Najdi forum

Sardinija

Ja res sem se zmotila, Budoni je na vzhodu. Hvala za popravek….

Hmmm mislim da sem bila na plaži Spiaggia del principe. Ampak ni izgledalo tako božansko kot na tvojih slikah . Najbolj me očara prva, tretja in sedma slika,……kot v raju.
Mi smo obiskali veliko plaž, bili smo na Brandinchi (kot v eksotičnih krajih, bela mivka, turkizna barva, voda je pa nizka), La Cinto smo samo pogledali, ker je bila preveč gužva, bili smo tudi na plaži blizu Budonija – Sant`Anna (dolga plaža, voda globoka, turkizno morje, pesek, veliko školjkic po plaži…). Obiskali smo Cala Luno in to peš, v eno smer smo hodili 2 uri, na začetku je res strmo, ampak se je splačalo – voda je spet nenormalno lepe barve, v njej so malo večji ploščati kamni, na plaži so ogromne jame. Tisti dan smo imeli ogromne valove, da je bilo kar grozljivo. No najlepša pa mi je bila Cala Goloritze, do katere smo se tudi kar nahodili, plaža lepa za umret, barva vode, ki se je ne da opisat, voda je presenetljivo hitro globoka (po parih korakih), številne ribe, ……No, ne da se je opisat z besedami.

Upam, da so tudi na jugu tako božanske plaže 😉

Lp

Plaža Del Principe je minutko vožnje od plaže Capriccioli.Na parkirišču se plaže ne vidi,nato pa je pet minut hoje skozi grmovlje in skale po klančku navzdol.Meni se je ta plaža zdela čudovita,ko sem jo prvič videl in tudi fotke so od takrat.Ko smo drugo leto spet prišli pa se mi ni zdela nič posebnega,ker je bilo malo oblačno vreme pa tudi sonce je bilo že nizko.
Mislim,da je barva vode najlepša v jasnem vremenu v opoldanskem času,ko sončna svetloba pada navpično.
Tudi La Cinta se mi je zdela krasna,vendar je res kar precej gužve tam.
Cala Goloritze pa pri nas na žalost ni prišla na vrsto,ker imamo premajhne otroke,ki ne bi hodili eno uro.
Znanec mi je reku,da so na jugu krasne plaže in predvsem zelo prazne.
Lp

Ja ja, potem pa smo bili na plaži Del Principe,… se prav spomnim tega grmovja 😉 . Je pa bilo točno tako kot ste rekli – tisti dan je bilo bolj oblačno vreme čez cel dan, tako da ni bilo tako lepe modre barve. Je bilo ravno tako lepo, ampak ne tako zelo kot na vaših slikah. Tudi ko smo bili na Cala Goloritze je bilo slabše vreme, celo deževalo je malo, pa je bila barva morja še vedno božanska, najlepša kar sem jih videla. Kako bi bilo šele lepo, če bi bilo sončno vreme. Ko bojo otroci zrasti, pa vam le priporočam da jo obiščete, res nepozabno doživetje.

O jugu pa le malo ljudi kaj reče, večinoma vsi opevajo sever.
Zelo lepi pa so tudi ti majhni otoki na severu Sardinije, La Maddalena in drugi. No do tam je pa že malo bolj komplicirano priti, pa tudi glede nastanitve ne vem kako je.

Lp

Mi smo šli na izlet z ladjo na otok La Maddalena z okolico.Res je krasno ja.

Pozdravljeni!

Tudi mi se letos drugi teden v juliju odpravljamo na Sardinijo prvič.Trajekt naj bi rezervirali do konca meseca februarja, zanima pa me naslednje v mesecu aprilu ali maju bi menjali avto zdaj pa ne vemo kako je z to rezervacijo a gremo lahko na trajekt z podatki starega avtomobila ali je potrebno kaj spreminjati.Če ima kdo izkušnjo naj mi javi!!Lp

Letos bomo v sredini julija za 12 dni obiskli Sardinijo (družina z dvema mulcema) in sicer SV predel Olbia tempio. Izpisal sem nekaj kampov, zanima pa me, če ima kdo kake izkušnje iz teh. Cugnana, La cinta, Baia blu la tortuga, Village Saragosa, La liccia, Acapulco, Baia Saraceno ali Capo Dorso. Sem sicer že vse pregledal, najbolj se mi dopadeta po fotkah Acapulco in La cinta.
Hvala in pozdrav!

