Najdi forum

sarma-meso

Pozdravljene,

naredim sicer dobre sarme, a mesni nadev bi lahko bil bolj rahel, kakšen nasvet?

Hvala.

Moje so bolj trde, če dam v maso preveč riža. Mogoče je to problem tudi pri tebi, tako da naslednjič daj minimalno količino riža.

Ne rabiš imeti ful kompaktno maso, jaz meso (mešano, zadnjič sem imela domače svinjsko, doma mleto ) prepražim na čebuli, suho, brez dolivanja vode ali česarkoli, na olje, čebula in hop meso gor, pražim, dodam začimbe, česen na koncu, ko je meso popraženo 20-30 minut, dodam kuhan riž nekje 1/3 količine mesa (moj ima raje več mesa), potem pa maso ohladim pa dam 2-4 jajca, glede na količino, da ni masa ne suha ne tekoča, pa še peteršilj, suh, svež….kar imam, nato polnim cele liste, le stržen, koc oz. ta trd del, z kladivom za zrezke, potolčem, potem zvijam tako, da maso dam do nekje sredine lista, pa ob strani ne, stranice preklopim na meso in potem na tesno zvijem in dam z koncem na dol, se mi nobena ne razvije……………..potem jih položim na razrezano glavo zelja (test del k so listi premajhni), zalijem z vodo in pokuham, nato nardim v drugem loncu omako, prelijem in kuham in kuham…….ali pa dam za dolgo časa v pečico, ……………..

Če daješ v nadev nekuhan riž, potem računaj, da na vsako pest riža daš vsaj 1 zajemalko vode. rRaje več kot manj.

Morda pa daš preveč jajc?

Sicer pa meni zelo ustreza, če vsaj tretjino mase nadomestim z namočenimi sojinimi kosmiči. Super pride!

Poskusi riž preražiti na čebuli in zaliti s tekočino. Pusti da se riž napne. Ko se masa ohladi jo dodaj mesni mešanici.
Meni tako uspe vedno dobiti rahel nadev in ne zbir in trd.
Lep dan vam želim

Tudi jaz naredim tako, da prepražim riž, vendar brez čebule. Nato ga dodam k svežemu mesu, začinim ter dodam še jajce. Tudi, ko polagam maso na zelje liste ne zavijem zelo močno, da ima riž prostor, ko se napne.

Mogoče je finta tudi v tem, da dajo nekateri v sarmo surovo meso in nekuhan riž, pa se potem to preveč napne, izsuši. Jaz riž malo zavrem, meso pa najprej prepražim in nato zmešam z rižem. Pa so vedno super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close