Savudrija – pretepli Slovenski par
Julij Cezar, 17.08.2025 ob 13:05
Neprijavljena, 17.08.2025 ob 13:00
Najprej razčistimo osnove. Na Htvaškem tako kot pri nas ni zasebnih plaž, so javne. Torej ne gre za hotelsko plažo. Varnostniki hotela na javni plaži nimajo čisto nobenih pooblastil.
Večina pijanih je zelo glasnih, če jih par skupaj se to še potencira. Eni znajo bit tudi zelo zateženi, nadležnni, bevskajoči. In ja, če so bili moteči v vikendu, so bili moteči tudi do hotelskih gostov.
Varnostniki bi jih lahko opozrili in prosili da odidejo. Če tega niso bili pripravljeni narediti, se pokliče policijo.
Vsako nasilje s katerekoli strani je nesprejemljivo. Pika. Ni nobenega ampak. Pač ne pretepamo drugih, ki gobcajo neumnosti ali gledajo kot nam ne paše, ne izgledajo po naših merilih, so narodnosti, ki je ne maramo, ne delajo stvari, ki jih od njih zahtevamo,…
Pa še nekaj to da vas niso pretepli, še ne pomeni da ni nacionalizma in da ne obstajajo psihopati. In ja v Istri kar dosti domačinov Slovencev ne mara. Ampak večina ni nasilna, ampak se nestrpnost čuti. Pa če si to prizmate ali ne. Pa da ne bo pomote, niso vsi taki.
pises bedarije….varnostnik nima pooblastil na t.i javni plazi?za koncesijo se nisi slisala?ldpa beseda ki jo posuzuje drzavns mafija da takim naivnezem kot si ti proda zgodbo o t.i javnih plazah…pojem na katerega se ti obesas izvira iz starega rima in si ga tako ti kot drzava napacno intetpretira…in na koncesionarskem delu se kako imajo varnostniki pravivo delat red….bo zdaj jasno?
Še enkrat. Na Hrvaškem so vse plaže javne, ni več nobebih koncesij. Imajo zelo strog zakon kar se tega tiče, ampak eni še vedno delajo po svoje. Kot so npr. kakšni hoteli, lastniki apartmajev ali lastniki ležalnikov. Lastijo si nekaj kar ni njihovo. Ravno tako kot brisačarji.
In zato barnostniki na javni plaži niso imeli nobenih pristojnosti.
zgodovina je to, 17.08.2025 ob 13:44
samski cinik, 17.08.2025 ob 08:36
Lepo vas prosim. na svetu sem že nekaj časa. pa smo bili stari 18, pa šli v disko v Poreč, brez problema.
Nikoli v mojem življenju, ki gre skoraj proti Abrahamu, me ni noben varnostnik hotel tepst. Kaj šele ven vrečt iz diskača. Kaj šele kaj drugega.
Moje prepričanje je kar tako, da take “žrtve” same izzovejo take incidente.
Takrat pač ni bilo v Poreču Vukovarcev, Slavoncev, Hercegovcev in ostalih “branitelja.
Zdaj je krepko drugače.
Sem malo starejsa od cinika in so bili v tistem casu Porecu sami bilderji s sahovnicami, obritoglavci, vsi za dom spremni.
Pa se takrat je bil hrvaski nacionalni ponos v visavah, prvo Hrvat, pa dolgo nic, potem pa mogoce kdo drug, a raje ne, tak cas je bil takrat.
Pa nismo imeli nobenega incidenta, ceprav smo ga na polno zurali cela piletja v Porecu in Puli.
javno dobro haha, 17.08.2025 ob 13:12
Hja, dostop do morja velja za javno dobro, ampak tudi v Portorožu imajo hoteli “svoje” plaže, kar pomeni, da so plaže urejene in opremljene, čiste. Ljudje sicer lahko plažo prečkajo, lahko tudi uporabijo ležalnike, ampak jih morajo plačati. Ne smejo pa po tleh pogrniti brisač in se iti ciganski tabor. Logično. Nekdo za te plaže skrbi, jih čisti, pospravlja ležalnike, streže goste hotela, ki so plačali za urejeno plažo….
Tudi Slovenci odganjajo domačine – Istrane iz “svojih” plaž ob vikendih v Istri. Da ne bo pomote. Tako da tu jaz ne bi preveč “pravic” omenjal, ker k “pravicam” sodijo tudi “dolžnosti”, predvsem normalno obnašanje brez pijanskega vreščanja.
Slovenceljnu pa ja ne moreš reči da ima kakšne odgovornosti! Da bi bil uvideven, prijazen in kulturen?! Saj ga bo še kap!