Ob menjavi avta javiš pisno nove podatke o avtomobilu. Se sklicuješ na karte oz. potrdilo, ki ga prejmeš ob plačilu.

sardinija je ok

Pravkar sm se vrnil iz sardinije…je zanimiva, sicer sm si ogledal samo SV del od san teodora do porto cerva….zanimive so predvsem njihove plaže, ki jih je na pretek….sm bil sicer tudi dvakrat na korziki, ki je sicer meni bolj prijetna…sicer dražja ampak lepa…priporočam obe destinaciji…sam rabiš pa usaj dva tedna…in pa lasten prevoz po moji oceni…cene pa tu d po moje niso dost višje ko na hrvaškem…bil sem že marsikje…tud v grčiji….sam corse je zakon….

Zanima me, kakšni so bili kaj vaši stroški. Zanima me za 14 dni. Pa tisti, ki boste pisali bi vas prosil, da navedete celotne stroške potovanja.

Nikol ne delam kaklulacije stroškov, ne pred ne po potovanju. Ampak kolikor se spomnim, evo: dve osebi, avto, šotor, v predsezoni, junija.
Trajekt je bil okoli 100 evrov, kamp za 10 nočitev malo čez 200 evrov. Kuhala sva sama, parkrat sva šla tud ven jest, na italijanske dobrote (agriturismi v notranjosti so odlična izbira!). V štacunah cene približno kot pri nas, v oštarijah (če glih ne zbereš kakšne fensi variante) tudi najdeš čisto zmerne variante. Tko da za hrano in pijačo ne vem, kolk sva porabila.
Stroške bencina si pa tud sam zračunaš glede na kilometre, na viaMichelin imaš zraven tud cestnine, če hočeš kalkulacijo v nulo 🙂

Mi se letos odpravljamo na Sardinijo in me zanima, če kdo ve koliko km je od pristanišča Olbija do vasi Costa rei oz do kampa Sito Ufficiale ?
Zanima me tudi ali kdo ve kje bi se dalo najeti ugodno apartma na Sardiniji, da je čim bližje kakšni res lepi plaži? Nas je pet, dva odrasla in trije otroci.
Za vaše odgovore se vam najlepše zahvaljujem.Lep pozdrav

Olbija – Costa rei 260 km ()

O apartmajih pa nimam pojma, smo kampisti.

Nekaj odgovorov, na vse pa ne znam odgovorit, ker nisem motoristka:
– povratno karto smo rezervirali januarja, šli smo sredi julija. Cenovno se je to izplačalo. Vzeli smo kabino, bilo je super, saj si zjutraj spočit, pa še eno doživetje več je
– spiš lahko na palubi, vendar ni miru, pa tudi udobno ne preveč, vse seveda odvisno od gužve. Eni so imeli s sabo spalne vreče in spali po tleh. Se preživi, a je tako tako.. kakor pač za koga, ravno luksuz pa ni, še posebej za motoriste, ki ste verjetno še bolj utrujeni kot mi z avtomobili
– ne vem kako je s kartami tik pred zdajci, po mojem če je zasedeno že ne rpideš gor
– seveda moraš na dan rezervacije nazaj, če ne, ti karta propade. Če se da kako drugače vprašaj pri rezervaciji trajekta, nam so hitro odgovorili (smo imeli nekaj vprašanj glčede potovanja)
– za prvega maja so še zelo ugodne cene najema bungalovov in app., še posebno po kampih, za šotor pa bi znalo bit še mrzlo. Cene pa poglej vnaprej, saj se precej razllikujejo od kampa do kampa. Imaš pa tudi prikolice, vse skup pa ni nek denar.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Pa srečno vožnjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close