Se da dobit zaposlitev ta čas
Imam sredno šolo, do sedaj delal preko šs, izkušnj nimam črno na belem, se da dobit delo v roku 1 meseca, prijavljen sem na mojedelo, zaposlitev, iščem delo preko zavoda….iščem delo za polni delovni čas, domači privatniki rabijo samo za kakšen dan, pozimi nimajo dela….hodim ven, v hribe z različnimi ljudmi, iščem prijatelje preko facebook-a, sem aktiven a na žalost mi noben ne more pomagat, delo bi me čakalo samo v proizvodnji…no vsaj to pa še to 40km stran, kar dvomim, da bi me vzeli, zaradi prevoza.
kaj pa tujina, si kaj razmišlajl o tem?
Kako pa to veš, če niti ne vprašaš? Ti mogoče misliš, da je na take službe naval, ampak delodajalci pa že zdaj jamrajo, da ni ljudi. Naval je samo na cosy pisarniške službice. Tam se ti prijavi pa po sto ljudi ali še več.
Žal poznam fanta, ki je že dolgo brezposeln. In mu potem mu rečeš, zakaj pa ne vzameš vsake službe? In odgovor: Ampak jaz sem inženir.
Ja, inženir nekega x faksa, ki jih nihče ne rabi ali zaposluje. Delat je pa treba.
Ker je polovica teh trajno nezaposljivih ali pa tistih, ki so lani na veliko odhajali na čakanje (in so imeli po starem zakonu upokojitev predvideno v l. 2011 ali 2012), ker so se bali, da se sicer po novem pokojninskem zakonu ne bodo mogli upokojiti v tako kratkem času.
Preostalo skoraj polovico pa sestavljajo:
– mladi brez izkušenj, ki nočejo poprijeti za začetniško delo, ampak bi kar štartali na vodili poziciji,
– tisti, ki nimajo prevoza in so odvisni od javnega prometa, ki ni vedno naklonjen delovnemu procesu, žal,
– tisti, ki se jim ne ljubi delati (vidim kar nekaj takih mesečno … ali pa imam z njimi imaginarne razgovore – take, ki so dogovorjeni, pa se jih potem ne udeležijo in tega ne sporočijo in tako odvzemajo čas nekomu, ki bi se ga udeležil …)
– tisti, ki se jim ne ljubi voziti v službo, ki ni pred nosom,
– tisti, ki živijo v regijah, kjer so možnosti zaposlovanja bistveno manjše (Štajerska, Pomurje, Kozjansko, Bela krajina, …), stroški prevoza pa za delodajalca tako visoki, da si jih ne more marsi kdo privoščiti (npr. relacija LJ-MB).
To je malo karikirano, resnica pa – če le poznaš koga na Zavodu, ni prav daleč. Sicer pa je bil kakih 14 dni nazaj tovrsten članek tudi v Delu in je pisalo skorajda isto.
Seveda je nekaj tisoč tudi takih, ki gredo na Zavod in hitro najdejo službo … za take se delodajalci včasih tudi “stepemo”. Ali obrišemo pod nosom.
Sicer pa Miha26, v svojem prvem postu sem te vprašala, kaj iščeš, kje iščeš, kaj bi počel, pa nisem zasledila odgovora. Če so tvoje prijave tako temeljite, potem se ne čudim, da dela ne najdeš.
Niso pa bila moja vprašanja samo retorična, morda bi ti lahko kaj pomagala ali pa ti svetovala. Se mi je zdelo, da ker sprašuješ na forumu, da si boš pustil kaj svetovati, pa vidim, da še na osnovna vprašanja ne znaš, nočeš ali ne želiš odgovoriti.
Napisal si le, da ti ne bodo plačali prevoza 40 km v eno smer. S tem podatkom ti pa žal res ne morem prav nič pomagati.
Forum je zaprt za komentiranje.