Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se da preživeti z eno plačo?

Se da preživeti z eno plačo?

Upam na čim večjo pomoč z vaše strani in se vam v naprej zahvaljujem.

S partnerjem bova nekaj časa primorana živeti z eno samo plačo. Skupaj sva že 3 leta in se odločava za prvega otroka. Oba si ga zelo želiva, čutiva, da je pravi čas, zelo sva zaljubljena in čutiva, da je to to. On je ločen, zame je vse prvič. Problem je sledeč, da bomo jaz, on in otrok primorani živeti samo z njegovo plačo, ki znaša neto malo čez 2000€. Najema hvala Bogu nimamo, živimo v stanovanju (180 m2), ki mi ga je kupil oče. Pri potovanjih / dopustih nameravava šparati tako, da bova hodila na dopust pozimi v hribe, kjer ima partner vikend in poleti v Dalmacijo, kjer ima hišo. Bodo pač par let vedno ene in iste destinacije. Jaz še vsaj 2 leti ne bom šla v službo, ker se izobražujem.

Saj verjetno se nekako da… Ima kdo izkušnje, koliko je RES težko preživeti z eno plačo?

Ljudje preživijo s 500 evri na mesec. Ali manj. Ne boš verjela.

Seveda se da. Bi pa jaz na vajinem mestu počakala z otrokom.
Je pa afnasto reči “bomo pač par let letovali na isti destinaciji”.
Pravzaprav nasploh ne načrtujta otroka. Pri taki miselnosti bo dvakratni revček.

Odgovor na objavo uporabnika
Matematika, 06.01.2025 ob 18:02

Seveda se da. Bi pa jaz na vajinem mestu počakala z otrokom.
Je pa afnasto reči “bomo pač par let letovali na isti destinaciji”.
Pravzaprav nasploh ne načrtujta otroka. Pri taki miselnosti bo dvakratni revček.

In zakaj bi čakala, če se imava nadvse rada in si ga oba zelo želiva?

Torej še študiraš. Najprej dokončaj šolo, nato pa naprej. Si želiš biti 100 % podrejena partnerju?  Sicer pa, seveda se da preživeti tudi z eno plačo, ampak ali ti bo “cena”, ki jo boš plačala ta to všeč?

On je locen in z otrokom od prej ali brez? Zakaj je locen?

Si poleg zelje tudi premislila kaj vse otrok prinese? Imas back up plan, ce se zalomi?

Jaz pred koncem solanja ne bi imela otrok, ce se ravno nenacrtovano ne zgodi … otrok prinese veliko lepega, a tudi tezkega.

Če pa misliš, da se ne bo dalo preživeti z eno plačo imata varianto, da  prodata vikend ki je v gorah, v dalmaciji pa hišo, in živita kot kralj in kraljica.

Aja, kot vidis, se mi vprasanje o placi niti ni zdelo bistveno, in sem pozabila odgovorit.

Meni se zdi, da moras pri takem znesku bit kar preudaren, da prides skoz (ob dosti stroskih z otrokom).

Partner ima hišo v hribih in v dalmaciji?! Stanovanje 180 kvadratov je kupil tvoj oče?

Torej imata očitno dobre “vire” denarja, ki vama še lahko pomagajo.

2000 evrov neto nekateri pari, kjer oba delata, nimajo toliko.

Obe hiši, se lahko oddajata v turistične namene.

Tako, da je moj odgovor preprost. Vajinemu otroku ne bo popolnoma nič manjkalo.

Lep dan

Hvala vam za odgovore, 06.01.2025 ob 17:57

Upam na čim večjo pomoč z vaše strani in se vam v naprej zahvaljujem.

S partnerjem bova nekaj časa primorana živeti z eno samo plačo. Skupaj sva že 3 leta in se odločava za prvega otroka. Oba si ga zelo želiva, čutiva, da je pravi čas, zelo sva zaljubljena in čutiva, da je to to. On je ločen, zame je vse prvič. Problem je sledeč, da bomo jaz, on in otrok primorani živeti samo z njegovo plačo, ki znaša neto malo čez 2000€. Najema hvala Bogu nimamo, živimo v stanovanju (180 m2), ki mi ga je kupil oče. Pri potovanjih / dopustih nameravava šparati tako, da bova hodila na dopust pozimi v hribe, kjer ima partner vikend in poleti v Dalmacijo, kjer ima hišo. Bodo pač par let vedno ene in iste destinacije. Jaz še vsaj 2 leti ne bom šla v službo, ker se izobražujem.

Saj verjetno se nekako da… Ima kdo izkušnje, koliko je RES težko preživeti z eno plačo?

Reveži glih niste, dobro si ti uhvatala ločenega. Seveda bo šlo.

Z 2000 € in svojo streho nad glavo se pa res da preživeti. Tudi na dopust boste lahko šli. Seveda se da. Srečno. 🙂

Hvala vam za odgovore, 06.01.2025 ob 18:03

In zakaj bi čakala, če se imava nadvse rada in si ga oba zelo želiva?

Odgovore si preberi kar takoj spodaj.

