Najdi forum

Sardinija

Mislim, da bi bilo najustrezneje, ca si z avtom najames se lokalnega sardinskega soferja. Pa zraven se enega butlerja ( ce nameravas sparati pri ostali sluzincadi), ki bo skrbel, da bo na dopustu vse laufalo, kot je treba. Da te ne kdaj slucajno kje 10 sekund predolgo kaj srbelo ali scemelo.

prav imaš laurus…..

pa ta yvon je sigurno ena od tistih, ki zaradi nacionalnih razlogov ne želi na Hrvaško.

ker pravo morje je samo pri naših sosedih yvon, če še nisi vedela :)))))

Heh, seveda +-+-+-+-+- lili. Sardinci so se vedno nasi sosedje, kakorkoli cudno zveni. Njihovi severni sosedje Korzicani pa vec ne, ceprav oboji tolcejo bolj ali manj po italijansko.

Navigacije po mojem ne rabiš. Letališče je tako v Olbii, pa tudi Olbia ni neko velemesto, da bi se lahko izgubil. Prevoziš ga na en, dva, tri. Ceste so sicer dobro označene, vendar kolikor se še spominjam je bil en mali problemček, ki nas je parkrat zavedel in sicer, ko je tabla za izvoz, moraš takoj zavit, ni namreč nekih predhonih označb za kraj.

Sicer pa je težko svetovat glede tega, ker ljudje smo pač različni. Npr. nam na kraj pameti ne pride, da bi šli z letalom iz Benetk, če že, potem iz Ljubljane ali pa skoz z avtom. Do Benetk tako glavnino poti že prevoziš, ko pa stopiš s trajekta, pa si tako že v Olbii.

Sicer pa ne vem ali rabiš avto samo od letališča do hotela ali si imela v mislih še potepanje po otoku.

potepanje seveda. Prek Ryan aira so karte do Sardinjije zelo poceni, prav zaradi tega smo se odločili, da gremo z letalom. Glede na to, da smo z obale imamo do Benetk slabi 2 urci.

hvala

Koliko pa so, če ni skrivnost?

Še vedno pa ne vem svetovat za navigacijo. Če jo imaš, jo vzemi s sabo ali naj ti jo kdo posodi. Meni se zdi, da bi se tudi brez nje čisto v redu znašli. Seveda pa pride prav.

seveda ni skrivnost. Karte za 3 s taksami 192 eur.Najem avta slabih 200 eur.

ni taka reč.

Ceneje in hitreje kot trajekt. Dobro ste zadeli. Uživajte

Mi smo dali za karte za trajekt (2 odrasla + 2 otroka + avto + kabina) 160€.

A kdo ve za kakšen kamp kjer je zraven nudistične plaža?
Če je pa v bližine še kakšno mestece kjer domačini prodajajo lokalne dobrote in ribe, ste mi pa že pomogali najti idealen kraj za počitnice.

tole bo pomoc pri iskanju nudisticnega kampa, ker so italijani zelo konzervativni jih najbrz ne bo veliko :www.nudistbeaches.info
lokalne dobrote imajo pa v vsaki sardski vasici ali mestecu – ne glede na to kam gres povsod je dovolj mediteranskega kaviarja bottarge, svezih rib in morskih sadezev /ceprav so sardci bolj pastirji kot ribici/, sveze zelenjave in sadja….
pa uzivaj se zame!
lp.
popotnica

Pozdravljeni!
Tudi mi se poleti odpravljamo za skoraj 3 teden na Sardinijo. Ker nam izležavanje na plaži ni glavno dopustniško opravilo, bi si radi čim več tudi ogledali. Apartmaje smo si rezervirali na različnih koncih tega otoka.
Zanima pa me, kakšna razdalja je v kilometrih in času od severa do juga otoka?

Zanima me tudi, če je kdo že bil na zahodni strani otoka, kakšne so tam plaže?

Hvala.

Minerva,

tudi mi načrtujemo podobno – najeti apartmaje na treh koncih Sardinije in si ogledati okoli, kolikor se da. Nekako smo imeli v mislih V del okoli Budonija, JZ okoli Costa Rei in JV okoli Costa Verde. Kje pa ste vi rezervirali? Morda kak link?

