satelitska tv na pc
Bom pa jaz skušal kaj napisati 😉
Kaj potrebujem da bi lahko spremljal satelitske programe na PC
Potrebuješ satelitski krožnik, satelitski dekoder, video kartico z video vhodom (ali pa TV tuner kartico)
To je nekako to, če želiš gledati samo brezplačne programe.
Če pa želiš gledati plačljive programe, pa seveda še dodatne kartice, itd…
Koliko to stane.
Pojma nimam natančno, ampak mislim da (če imaš računalo in video (ali TV tuner) kartico) potem te pride nekako okrog 50.000 sit.
lp
Napaka Klemen!
Potrebuje računalnik, v računalniku pa posebna kartica… imenuje se skystar2 (okol 15.000sit)… potem potrebuješ še seveda krožnik in pa lnb ter seveda koaksialni kabel, ki pride od krožnika do računalnika…
To je to…
Gledaš pa lahko tako brezplačne kot tudi plačljive TV kanale (sam ne to okol govort) 😉
Nobene napake ni naredil Klemen. Samo da je navedel eno od možnosti, ti pa drugo. In obe sta v uporabi.
V enem in drugem primeru lahko gledaš z opisanim hardwerom samo brezplačne programe. V Klemnovi varianti potrebuješ za gledanje plačljivih kanalov posebne čip procesorske kartice ki dekodirajo signal (možna je tudi varianta s softwerskim dekoderjem, ki deluje v povezavi s TV tunersko kartico), v tvoji varianti pa potrebuješ ustrezen softwer, ki ga naložiš v PC ja. Ampak obe varianti sta relativno slabo uporabni. Lastniki programov namreč kar naprej menjajo zaščitno kodo ali celo kompleten tip zaščite, kar pomeni da si brez plačljivih programov toliko časa, dokler hackerji ne razbijejo nove zaščite. To pa lahko traja en dan ali pa dva meseca…. odvisno od “trdote” zaščite.
Morda kdo ve,kaj potrebujem za digitalno snemanje iz sat sprejemnika,ki pa FireWire izhoda nima le nekakšen rač.priključek,ki se sicer koristi za preprogramiranje SAT sprejemnika.
Pri trgovcu sem se pozanimal za FireWire kartico poleg pa je še kabel,ki pa je le za digitalno kamero.20€ resnično ni drago žal pa ne vem kako spojiti?Ali obstaja adapter?
Če kdo ve kako spojiti FireWire z SAT ali DBT sprejemnikom naj mi to opiše.
Zelo rad gledam kolesarske dirke Tour de Franc, Giro italia ne toliko zaradi tekmovanj
(zame so vsi heroji,ki pridejo na cilj) temveč zaradi živahnosti,atraktivnosti,barvitosti zelene narave in spoznavanja pokrajn.Če snemam na video rekorder so barve lepe tudi ostrina je primerna le veliko število kaset me moti in dejstva,da je potrebno neprestano ustavljati snemanje in nadaljevati po reklamah.Z digitalno tehniko se posname vse, nato pa se v Pinacle studiu “izreže”skrajša in da na DVD. Žal pa slika ne dosega TV standarda je neostra drevesa so spacana,ki pa so bila v direktnem prenosu ostro vidna (digitalna slika z satelita z dobrim sprejemom).
Sosed mi je dejal,da je snemanje z videorekorderjem zastarelo (da sem 100 let za kozami)toda poskušal sem z TV kartico Gigabite Prestige (strašno je prestižna) (kompozit video ali antenski signal pa z kvaliteto slike nisem bil zadovoljen premalo točk) na videorekorderju sem imel lepšo in bolj ostro sliko če prav je zastarel rač tehnika vsaj tista dostopna za normalen žep ne dosega TV standardov.
Ta TV kartica daje le 360×240 točk to pa je premalo,ko se slika na TV raztegne. je neostra.
Seveda sem kartico takoj vrnil trgovcu,da ne mislim videa pošiljati po spletu temveč ga imeti le zase z kvaliteto,ki jo zahtevam!
Tudi standard 720×564 je premalo TV standard ima 625 linij vertikalno potem pa mi sosed reče,da sem “zastarel”.
Malo sem se razpisal upam,da mi bo kdo vedel na kratko svetovati da bi dirke in druge zadeve iz narave imel v praktičnih DVD-ejih ki zasedejo malo prostora.
Pa hvala že v naprej.
Silvester
Forum je zaprt za komentiranje.