Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Scenic 1.5dci

Scenic 1.5dci

Prosim če mi odgovorite lastniki vozila kako kaj motor? Avto bi rabili za mestno vožnjo in 2 krat na leto na dopust.
lp Primož

Živjo stef!
Po neki sreči smo kupili Scenic-a 1.5
Lahko rečem samo to, da je avto krasen, prostoren, kljub zmernim dimenzijam, in če voziš zmerno, je motor 1,5 popolnoma dovolj
Te dni smo se vrnili z dopusta in prvič letos smo spravli brez težav v avto vso potrebno kramo in še prostora je bilo. Porabo ima okoli 5 l ne glede kje voziš, mesto ali odprta vožnja
Sploh je fino, ker sediš malce višje……
Če je dilema o nakupu….jaz ne-bi več okleval!!!!

Lep dan!
Andrej

Andrej hvala za izčrpne informacije.
lp Primož

sam bi vzel bencinarja za tako malo km

tudi jaz

Mi letno naredimo cca.35-40.000km, in smo prejšnji model scenica 1,6bencin zamenjali za sedaj 1,5dci in smo zadovoljni, sicer se malce pozna da motor ni tako močan a odvisno za kakšno vožnjo ga rabiš.Mi smo zelo zadovoljni!

Jaz bi na tvojem mestu vzel bencinarja, sploh, če je diesel motor narejen pri Renaultu. Za 1.5 sicer res ne vem, ampak pri 1.9 diesel je bila popolna katastrofa…

Jaz vozim Scenic že od leta 97.
Vozil sem bencinarje in dci je. Zadnji je 1.5 dci 85KM in moram reči, da je Renault naredil dobre dizel mašince. Poraba je 4.7 l/100km in ni glasen motor. Močno priporočam. Za bencinarja si omisli kar cca 2-3l večjo porabo. Za malo km/leto , bencinar čisto OK, drugače pa dizel.

Lp

New Report

Close