sataraš
Huh:)
Ma to je takšna jed, da si lahko jo nekako prerediš po svoje.
Dodaš kakšno začimbo, daš česa več, spet drugega manj. Daš več jajc, morda dodaš še kakšen sir (mozzarela, feta).
Mislim pa da osnovna zadeva je čisto enostavna
Čebula
Paprika
Paradižnik
sol poper
Čebule srednje, paprike malo manj kot čebule in paradižnika največ, vse tinstaš in nato dodaš jajce.
Ampak jaz nevem zakaj nebi tako enostavn ejedi malo popestrili, če lahko:)
Recimo, če daš žlico dobrega balzamičnega kisa poudariš okus zelenjave.
Če dodaš še malo sveže batilike, timjana, rožmarina, pehtaran je okus samo že bolj poun.
Če imaš rada jajaca jih dodaše malo več in še morda malo sira…
Jaz dodam še žlico posušene paprike in svež čili.
Pa še kaj bi se dalo narditi.
V osnovi je še vedno sataraš, ampak malo prilagojen okusu.
Jaz ga naredim takole:
Na olivnem olju prepražim čebulo, potem zraven stresem narezan paradižnik in papriko. Posolim in popopram. Potem to nekaj časa dušim, da se paradižnik razleze in paprika omehča in povre vsa tekočina. Nato dodam kakšen strok česna ali dva in nekaj jajc. Vse to zmešam, da jajca zakrknjejo in postrežem.
Pa dober tek,
Nik@
popravljam http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5745
Imaš rahle psihične probleme ane?
Veš so tudi ambulante za to, da greš tja in se pozdraviš. Bo lažje tebi in okolici okoli tebe, če to urediš.
Samo nasvet – nič slabega ti nočem, prej dobro. Lahko dobiš tudi napotnico in en rabiš sam/a plačati senase in pregleda. Vse se, da samo volja je potrebna. Sem s tabo in ti držim pesti, da se čimprej spraviš nazaj v normalne živlenjske tirnice.
Veš so tudi ambulante za to, da greš tja in se pozdraviš. Bo lažje tebi in okolici okoli tebe, če to urediš.
Samo nasvet – nič slabega ti nočem, prej dobro. Lahko dobiš tudi napotnico in en rabiš sam/a plačati senase in pregleda. Vse se, da samo volja je potrebna. Sem s tabo in ti držim pesti, da se čimprej spraviš nazaj v normalne živlenjske tirnice.[/quote]
Bravo, Aredhel!
Jaz te pa zelo rada berem in veliko tvojih nasvetov sem že uporabila v kuhinji.
A si ti drugače res kuharica po poklicu?
No, jaz pa dodam še malo na kocke narezanih bučk ali malo melancanov. In to je to! včasih naredim redkejšega samo iz paradižnika in jajc, drugič naredim tako, da dodam še bučke in melancane…
Samo nasvet – nič slabega ti nočem, prej dobro. Lahko dobiš tudi napotnico in en rabiš sam/a plačati senase in pregleda. Vse se, da samo volja je potrebna. Sem s tabo in ti držim pesti, da se čimprej spraviš nazaj v normalne živlenjske tirnice.[/quote]
hvala za dober nasvet. vidim, da si dobra na večih področjih.
ha ha brez zamere ampak sem se nasmejala zdej. Pa še res je:)
Sicer pa jaz se z Aredhel več ali manj ne strinjam:) (sorry) ampak to napadanje v vseh temah (očitno si ta teden ti na udaru) je pa sila zoprno.
Čim katera upa pisat s svojim imenom v vseh postih takoj dobi zasledovalce(oboževalce), ki žalijo če se le da in kjer se da. A res nimate drugega dela?
Dejte mir:) Vam kdo ni všeč preskočite…sej zmorete no.
Forum je zaprt za komentiranje.