sarma
Hej,petra! Ce bos res kdaj poskusila tudi z jesprenckom,ti svetujem nekega .ki ga jaz kupujem v Italiji pod imenom” Orzo prelato” ali perlato(vedno zamenjam).Se zelo hitro skuha ;jaz ga dajem tudi v juho,malo manjsa zrnca in ne naredi sluzi..Znanka mi je rekla,da ga imajo tudi pri nas.
Lep vikend z res soncne obale Babi
Sarma z ješprenjčkom? – mmm… Ko bom naslednjič kuhala sarmo bom kakšne 2-3 naredila z ješprenjom. Pri nas doma se sarma kuha zelo počasi. Ne pražim ne riž ne meso, edino malo prepražim čebulo. Vse prekrijem z 2-3 plasta celih listov zelja in jo dam čez noč v pečico na kakšnih 100 stopinj. V jutro me zbudi čudovita dišava. Verjamem da se bo tudi ješprenj skuhal čez nekaj ur. Sporočim!
Lep vikend, Nančika
Hej Babi, v zadnjih mesec dni sem bila skoraj 3 tedna v Sukošanu. Tam pa ne morem na net, čeprav delam v informatiki., zaradi: 1. veliko dela, 2. se zdi neresno pred korisnikom. Tako me je dočakalo veliko neprebranih in zanimivih postov. Sem vesela da nisem zamudila za tvoj rojstni dan. Jutri grem spet nazaj, nisem sigurna če bi bila vesela ali ne, tam delam bolj sproščeno, pa me potem tukaj doma vse dočaka. Cel dan sem v marini, čist pri morju in je čudovito slišiti jarbole (kako se reče po slovenski?) kako “pojejo” drugačne melodije odvisno če piha burja ali jugo. Tomu se veselim, pa sprehodima po plaži zgodaj v jutro in po večerji – vedno kakšna dobra, sveža riba, morski sadeži z testeninam ali rižem … Pa še, tam imam dve mlade punce kot sodelavke in se zelo lepo družimo.
Pri nas ne dežuje, je megla ki se čist počasi diže in odkriva oblake, meni pa nikoli dosti sonca.
Dež me ne spodbudi na delo, najrajše se nekam skrijem z kakšno dobro knjigo.
Pozdravček, Nančika
Hej,Nancika! Se enkrat hvala za lepe zelje!
Jarbol;to je slovensko jambor. Starejsi pesniki in pisatelji pa so tudi uporabljali “jarbol”.
Moje stanovanje je obrnjeno tako,da z balkona dnevne sobe vidim mandrac, z oken spalnic pa marino.In jambori pojejo ,kot pravis ti,ob jugu en zvok,ob burji pa drugacen.To tako lepo uspava.Ni je lepse uspavanke!
In sprehod zjutraj ob morju je balzam!! Ribe ,posebno se morske sadeze, ti pa vsi zavidamo.
Tudi pri nas je vreme tako,da je najlepse se stisniti v kot s knjigo v roki.
No,pa se v kinu je lepo v dezju.Grem gledat “Kajmak in marmelada”,nov slovenski film z Djurom.
Imej se lepo Babi
Babi, hvala. Nisem slišila za ta film Kajmak in marmelada, prav zdaj sem vprašala hčerko če ona ve. Smo dvomile če je to prevod stranskega filma, ali kakšni novi “širše domači” :). Mogoče pride k nama, če ne to bi bil dober razlog da grem v Ljubljano, posebno jo imam rada v adventnem obdobju. Djuro? Je to igralec iz BiH ki zdaj živi v Sloveniji in je igral v filmu “Ničija zemlja”?
Želim ti prijetno nedeljno kosilo, Nančika
Tocno tako!
Djuro je junak te nikogarsnje zemlje.Film je nov,slovenski.
Tanja je v resnici njegova zena ali sopotnica.Pred leti je zastopala Slovenijo
na Eurosongu. Premiera je bila prejsnji teden v Ljubljani.Zdaj vrtijo film tudi na obali. Film je po njegovem scenariju; govori pa o ljubezni med Slovenko in Bosancem. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.