Nisi samostojna

Med študijem boš slaba mama

Želja še ne pomeni realne opcije. sposodi si enega dojenčka za en teden in potem povej, če si ga res želiš

Si premlada in naivna, pa še lovača povrhu.

Grenivka422, 06.01.2025 ob 18:02

Ljudje preživijo s 500 evri na mesec. Ali manj. Ne boš verjela.

Za ta denar ZELO TEžKO preživijo, pa tudi živijo… Beda.

Nenehno iskanje hrane, znižane v Merc. za 50%, v Lidlu pa le 20% (zadnji dan pa – 50%).

Ljubljanska tržnica = katastrofa za upokojensko denarnico.

Samski upokojenec v Ljubljani rabi za skromno življenje 1000 evrov…

Nasvet za avtorico teme: julij + avgust oddajajte hiško. 6000 – 7000 evrov. Čistega.

Razen če ni na zelo slabi lokaciji…

Če si študentka si za čas trajanja starševskega dopusta lahko urediš starševski dodatek, mislim da je slabih 500€ na mesec.

https://www.gov.si/teme/pravice-ob-rojstvu-otroka/

Imela sva dohodek 1500 eur, 2 otroka in 2 kredita pa sva preživela.

Se pa ne spominjam rada tistih časov (in tudi na morje sva šla v najem).

razvajeni polnoritneži seveda ne morejo. taki vedno najbolj jamrajo, tako so bogi depresivni bla bla blaaah..

obična raja na minimalcu in v najemu lahko. vsaj polne riti pričakujejo od njih da morajo preživeti in ne smejo jamrat.

jap, tako je stanje.

Jaz mislim, da je ta post provokacija. Ali pa naivno (butasto) vprašanje nezrele ljubice, ki računa na to, da jo bo njen ljubček (ki se je zaradi nje ločil) preživljal? Vikend v hribih, vikend na morju, 180 m2 stanovanje, ona pa še študira, ampak ji delajo hormončki in bi kar rada otročka, pa se sprašuje, ali bodo z 2000 EUR preživeli? Kako pa preživi zdaj? Ali ve, kako je študirati ob dojenčku? Ali je njen ljubček pripravljen na to, da bo hodil v službo, rihtal otroka, kuhal in pral, ona pa se bo izobraževala… Raje se naj to vpraša…

O t nm b, 06.01.2025 ob 18:12

On je locen in z otrokom od prej ali brez? Zakaj je locen?

Si poleg zelje tudi premislila kaj vse otrok prinese? Imas back up plan, ce se zalomi?

Jaz pred koncem solanja ne bi imela otrok, ce se ravno nenacrtovano ne zgodi … otrok prinese veliko lepega, a tudi tezkega.

Je ločen ampak BREZ otrok.

Ločil se je, ker prvi zakon ni bil tisti pravi.

Chat633, 06.01.2025 ob 18:48

Jaz mislim, da je ta post provokacija. Ali pa naivno (butasto) vprašanje nezrele ljubice, ki računa na to, da jo bo njen ljubček (ki se je zaradi nje ločil) preživljal? Vikend v hribih, vikend na morju, 180 m2 stanovanje, ona pa še študira, ampak ji delajo hormončki in bi kar rada otročka, pa se sprašuje, ali bodo z 2000 EUR preživeli? Kako pa preživi zdaj? Ali ve, kako je študirati ob dojenčku? Ali je njen ljubček pripravljen na to, da bo hodil v službo, rihtal otroka, kuhal in pral, ona pa se bo izobraževala… Raje se naj to vpraša…

Niti ne vem, zakaj na take idiocije odgovarjam, ampak naj ti bo.

Moj partner si zelo želi otroka, stanovanje kjer bivava je moje (ne razumem kaj ima sicer veze ampak OK), če sva do zdaj hodila na vikend v hribe ali pa v Dalmacijo res ne vem, zakaj zdaj več ne bi? In ja partner mi bo ogromno pomagal pri gospodijstvu, ima tako službo, da lahko dela od doma.

Nič ti ne manjka.Si se vprašala kako živijo v Afriki, Indiji v ameriških favelah? Tudi pri nas ima marsikdo manj kot ti!

Od cesa zdaj zivis?

Kdo ti placuje stroske za 180m2 stanovanje?

Za vajin lajf-stajl in stroske treh nepremicnin je 2k evrov premalo, otroka si zal ne moreta privoscit.

Res je, takim se pa divim.

Poznam družino, ne tko dolg nazaj, isti primer, celo 2 šoloobvezna otroka, pa sam 1 plača v hiši, takrat cca 700€. Si pršu k njim, vse so imel, postregl te z vsem živim. Vsak let 2x na morje na dopust, je pa to res da njihov vikend.

Ena južna neprijavljena, 06.01.2025 ob 19:54

Res je, takim se pa divim.

Poznam družino, ne tko dolg nazaj, isti primer, celo 2 šoloobvezna otroka, pa sam 1 plača v hiši, takrat cca 700€. Si pršu k njim, vse so imel, postregl te z vsem živim. Vsak let 2x na morje na dopust, je pa to res da njihov vikend.

Eh spet citiranje, namenjen Grenivki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close