. če bi pokazala milino in znala poslušat…, preprosto da bolj ne more bit in 1…2… 3 pa je moški zaljubljen v takem primeru..  ampak za vse to moreš imeti čas in dobro voljo žensk, tega pa praktično več ni v današnjem času, ker se je vse v medsebojnih odnosih orng zakompliciralo…, vsi pač sanjajo ideale…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close