Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Se da ugotovit ali je hardware nov, neuporabljen?

Se da ugotovit ali je hardware nov, neuporabljen?

Zanima me ali se da ugotovit ali je hardware v novem računalniku nov oz. neuporabljen (pa čeprav star nekaj let), npr. zvočna kartica, trdi disk…?

Za disk bi se še nekako dalo ugotovit, za ostalo bolj težko (razen iz zgodovine delovanja diska, kar pomeni, da so verjetno delovale tudi ostale komponente, če so seveda v istem računalu)

Sicer pa v tej stvari ne vidim kake hude poante, če je zvočna kartica stara je pač stara, pa naj bo uporabljana ali ne

Morda kaj na internetu izbrskaš po serijskih številkah, sicer pa zvočna kartica ,ki je bila izdelana pred nekaj leti v ZELO vekiki verjetnosti ni več v prodaji. Če je ležala s skladišču je drugo vprašanje, velja pa pogledati za ta model še pri več drugih prodajalcih in videti ali jih imajo še na zalogi. Sicer pa kartici dosti nima kaj biti, razen če jo je dobila strela ali prenapetost, enako velja tudi za druge komponente.
Npr disk danes že kar težko dobiš kake manjše kapacitete.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Da pojasnim zakaj me to zanima: zamenjati nam morajo prenosnik z enakim novim, stari pa je star 2 leti in se bojim, da nam bodo kakšne stare komponente vgradil v računalnik.

Po tem velja podobno. Pojdi po trgovinah in poglej ali jih sploh še prodajajo. Takšne seveda, kot ga imate danes, drugače se pa pozanimajte o konfiguraciji, samo načeloma vam lahko dajo v vaš račonalnik npr. disk enake kapacitete kot ste ga imeli, če vam pa morajo zamenjati računalnik, so vam pa verjetno že itak kaj ponudili. Če je še v prodaji pa ima gotovo vgrajene komponente takšne, kot bi bil nov računalnik za mene.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close