Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek sazas, zavod, rtv prispevek

sazas, zavod, rtv prispevek

Kaj se da narediti, da sazasu ni potrebno placati prispevka za predvajanje avtorske GLASBE? Imam friz. Salon in bi vrtela nek CD tuja glasba, kolikor mi je nekdo razlozil nima nihce pravico meni stikat po salonu razen ce ima potrdilo za preiskavo. Problem pa ni v placevanju enega prispevka to potegne za sabo se dodaten strosek rtv prispevek in se prispevek zavoda spet za javno predvajanje in ni mi jasno zakaj hoce imeti sazas za avtorsko predvajanje glasbe npr cd. Stolp za 6 mesecno predplacilo kar 132 eurov in zavod spet hoce imeti za fonogram denar. Ampak kako lahko sazas zahteva placilo za tujo avtorsko delo, ki nima pri njih zascitenih pravic?

Če imaš frizerski salon SAZAS-u po moje ni treba plačevat prispevka, saj se ta prispevek plačuje samo v primeru, v kolikor vrtiš oziroma predvajaš glasbo v javnem prostoru za razvedrilo gostov (to plačujejo gostinci, za frizerje pa še nisem slišala). Najboljše da vprašaš na Obrtni zbornici.

Moraš pa plačat prispevek RTV (kljub temu, če le-tega že plačuješ doma) in sicer moraš radijski sprejemnik prijavit, da ga uporabljaš v poslovnem prostoru, in za svoje potrebe (ne za razvedrilo strank :)))

Mislim, da je tako, ker jaz imam v pisarni radio in plačujemo prispevek le RTV okrog 3,50 eur.

a tvoje storitve v tvojem saloni strankam ni treba plačevati?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close