Scenic ALI…POMOČ-NUJNO!!
Hojla! Potrebujem pomoč pri nakupu novega avtomobila. Vsak nasvet mi bo zelo prav prišel!!
Ker se bo družina kmalu povečala, razmišljamo o nakupu večjega vozila s klimo in večjim prtljažnikom. Razmišljam v smeri Renault Scenic 1,6 16V ali Ford Focus karavan (tudi o Opel Astri karavan sem že razmišljala) in enostavno ne vem, za kaj bi se odločila…..Namreč cena bi se naj gibala do največ 2.100.000, letnik 2000.
Scenica za tako ceno skoraj ne dobiš, ker je vse dražje, kar se pa tiče Forda pa pravijo, da pije olje in bencin (imate kakšne izkušnje???), Astre pa bi naj bile neudobne za vožnjo (??).
Kaj pravite???
Nujno bi potrebovala kakšen nasvet.
Priporočajo zelo Renault Scenica 1,9 dizelski motor, vendar so cene preveč visoke (nad 2.500.000). Kaj pa Scenic 2,0 ? Ta pa je še večji požeruh, kaj?
Sem laik na tem področju, poslušam le nasvete in mnenja drugih, da si ustvarim svojo sliko….
PROSIM ZA POMOČ!!!
Lani sem prodal Scenica 1.6 RXE za 2,2 M. Luškan avto, pije 8,5 l, srednje velik prtljažnik, mehek v ovinkih. Okvar kar precej, od sklopke (menjava) do odlomljenih amortizerjev, da niti ne omenjam tipala nečesa, zaradi česar je avto obstal na parkirišču, pa odlomljenih amortizerjev pri povsem družinski vožnji.
Če ne rabiš avtobusa, bi bila mogoče boljša izbira astra karavan z dizlom. Imajo pa enoprostorci seveda šarm, ki se mu je težko upreti.
Ford focus karavan je glede na ostale forde in podobne avte drugih znamk zelo hvaljen. Ima ga tudi moj oče in o kakšni pretirani porabi niti bencina niti olja ni govora.
Aja, upoštevaj tudi to, da ima scenic bistveno manjši prtljažnik od karavanov in boš notri spravila otr. voziček, kaj dosti drugega pa že ne več.
Ker tudi jaz kupijem nov avtomobil sem med drugim probala tudi Scenica, vendar me ni navdušil. Zdi se mi premajhen glede na druga vozila, ki so glede cene in zmogljivosti v njegovem rangu.
Kaj bi ti priporočala, ne vem, ker drugih, ki jih naštevaš nisem sprobala (niso po mojem okusu), zagotovo pa Scenica ne bi kupila.
Želim ti dobro izbiro in ne hiti pri nakupu, raje se odpelji do prodajalcev in sprobavaj avtomobile, ki jih z veseljem dajejo na probo.
Kaj pa Picaso z ful opreme, pa še dobra akcija je (cca 4 milijone)????
Pri Avtomerkurju na Samovi ulici jih dajajo na probno vožnjo.
Smo mlada družina z majhnim dojenčkom in smo se odločali med Picassojem in Berlingom HDi. Oba imata dosti prostora, velike prtljažnike, sta prilagodljiva in imata odlične dizelske motorje.
Picasso je res pol mio. dražji, boljše opremljen in kvalitetnejši. Berlingo ima večji in bolj prilagodljiv prtljažnik, bolj na otroke neobčutljivo plastiko, je bolj hecen in kar je zakon pri majhnih otrocih – ima dvoja drsna vrata.
Midva priporočava Berlinga HDI (zdaj akcijska cena 3,2 mio, rabljeni 2001 HDi so od 2,0 – 2,2 mio sit) klimo ima vsak, doplačajte za ABS. Imava tudi nosilec za kolesa, ki pride na zadnja dvižna vrata. Poraba 5,5 -6,5 L/100 km, ogromno prostora nad glavami, na zadnjih treh enakih sedežih, v prtljažniku pa itak.Škoda, da pri nas ni na voljo el. platnena streha, kot je bila pri prvih modelih.
Zavarovanje tega kombiniranega vozila je pri zav. Generali cenejše, kot pri osebnem avtomobilu – s 50% popusta znese okrog 53.000 sit. Servis na vsakih 20.000 km, cena delov in servisa zmerna in avti so zelo zelo zanesljivi.
Lahko izbirate tudi med kangoojem, doblotom, partnerjem in podobnimi.
Ja, odvisno kaj ti je bolj pomembno lepota ali funkcionalnost. V najin prtljažnik gre otroški voziček asahi shirocco z košaro brez zlaganja. Iz Ikeje sem si pripeljal omaro 2,2 metra dolžine!!
Za pralni stroj ali TV prav tako ni bilo problema, celo vrtno garnituro iz ratana sem dostavil dedeku: dvosed, 2 x stol in miza okrogla ter mehke blazine.
Meni so pa recimo na pogled bolj prijazni kesonarji. Sam vozim Kangoo in mi ni bilo še niti sekunde žal da sva ga kupila. Vožnja s kesonarjem je res bolj neudobna vendar utdi precej manj stresna. Nikoli se namreč ne obremenjujem z neumnimi prehitevanji, ker pač ne gre in niti ne razmišlajm o tem. Pri prejšnjih avtih sem se pa velikokrat zalotil kako sem postajal nervozen, če nisem mogel takoj prehiteti malo počasnejše vozilo pred seboj.
Prtljažnik res zmaga pri teh avtih: pes v svoji košari in otroški voziček Quinny, ki ni ravno majhen sta v prtljažniku, pa še je prostor. Moj naslednji bo sigurno spet kesonar.
En prjatu pa je povedal zelo smešno ime za te avte. Rekel je da se vozim naokoli s “kapelco”.
LP, Tilen