Najdi forum

Sardinija

Zanima me, če je že kdo bil na Sardiniji, namerav se odpravit 1.septembra z avtom in šotorom.
Lani sem bil na Korziki in se mi je zelo dopadla.
Mogoče kaka primerjava s korziko.

Lani sem bila z avtom in šotorom 3 tedne na Korziki in Sardiniji. Sicer na Sardiniji le 9 dni, tako da nisem vidla vsega, lahko pa priporočam.
Otok je manj gorat kot Korzika, pa tudi manj pester glede raznolikih naravnih lepot.
Kampi so za odtenek dražji čeprav od 1. sept. cene počasi padajo, pa tudi gužve na plažah so manjše.Ceste so v redu, otok je ful lep tako da ni za zgrešit.
Na S delu ob pristanišču S. Teresa je ful luštn rt Capo Testa (mislim da ni kampa, je pa fino za kopat se v zalivčkih obdanih z nenavadnimi skalami). In še tole: na V delu otoka je zaliv Golfo di Orosei, izhodišče pa mesto Cala Gonone. Iz tam so možni izleti z ladjicami do krasnih plaž (dostopne le po morju), ki se jih ful splača videt, še bolj pa se splača dat 100 EU na stran, si najeti svoj čoln in si sam svoj gospod:)

LP

Jaz sem bila letos za prvomajske praznike 10 dni na Sardiniji, že drugič, ker mi je otok zares všeč. Videla sem severni, severozahodni in severovzhodni del Sardinije. Ko smo mi preverjali cene, so bili kampi enako dragi ali celo dražji od apartmajev, tako da smo se obe leti odločili za apartma. Če boste šli tja, morate nujno na Capo d’Orso, v Cala Gonone, na otok La Madalena (mi smo ga obkrožili s kolesi, super tura), Porto Cervo (najbolj prestizen del Sardinije) s Costa Smeraldo (obala), Coda Cavallo…

Meni je tam res všeč, sem pa bila obakrat za prvomajske, ko še ni toliko vroče, ni gužve in vse cveti tako da je narava odlična…

Če greš z avtom in šotorom, sploh ne rabiš kampov, ki so tako ali tako samo v obalnih krajih. Po celem otoku se pasejo ovce, zato je trava v glavnem povsod primerno pristrižena da imaš udobno podlago za šotor. Kjer ti je všeč, se enostavno ustaviš. Preganjal te ne bo nihče, polizia forestale edino preverja, da ne kuriš odprtega ognja. Tudi z vodo ni težav, ker so marsikje ob cesti urejeni izviri in vodnjaki, kar ti lahko zelo prav pride pri morebitnem kolesarjenju.

Najzanimivejši del otoka so vasi v osrednjem hribovitem delu okoli kraja Nuoro, za kolesarjenje je morda zanimiva tudi s samimi plutovci porasla planota Giara di Gesturi. Mirno pa lahko narediš ovinek mimo industrijske Coste Smeralde.

S punco se konec julija odpravljava na podobno potovanje in bi bil zelo hvalezen za informacije o cenah hrane (restavracije in trgovine), bencina in apartmajev (primerjava z nasimi).

Zelo bi bil hvalezen tudi, ce bi kdo priporocil kaksne cenovno ugodne apartmaje s katerimi ste bili zadovoljni (kje ste jih nasli in ali ste jih vnaprej rezervirali).

Hvala vsem vnaprej za odgovore!

Lep pozdrav,

Gasper.

Zivjo,

po naših izkušnjah (bila sem 2x za prvomajske praznike) je tako, da je hrana v restavracijah kar draga, v trgovinah pa je enaka kot pri nas oziroma celo cenejša (variante diskontov – euro spin in podobno). Kar se tiče bencina nismo opazili pretirane razlike.

Bivali smo mestecu San Teodoro, kjer nam je zares prijazni mladenič zrihtal poceni (230 EUR za 1 teden za 4 osebe) in ok apartmaje .

Tu je njegov mail: roberto_asara@yahoo.it, fant za razliko od večine italjanov zelo dobro zna angleško.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close