se da zmrzniti?
zanima me, če napravim rogljiče ali buhtlje ipd. z marmelado ali lahko to zmrznem? torej napravim gotovo, le da namesto peke zamrznem? in če se da kako jih potem spečem? jih dam takoj peči, ko jih vzamem iz zmrzovalnika ali pa jih pustim odtajati? ali pa je vse to možno le s hrano iz trgovine?
hvala lepa.
Tudi nepečene lahko primerno embalirane zamrzneš. Jaz jih dam na pladenj, da zamrznejo, potem pa jih stresem v vrečko. Ko jih rabim vzamem željeno količino, jih naložim na pekač in pokrite pustim, da se odtajajo in vzhajajo. Najbolje čez noč. Potem pa jih pečeš kot običajno. Torej to je za rogljičke. Buhteljne pa jaz zamrznem kar v pekaču, jih napol odtajane dam v hladno pečico, in ko se pečica greje se buhteljni odtajajo in tudi malo vzhajajo, nato pa jih normalno spečeš. Pečico sprva naravnaš na nižjo temperaturo,tam cca. 150 stopinj, potem pa jo zvišaš.Še imaš slučajno štedilnik s funkcijo odtajevanja npr. Gorenje, lahko uoprabiš kar to, potem samo nastaviš ustrezno temperaturo in naprej pečeš.
Ker je s temi stvarmi kar precej dela, si tako lahko prihraniš dragoceni čas, saj “pacaš” samo enkrat, pa večkrat uživaš.
LP Julija
Forum je zaprt za komentiranje.