Anonimno 4924, 17.08.2025 ob 01:19
ko vse veš, 17.08.2025 ob 01:12
Anonimno 5796, 17.08.2025 ob 00:52
vse jasno zakaj, 17.08.2025 ob 00:36
Tina in Marina, 16.08.2025 ob 22:05
zanimivo res, da samo Slovence pretepajo na Hrvaškem.
poljakov si ne upajo, ker so jih že dobili po pi.ki
A seveda. Obnašat se naučte ko kam greste, pa ne bo težav.
kaj točno je bila tukaj težava z obnašenjem?
Prid na moje dvorišče srat in gobcat, boš jih enako fasalo. Vsi so potem uboge nedolžne žrtve. Kaj so pa počeli, da je do tega prišlo, pa ne bodo povedali.
Tvoje dvorišče?
Pa saj so bili na javni plaži. Niso razgrajali, samo bili so tam.
Kot če bi bili na pločniku pred neko trgovino in bi se varnostniki spravili nate, ker bi stal na pločniku? Bi ti bilo OK?
Neprijavljena, 17.08.2025 ob 14:47
Še enkrat. Na Hrvaškem so vse plaže javne, ni več nobebih koncesij. Imajo zelo strog zakon kar se tega tiče, ampak eni še vedno delajo po svoje. Kot so npr. kakšni hoteli, lastniki apartmajev ali lastniki ležalnikov. Lastijo si nekaj kar ni njihovo. Ravno tako kot brisačarji.
In zato barnostniki na javni plaži niso imeli nobenih pristojnosti.
vedno znova pises bedarije, varnostnik se kako ima pravico delat red….cudno da je pred parimi dnevi ko je bila prireditev v kampu v ankaranu na javni plazi bil varnostnik…ti ne locis osnov niti pojma t.i javnega dobra…to je termin ki so si ga izmislili rimljani pred 2000 leti da ne bos mislila da je to pogruntavscina slo leviccarjev….kar pa je v pravnem redu paradoksu…namrec nihce si ne more lastiti tega…po tej logiki si ga ne more niti drzava…na hrvaskem imajo koncesije, imajo varnostnike, in se to ti frulica…ne vem ce ti seze spomin tako dalec pa ti ga bom osvezil….leta 94, ce se ne motim al 95 je v fiesi nekdo zaklal enega mariborcana….jaz sem bil cca 3 tedne po tistem dol…ko je padel mrak so varnostniki vse pregnali z urejenega dela plaze…ne policija, varnostniki, lahk si bil na divjem delu in se drl, na urejenem delu nisi imel ponoci kaj iskat in delat kraval…kot primer…
Izgleda nimajo na Hrvaškem urejene zakonodaje kar se varovanja tiče pa lahko po mili volji varnostne opice že precej v letih, s kriminalno zgodovino, sproščajo svoj manjvrednostni kompleks nad mladino. Se bo moral zgodit spet kak Global, primer izred nekaj let, ko so nekega mulca varnostniki tako nabutal, da je ta umrl. Pazi to, pet ” junaških” (ne)varnostnikov na enega ubogega suhljatega mulca. Vau…Velike mišice in prazna glava-tipično za te butalce.
Druga stran zgodbe.
Resnica je nekje vmes. Pijani in samih sebe polni razgrajači in agresivni varnostniki. Posledice pa vidimo, kakšne so.
Anonimno 5716, 17.08.2025 ob 01:45
ko vse veš, 17.08.2025 ob 01:26
niso bili na tvojem ne na njihovem dvorišču…si boš še kaj drugega izmislilo?
Ti si bilo zraven, da veš, kako ni bilo tipičnega slovenskega gobcanja in provociranja na posesti v lasti hotela, kjer nista imela kaj iskat? Znano je, da se domišljavi Slovenci znajo zelo lepo obnašat v tujini. Kaka je celo bila v medijih, ko je pijana po povzročitvi prometne nesreče zmerjala policiste in celo enega ugriznila. Sama uglajenost in olika vas je, ko kam greste. Zato jih fašete po gobcu.?
Video pokaže veliko ampak nič od tega kar ti praviš
en t(r)ip, 18.08.2025 ob 02:29
Naslednje leto bo treba bojkotirat Hrvaško – pa se bodo hitro lepše obnašali.
