Najdi forum

Sardinija

Kaj ne smem izpustiti v severnem delu Sardinije?Kakšna je varnost glede vloma v avtomobil?Ali imajo avtoceste cestnine? Se parkingi ob poti (v raznih zalivih) kjer se hočeš ustaviti plačujejo?Mogoče še kakšni nasveti…

LP
King

Če so ti všeč lepe plaže ne smeš izpustiti Costa Smeralde.Na severnem delu zna biti tudi zelo zanimiv otok La Maddalena.Glede kakšnih vlomov ne bi vedel.Mi nismo imeli problemov.Avtocest,kakor jaz vem na severu Sardinije ni.Parkingi ob cestah niso plačljivi,urejena parkirišča ob najlepših plažah pa so.Vendar ni drago 1-2€.Če te še kaj zanima kar vprašaj.
lp

Na S delu nujno Costa Smeralda :). Zelo privlačno je mestece Porto Cervo – zelo mondeno, ampak se res splača videti, zanimiva arhitektura. Cela pot ob S obli je zanimiva- ne soustiti Cabo d’Orso. Na skrajni SZ točki otoka je plaža Pelosa, največkrat poslikana plaža na Sardiniji. Prav tako SZ del je zelo lepo, vredno ogleda mesto Alghero in pa nujno obisk Neptunove jame.

Kaj pa nuraghi.Jih je kaj v severnem delu?
Kje se da narediti najlepše panoramske posnetke pokrajine (hribi,jezera,morski zalivi,vasi)?
Hvala za odgovore.
lp
King

king, če želiš, mi pusti mail, ti pošljem mal fotk…

Seveda viv,zelo bi bil vesel fotk.
Mail: mihakr2000@yahoo.com

Hvala in lep pozdrav
King

King,evo tukaj je še nekaj mojih slik.http://www.ednevnik.si/album.php?u=sardinija

Najlepša hvala obema za slike.Krasne so.
Povejta mi še če se splača videti Neptunovo jamo oz.koliko je vstopnina,pa kaj zanimivega je v Algheru in Olbii.

Lp
King

Oj,

Neptunova jama ni glih za dol past… Lahko greš po stopnicah, ki jih je milijon, pa imaš dosežek 🙂 Mi smo šli samo okrog ovinka z ladjico. Za ladjico smo dali 11 € po osebi, za jamo je bila pa vstopnina mislim da 10 € za odraslega in 5 € za otroka. Plovba je pa luštna. Splača se pa zapeljat na rt, Cabbo Caccia, od koder je pa res lep pogled na vse strani.

Veliko lepša in zanimivejša je jama Bue Marino, Cala Gonone.

Alghero je zelo simpatično obmorsko mestece – tak fleten utrip…

V Olbii mi nismo bili.

Zdravo

A je september na Sardiniji še v redu ali je že prepozno ? Kako je takrat kaj zagužvano v kampih ?

Mi smo bili od 7.9. do 24.9. Vreme je bilo še super, toplo… Se je pa tisti dan, ko smo odšli začelo deževje.

Gneče nikjer nobene… Ne duha ne sluha o gneči :=)

Olbia je pristanišče,kjer je pristal naš trajekt.Nismo si nič ogledali,ker smo hiteli naprej do hotela,tako da ne vem,če je tam kaj zanimivega.

Solis, kje pa ste bili na Sardiniji (katera pokrajina)?

Bili smo na severo-vzhodu Sardinije.V mestecu Cannigione 15 minut vožnje do Costa Smeralde.Od Olbie,kjer je pristal trajekt do Cannigiona je bilo 20 minut vožnje.Za pokrajino pa na žalost ne vem.Mogoče Azarchena.

žIVJO!

Da malo oživim temo …
Zanima me, kje bi lahko poiskala primeren app za 2 osebi na Sardiniji. V primeru, da bova letos s fantom šla in bi želela kombinirati kampiranje na enem delu otoka z najemom app na drugem delu recimo. Ima mogoče kdo izkušnje iz prve roke?

