sardinija z družino
Lep pozdrav vsem!
Septembra nameravamo z družino (z 2-letno punčko) odpotovati na Sardinijo. Odločila sva se, da bi tam šla s trajketom+avto. Zanima me, ali je najbolje štartat iz Livorna ali iz katerega drugega mesta. Potem me zanimajo prenočišča na Sardiniji. Ker odpotujemo z majhnim otrokom, bi najraje vidla, da bi imela prenočišče vnaprej rezervirano. Ne vem pa, kaj se najbolj splača. Kakšne so kaj cene penzionov ali kampov. Naj povem, da ne bomo imeli prav neomejeno količino denarja. Raje bi bolj poceni skoz pršli. :)) Je bolje, da ostanemo na severu, pa potujemo potem naokoli, ali je bolje, da 1 teden preživimo na severu, potem pa še en teden na jugu?
Hvala za vaše odgovore!
lp, t
Mi smo bli ravno tako septembra z dvoletnim sinom. Karte za trajekt smo kupili preko interneta (www.sardiniaferries.com). Livorno je glavno izhodišče in mislim da, ko sešteješ bencin, cestnine in trajekt, tudi najcenejše. Mi smo, tako kot vedno kampirali, kar je seveda najcenejše (okrog 20EUR na noč), pa še z rezervacijami se ni treba ukvarjati, pa še otroci uživajo 100 na uro. Najbolj nam je blo všeč na zahodni obali, pa mestece Alghero na vzhodu. Sever je precej turističen, na jugu pa nismo bili.
Prijetne počitnice! Kemo
Ful hvala za tvoj odgovor!
Če sem te dobro razumela, ne bomo imeli težav s prenočiščem? Ni potrebna rezervacija? Mogoče veš kakšne so pa cene penzionov?
Kako pa znese s tako majhnim otrokom v kampu? Mene je kar mal strah, da se mi bo zmešalo! Ste bili vedno v istem kampu, al ste se selili? Koliko časa potuješ s trajektom? Priporočaš najem kabine?
Ful hvala za odgovore!
LP! T
Ojla!
Tudi mi nameravamo septembra na Sardinijo, situacija je skoraj identična (midva + skoraj dveletni potomček). Ker se mi zdi vožnja malo prehud zalogaj, smo se odločili za let iz Benetk (družba Volare – nekakšen italijanski Ryanair – skupaj komaj malo čez 200 EUR). Tudi mi mislimo najeti apartma nekje na južnem koncu (Cagliari, kamor tudi letimo), ki je očitno bistveno cenejši od severnega, kjer so vse tiste mega-turistične variante a la Costa Smeralda. Na strani http://www.sardegna.com/code/index/LINGUA/EN sem našla ponudbe že za 300 EUR na teden (za vse tri). Poskusi!
Glede rezervacij sem govoril le o kampih, kako je v penzionih ne vem. Mi smo veliki zagovorniki kampiranja. Prihranek je precejšen, pa še bolj zanimivo in enostavneje je. Ne potrebuješ nobene posebne postelje, saj mali spi na blazini poleg tebe in ne more prav nikamor pasti. Zvečer ga preprosto daš spat, ti pa v miru pred šotorom popiješ kakšno pivce ali dva.
Pa tudi otroci v veliki večini v šotoru in okoli njega uživajo, saj je toliko zanimivih stvari, ki jih lahko sami raziskujejo, saj kakšnih hudih nevarnosti v kampu ni.
Na Sardiniji smo bili slabe 3 tedne. Bili smo v 4 kampih, v vsakem smo preživeli 4 do 5 noči. Trajekt je precej udoben, tako da nam je celodnevna vožnja kar hitro minila. Kabine nismo imeli, saj smo potovali preko dneva.
LP! Kemo
Forum je zaprt za komentiranje.