Definitivno pa bojkotirat Kempinski Savudrija – zakaj bi sploh Slovenec tja hodil, ko ima na drugi strani piranskega zaliva boljšo uslugo in korektnejšo ceno 🙂
Socialkar mon lenuhi itak nikamor ne hodite. Ne rabiš ničesar bojkotirat.
dajte dajte samo nabijate usi..
pravkar prispel iz dopusta , 14 dni brez ene same težave vsi so nas imeli radi in nas stregli kot gospode..in ja sem bil v istri !! ampak ja vi slovenske opice se ne znate obnašat.. ljubljana in maribor to so ene največje hiene kaj jih lahko spustiš na plažo.
pol pa se čudite da jih dobite po klunu .. še jas bi vas nagarbal v tem času najraje par komadov .
froce si naučite manir in osnovnih kultur! enega domačina ne vidiš da bi norel s tem kamenjem tako kot vi budale pa razgrajanje dretje po plažah. nimate ene osnovne kulture da človek se pride spočit na plažo ne poslušat vašo pijanoi zverinsko dretje in frustracije vaših frocov.
pa te vaše nehigienske fore golega froca v vodo tega domačina enega ne vidiš pa bruhaš no ni čudno da vas noben nima rad če se meni gravžate pa sem slovenec!
da ne govorim o smetenju pa ste res eni packi ni čudno da imate težave povsod kam pridete…
tam si vzamete kredit za ta 1 teden dopusta pol pa mislite da ste vi tam glavni doli pa da se vam vsak mora vklanjat zato ker ste vi pač zapravili 1000 eurov.. haha sram mej e da sem slovenec ker to kaj vi počnete je živi obup.. da o nemcih niti ne govorim to še je le nacija za sebe
ma da sem hrvat vam nabijem 300 eur nočitev pa pol pridite.. al pa kar na veliko slovencem vstop prepovedan ker kako se pa vi obnašate ni čudno da nas ne prenesejo..
Kako bi pa vi reagirali, da vam dva najedata z vsem mogočim ter še polne ‘kante’, ki vam zadajo poškodbe take ali drugačne, reagirali? Čakali, da vam sod na glavo pade? Če je nekdo vzhičen, agresiven in še žaljiv in ga verbalno ne ustaviš, je morda treba potem na trdo prijeti do prihoda drugih, ki urejajo javni red in mir. In če je ob tem upiranje zaradi razgrajaštva, pride pa tudi lahko do poškodb. Lahko zgolj predvidevam oz. razmišljam o tem. Nisem bila tam. Od samega zraka se nič ne zgodi, kot omenjeno. Je pa vzgoja ključna. Ko sem bila sicer drugje na Hrvaškem, vse in vsi spoštljivi ter še humor oz smeh. Da pride do incidentov, je pa že tu razbrati, prebrati, kako znate ‘skakati’ nekateri verbalno po ljudeh oz. uporabnikih. Tusti mladec tud ni šel samo na zrak. In bojda je tam marsikaj žaljivega izrekel znotraj lokala. Dajte se vzgojiti. Kako bodo otroci vzgojeni, če nekateri niti tu niste. Nasilja ne zagovarjam, kot rečeno. In kot že povedano, tudi od nekaterih, ne moreš se obnasati, kot da ste sami na svetu ali da je vse vaše. Sedaj je incident v obravnavi, kjer se bodo plati zgodbe odstrle.
Rezi*, 18.08.2025 ob 13:10
Kako bi pa vi reagirali, da vam dva najedata z vsem mogočim ter še polne ‘kante’, ki vam zadajo poškodbe take ali drugačne, reagirali? Čakali, da vam sod na glavo pade? Če je nekdo vzhičen, agresiven in še žaljiv in ga verbalno ne ustaviš, je morda treba potem na trdo prijeti do prihoda drugih, ki urejajo javni red in mir. In če je ob tem upiranje zaradi razgrajaštva, pride pa tudi lahko do poškodb. Lahko zgolj predvidevam oz. razmišljam o tem. Nisem bila tam. Od samega zraka se nič ne zgodi, kot omenjeno. Je pa vzgoja ključna. Ko sem bila sicer drugje na Hrvaškem, vse in vsi spoštljivi ter še humor oz smeh. Da pride do incidentov, je pa že tu razbrati, prebrati, kako znate ‘skakati’ nekateri verbalno po ljudeh oz. uporabnikih. Tusti mladec tud ni šel samo na zrak. In bojda je tam marsikaj žaljivega izrekel znotraj lokala. Dajte se vzgojiti. Kako bodo otroci vzgojeni, če nekateri niti tu niste. Nasilja ne zagovarjam, kot rečeno. In kot že povedano, tudi od nekaterih, ne moreš se obnasati, kot da ste sami na svetu ali da je vse vaše. Sedaj je incident v obravnavi, kjer se bodo plati zgodbe odstrle.