CAT
Mi smo apartma najeli v tem hotelskem kompleksu in bili zelo zadovoljni.
http://www.delphina.it/sardinia/hotels/caladifalco/index.html

Pozdravljeni,

mene pa zanima, koliko časa potrebujemo, da prispemo na Sardinijo? (vožnja z avtom plus trajekt)
Nekako se odločamo med Korziko in Sardinijo, smo pa družina z dvema otrokoma (2 leti, 7 let), čeprav je mene Sardinija že prepričala. Me pa malce skrbi pot, ker je do Korzike ”le” 4 ure trajekta, do Sardinije pa sigurno več.

Prosim za vaše odgovore, saj vas je kar nekaj, ki ste že bili na tem rajskem otoku.

Lp,
Maka

Maka.
Vožnja iz Kranja do pristanišča Livorno traja dobrih pet ur.Potem pa še šest ur s trajektom.Mi gremo vedno tako,da imamo trajekt ob 23.30 uri in potem lepo spimo na trajektu v kabini do šestih zjutraj.In tako dokaj spočiti pridemo na cilj.

Letos v juliju nameravamo na Sardinijo. Ali nam lahkko kdo svetuje, na katerm koncu oz. v bližini katerega mesta naj si poiščemo apartma? Bili bi nastanjeni na enem mestu in bi potem delali izlete.

Maka lahko ti povem za Korziko:

Do Livorna če voziš povprečno je realno iz Lj slabih 6h, nazaj grede pa sva vozila bolj pa praznih cestah in sva kar hitela brez ustavljnja pa je bilo 4ure in pol,samo z otroci to vrjetno ni realno. Drugače pa je iz Livorna do Korzike trajekt, ki naj bi vozil 4ure samo jih računaj kar 5. Drugače pa mislim, da se to z otroci da zdržat saj je usaj najin trajekt-Moby imel veliko igralnico za otroke,kjer so predvajali celo slovenske risanke in vsi so se tam igrali..:)
Drugače pa je naju Korzika zelo navdušila,vidiš tudi zelo veliko družinic z majhnimi otroki so pa cene res kar precej zasoljene..tudi mene pa zanima kakšno mnenje o Sardiniji v primerjavi s Korziko.

Glede sobe oz. app. mogoče poglejta še malo v kampe. Sicer ne vem, kdaj gresta, ampak avgusta se v kampih prikolica, šotor, app. ali soba (ponekod jih tudi imajo) lahko rezervira za najmanj en teden.

Nekdo sprašuje kakšna je zasedenost septembra. Mislim, da po 15. sept. ni več gužve in se da v kampih najdit prenočišče brez problema.

Na pot – najbolje zvečer na ladjo in vzet kabino.

Varnost – glede vlomov kot pri nas. Mi nismo imeli nobenih problemov.
Cestnin ni – okolica Olbie proti Costa Smeraldi do Agehra smo se po avtocesti vozili zastonj.
Policaji pa zelo prijazni. Kljub kar hudemu prekršku, smo dobili samo opozorilo.

Mi lahko kdo na približno pove kalkulacijo lastnega prevoza iz Lj do Sardinije?
Da bi lahko primerjala z morebitnimi približnimi letalskimi ponudbami.

Mi imamo avto na bencin,ki kuri nekje 7.5 litra na sto kilometrov.Do pristanišča v Livornu smo pokurili en tank(to je približno 50 evrov).Na Sardiniji smo pokurili še en tank,ter za pot domov še tretji tank.To znese približno 150 evrov +italijanske cestnine,ki nanesejo okrog 30 evrov.Torej okrog 180 evrov.Potovali smo štirje.

Mi z dieslom tudi okrog 150 € s cestninami, pa še tam smo se malo okrog vozil. Za trajekt pa tako lahko že sedaj narediš izračun in vidiš koliko te stane.

Pozdravljeni,

mi smo se pa odločili preživeti 1. maj na Sardiniji. Gremo z letalom iz Benetk, na letališču sem najela avto in hotel v bližini Olbie.
Bi imela eno vprašanje koliko je vožnje od letališča do Olbie približno.
ali se mi splača vzeti pri rent a carju navigacijo ali so ceste dobro označene?

hvala
Yvon

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close