Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sardinija, madeira

sardinija, madeira

OJ!
Zanima me če je kdo kolesaril po Sardiniji al pa Madeiri? Kakšna je razgibanost terena? Kakšne so ceste? Lansko leto sem osvajala del Korzike s kolesom in je vredna povratka čez nekaj let.
Ursa

Zivjo.

Tudi jaz se imam letos namen odpraviti na madeiro ali sardinijo. Večji delo poti bom prekolesaril, zato tudi mene zanimajo kake bolj kolesarsko-potovalne izkušnje s teh dveh otokov (kako je s kampiranjem, na kateri del otoka se splača iti v primeru sardinije, okvirne cene, podnebje na madeiri ipd.). Skratka, kakršnekoli informacije bi koristile tudi meni.

LP,

Roman

Ravno sem se vrnila z Madeire, ampak ne kot kolesar. Ceprav rada kolesarim, si kolesarjenja na Madeiri ne predstavljam, ker so taki klanci, da umres. Se avto tezko prisopiha gor, kaj sele kolo. Je pa glede klime super otok-ni ne prevroce, ne prehladno.

Bila sem na Madeiri maja – vendar tudi jaz ne s kolesom temveč z avtom. Otok je izredno razgiban – kar pomeni precej vzponov in spustov, da prideš iz kraja v kraj. Zanimiva za kolesarjenje je cesta, ki vodi po sredini otoka – kot bi se s kolesom vozil po Veliki planini. Klima pa je zelo prijetna – poleti max do 27, v hribih seveda nižje.

Zdravo!

Na Sardiniji sem bil konec maja. Kar se cest na tem otoku tiče so kar uredu vendar pa so zelo zavite in pa polne vzponov (tudi prek 1000m) sevda potem tudi spustov. Zagrizenih kolesarjev je bilo kar nekaj sicer pa sam tam nisem kolesaril, sem pa prevozil kar dobršen del otoka. Po vsej verjetnosti bo prometa čez poletje veliko več, kot ga je bilo maja. Izogniti pa se poskušaj vsaj avgusta, če se ravno nebi rada tepla za svoj prostor na kakšni plaži;)
Drugače pa je po mojem mnenju Sardinija vsekakor vredna kolesarskega obiska (tudi sam namreč kolesarim) in te bodo strmi in dolgi vzponi nagradili s prelepimi razgledi:-)
LP,

fh

Bi mogoče kdo vedel koliko stane trajekt za Sardinijo? hvala!

Za začetek predlagam tole stran:

Cene so, tako kot za Korziko, zelo spremenljive od dni pa do časa nabave:
natančnejši izračun si naredi na tej strani:
, karto lahko kupiš pa tudi pri AMZS, če ne zaupaš internetnemu poslovanju.
Oglej si pa tudi to stran:

Trajekt za Sardinijo: odvisno koliko oseb,kakšen avto itd itd…..predvsem pa kdaj misliš iti tja, cene niso fiksne in se višajo glede na povečan obseg povpraševanja…sicer pa pokliči TA ATLANTICA, kjer prodajajo te karte, ki jih dobiš takoj…aja tel.. 01 530 5306

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close