LP.

liss in minerva!
priporocam vama, da si nabavita knjigo lonely planet sardinia pa bosta notri nasli vse informacije, ki vaju zanimajo: linke, prenocisca, znamenitosti, opise plaz, razdalje v kilometrih…..
lp.
popotnica

Bravo končno nekdo, ki je povedal, da je treba kaj prebrat, ne se samo na ustna izročila zanašat. Sardinija je prelepa, da bi šel tja človek ležat, to lahko naredi na Jadranu , pa še morje je lepše in bolj toplo. Je pa na njej toliko za videt , od tamulov, do dolmenov, do nuragov pa še kaj zgodovinskega bi se našlo. Pa malo greš še v hribe -ja za počakat, da otroci zrasejo, potem pa na pot

Pozdravljeni!

Julija se odpravljamo na dopust na Sardinijo, pa bi potreboval nekaj nasvetov. Odločamo se med Z obalo (Bosa) in V obalo (Barisado). Kaj priporočate? Od kod imamo boljše izhodišče za dnevne izlete? Katere plaže (na Z ali V) so bolj primerne za triletnika (plitva obala, mirno morje)? Ali imajo tudi Italijani podoben režim na plažah kot Grki, kjer plačuješ le rentanje ležalnikov in senčnikov, če pa prineseš svojo kramo pa ne plačaš ničesar?
Za nasvete in informacije bi vam bil res hvaležen!

LP Aleš

Severozahodni del Sardinije me je kar presenetil, predvsem z sorazmerno malo turisti lepimi plažami in solidnimi kampi. Alghero in njegova okolica je primerna počitnikovanje, pa tudi za postopanje po krajih v notranjosti. Severovzhodni del – Costa Smeralda je bistveno bolj komercializirana, celotno podobo tam pa nekoliko kazijo ogromna počitniška naselja.

http://www.hikenow.net/Sardinia/Alghero-beach-Porticciolo.html

http://www.hikenow.net/Spain/MapOfBarcelona.html

Dragoad:
Bila tri tedne nazaj na Sardiniji na tej plaži in v tem kampu kot si pripel link. Ta plaža na sliki izgleda sicer lepo, ampak je v resnici precej umazana. Takrat se nobeden ni tam kopal (tudi jaz ne). Tako sem ostala samo 1 dan v tem kampu. Bil je kar precej drag (34 Eur za dve osebi + šotor + avto).
Vsi ostali kampi na Sardiniji so bili cenejši (tudi na Costa Smeraldi) in predvsem lepši. Da o plažah niti ne govorimo. Mi je bilo kar žal dneva, ki sem ga preživela tam, ker bi ga lahko drugje precej lepše. Sicer sem planirala kamp La Mariposa v neposredni bližini Alghera, vendar je bil poln, pa tudi všeč mi ni bil.
Najbolj urejeni kamp je bil Spinnaker (na severozahodni obali blizu mesta Oristano), v bližini dveh prečudovitih plaž.

berlin, prosim za nekaj informacij:
– lahko morda priporočaš kakšen urejeni kamp na SV?
– ali je prostor potrebno rezervirati (zadnji teden junija + prvi teden julija)?

hvala in lep pozdrav

Nena123:
Na SV sem bila v kampu Cugnana, ki je izhodišče za Costa Smeraldo. Kamp je kar urejen z bazenom, marketom in restavracijo. Ima organiziran prevoz na 4 različne plaže na Costi Smeraldi, da se ne rabiš s svojim avtom peljat in plačevat parkirnine. Za toplo vodo za tuširanje kupiš žetone (1 žeton = 0,8 Eur) (skoraj vsepovsod na Sardiniji plačaš za toplo vodo).
Prvi oz. drugi teden julija je bil kamp kar prazen, tak da za ta termin ne rabiš nič rezervirat, še posebno, če imaš šotor. Za camperje pa ne vem ali so sploh lahko bili v tem kampu (videla sicer nisem nobenega), ker avto pustiš zunaj in ga ne smeš imeti zraven šotora. Na recepciji so vsi govorili angleško (pa tudi francosko in nemško), tak da se je dalo malo več vprašat, kaj priporočajo (niti ne presenteljivo, ker kakor sem ugotovila, so v vseh kampih na Sardiniji govorili angleško, kar je bilo v primerjavi s Korziko pravi čudež).