Zagovarjanje pretepanja žensk s strani strokovno usposobljenih pretepačev ti ne more biti ravno v čast.
samo nabijanje, 18.08.2025 ob 07:48
dajte dajte samo nabijate usi..
pravkar prispel iz dopusta , 14 dni brez ene same težave vsi so nas imeli radi in nas stregli kot gospode..in ja sem bil v istri !! ampak ja vi slovenske opice se ne znate obnašat.. ljubljana in maribor to so ene največje hiene kaj jih lahko spustiš na plažo.
pol pa se čudite da jih dobite po klunu .. še jas bi vas nagarbal v tem času najraje par komadov .
froce si naučite manir in osnovnih kultur! enega domačina ne vidiš da bi norel s tem kamenjem tako kot vi budale pa razgrajanje dretje po plažah. nimate ene osnovne kulture da človek se pride spočit na plažo ne poslušat vašo pijanoi zverinsko dretje in frustracije vaših frocov.
pa te vaše nehigienske fore golega froca v vodo tega domačina enega ne vidiš pa bruhaš no ni čudno da vas noben nima rad če se meni gravžate pa sem slovenec!
da ne govorim o smetenju pa ste res eni packi ni čudno da imate težave povsod kam pridete…
tam si vzamete kredit za ta 1 teden dopusta pol pa mislite da ste vi tam glavni doli pa da se vam vsak mora vklanjat zato ker ste vi pač zapravili 1000 eurov.. haha sram mej e da sem slovenec ker to kaj vi počnete je živi obup.. da o nemcih niti ne govorim to še je le nacija za sebe
ma da sem hrvat vam nabijem 300 eur nočitev pa pol pridite.. al pa kar na veliko slovencem vstop prepovedan ker kako se pa vi obnašate ni čudno da nas ne prenesejo..
ZA ‘samo nabijanje’. Tu kjer sem bila – mladi, starejši ter otroci, no eni z otroki res čist v svojem vreščanju z otroki, drugo res spoštljivo, ne glede na starost. Vsi prijazni, in pač ne morem kritizirati. Peščica pa, otroc se derejo kot jeshar, ko lizike ne dobijo. Ampak proti veličini lepega in spoštljivega, je pač zanemarljivo. Do mene so bili zelo spoštljivi Napram, ko greš pri nas na lokalni bus, pa študentarija, kot da sedijo doma v dnevni s suoergami in papučami na zicih. Pol pa prosim, naj se presedjo, kjer so imeli papuče in superge na zicih, se pa hudujejo. ??☺️☺️☺️
sram te bodi, 18.08.2025 ob 13:13
Zagovarjanje pretepanja žensk s strani strokovno usposobljenih pretepačev ti ne more biti ravno v čast.
A Dej no. Meni je v čast spoštljivost in kot taka kot vzajemna. No povej, kako bi reagiral/a, da vate nekdo polne kante meče, s čakanjem, da še sod vate prileti oz pade? Saj sem omenila naprej, ampak si se obesila na provociranje.
Rezi*, 18.08.2025 ob 13:24
A Dej no. Meni je v čast spoštljivost in kot taka kot vzajemna. No povej, kako bi reagiral/a, da vate nekdo polne kante meče, s čakanjem, da še sod vate prileti oz pade? Saj sem omenila naprej, ampak si se obesila na provociranje.
Ga ni razloga (razen da mi ubije nekoga iz družine) da se spravim kot usposobljena oseba na žensko. Že samo da nekdo pomisli in napiše kaj takege pove dosti o tebi.
ko vse veš, 18.08.2025 ob 12:49
Seveda ne pokaže, ker se ni zgodilo. Glede žalitev pa si na nivoju varnostnikov.
Se tudi meni zdi tako,… Hrvatje se zdaj z lažmi izgovarjajo in branijo…
Ko so novinRji pozvali da pokažejo poškodbe,kje so bili napadeni varnostniki, ni bilo odgovorov…
Za varnostnike je samo Hrvaške, ampak tudi naše pa vemo,da si prevečkrat domišljajo da so nekaj več in da se lahko spravljajo na ljudi zgolj iz njihovega ega, ki se skriva pod uniformo in ga želijo očitno nahraniti na nedolžnih žrtvah… Saj tudi pri nas smo videli zlorabe pooblastil varnostnikov, nasilje z njihove strani nad ljudmi, itd.
sram te bodi, 18.08.2025 ob 13:29
Ga ni razloga (razen da mi ubije nekoga iz družine) da se spravim kot usposobljena oseba na žensko. Že samo da nekdo pomisli in napiše kaj takege pove dosti o tebi.
Odgovori, potem pa naprej. Ampak provociraš. Jest te ne bom nabunkala. Ampak provocirati znate. Odgovori si v tem delu, kakšna si. Potem pa naprej. Te bo verbalno prej kdo tu. Pa lep dan.
Rezi*, 18.08.2025 ob 13:43
Odgovori, potem pa naprej. Ampak provociraš. Jest te ne bom nabunkala. Ampak provocirati znate. Odgovori si v tem delu, kakšna si. Potem pa naprej. Te bo verbalno prej kdo tu. Pa lep dan.
Saj sem napisal. Tudi če bi neka ženska vame kante metala (pa jih v dotičnem primeru ni) je ne bi pretepel. Bo sedaj dovolj jasno napisano?
Forum je zaprt za komentiranje.