Sem pa šla pogledat še en kamp na SV, to je malo južneje od Olbije, na plaži La Cinta. Ta kamp je bil nabito poln. Pa tudi, če bi našla prostor, zagotovo ne bi tam ostala, ker je bil precej umazan (peščena tla). Pa plaža zraven ni nič posebnega (čeprav pravijo, da je to cenejša verzija Costa Smeralde). Ampak ne glede na to, Costa Smeralde ne smeš izpustiti, ker je res prečudovita. Sicer predvidevam, da bi ta kamp kar mogla rezervirat.

lp.

berlin:
Drži včasih je slika lepša od samega kraja. Vseeno je camp Porticciolo sorazmerno dobro izhodišče za potepanje po temu delu Sardinije, saj z malo truda dosežemo tudi 50 km oddaljen Castelsardo.

V Oristanu je seveda Spinaker najboljši kamp odmisliti pa moraš komarje. V tem delu mi je bila najbolj všeč Costa Verde in polotok Sinis, ki ga je vredno premeriti po vseh kotičkih – še posebno del kjer je plaža s kot riž drobnim kvarčnim peskom..

http://www.hikenow.net/Sardinia/Castelsardo-Trip.html

http://www.hikenow.net/Spain/MapOfBarcelona.html

Pozdravljeni
Letos za prvomajske praznike se z motorji odpravljamo na Sardo pa me zanima nekaj stvari,ki jih nisem zasledil.
je takrat še prehladno z motorji.
si je kdo rezerviral že prej povratno karto za trajekt, koliko stane in kaj se zgodi če ne prideš na trajekt na dan povratka na karti
se splača vzet kabino če potuješ na nočnem trajektu,koliko stane,a spiš lahko kar na plubi (1 maja)
je dosti 7 dni za ogled otoka in znamenitosti ki jih vsak opisuje
V kampih bi spali v bungalovih,koliko stane, a je potrebno met s seboj šotor
Toliko za zdaj se bom pa še česa spomnil in hvala za odgovore že vnaprej.

Pozdravljeni!

Lani sem bila prvič na Sardiniji in je bilo prelepo. Tako da nameravamo it tudi letos. Lani smo bili v apartmaju bolj na severu v mestecu Budoni in smo si ogledali vse kar je bilo možno, prav vse lepe plaže smo obredli, šli smo tudi malo bolj proti jugu, do plaže Golorize (lepa za umret). No letos pa nameravamo it na jug. Zanima me kako je kaj na jugu?
Že lani sem videla slike z eDnevnika in videla te prelepe plaže. Res, slike so fantastične. Solis, zelo rada bi vedela kje je ta plaža. Ali pa če to ve mogoče kdo drug. Prosim za to informacijo …

Jože – BMW. Glede vožnje z motorji ti ne morem pomagat,…ampak pomoje je že kar uredu vreme takrat.Mi smo si karto rezervirali preko interneta in to povratno karto. Šli smo v septembru, dali smo pa 260 € za vse skupaj. Jah …ne vem kaj se zgodi če ne prideš tisti dan, verjetno bi bilo potrebno kar novo kartko kupit.
Ja pomoje se kar splača vzet kabino. Mi je lani nismo vzeli, in smo bili tako crknjeni da nismo mogli prav nič, potem smo pa na stolih sedeli in bili še bolj utrujeni nas je vse bolelo. Glede časa…..mislim da 7 dni ni dovolj za si vse ogledat…no ja odvisno v katerem delu otoka si nastanjen. Mi smo bili 10 dni, pa smo si kar veliko ogledali, no nas so bolj zanimale plaže… Te znamenitosti so nekako raztresene po celem otoku, tako da je fajn da si že prej pogledaš kaj bi rad videl in se malček organiziraš.

Ja no verjetno nisem nič pomagala,….sem pa vseeno rada odgovorila.

Lp

utrinek.
Ta plaža se nahaja na severovzhodu Sardinije.Imenuje se Spiaggia del principe.To je v območju Costa Smeralde.Drugače sem pa slišal,da je jug kamor greste še lepši.Drugače pa en popravek na tvoj post.Budoni je na vzhodu;)lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close